مجید جوادیان زاده روز دوشنبه همزمان با روز فرهنگ عمومی (14 آبان) در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: اكنون با یكسری آسیبها و ظرفیتهای اجتماعی فرهنگی مواجه ایم كه حاصل گذشته است، ازاینرو برای مداخله و زمینهسازی برای كاهش آسیبها در آینده باید اكنون، تصویر درستی از آینده داشته باشیم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان بابیان اینكه طرح آیندهپژوهی، توجه نخبگان و روشنفكران را به آینده جلب و آسیبها و ظرفیتهای موجود را شناسایی میكند، ادامه داد: اگر درگذشته درباره بسیاری از مسائل اجماعی آیندهپژوهی صورت گرفته بود، اكنون مبارزه با آن دشوار و با صرف هزینههای گزاف همراه نبود.
جوادیان زاده اظهار داشت: طرح آیندهپژوهی به تفكیك در 10 شهرستانها انجام میشود و قرار است پس از طرح یافتههای آن در نشست شورای فرهنگ عمومی، مبنای فعالیتهای فرهنگی قرار گیرد.
** تعیین رویكرد اصلی برای شورا
جوادیان زاده خاطرنشان كرد: در سال جاری برای شورای فرهنگ عمومی استان، رویكرد اصلی تعریفشده تا مباحث مختلف جهت پیدا كند و از سردرگمیها در حوزه فرهنگ كاسته شود.
این مسئول فرهنگی استان بیان كرد: فرهنگ عمومی مجموعهای از ارزشها، هنجارها و باورهای موردپذیرش اكثریت افراد جامعه است و عمومی بودن، مهمترین ویژگی و وجه تمایز آن با سایر فرهنگها و خردهفرهنگها محسوب میشود.
وی با تأكید بر اینكه شورای فرهنگ عمومی، نهادی بالادستی در سیاستگذاری فرهنگ است كه همه نیروهای مؤثر و مرتبط فرهنگی استان در آن عضویت دارند افزود: این شورا ظرفیت خوبی در راستای ایجاد اجماع فرهنگی و تعیین راهبردهای كلان فرهنگی و اجتماعی به تفكیك شهرستانها در استان است.
جوادیان زاده ادامه داد: فرهنگ عمومی حوزههای گستردهای ازجمله موضوعهایی ازجمله سبك زندگی، خانواده، زندگی شهری، كاشانه نشینی، كسب و كار را دربرمی گیرد.
** عرصههای بیابانی عامل تأثیرپذیری كمتر یزد از فرهنگ بیگانه
این مسئول اظهار داشت: یزد، از گذشته انسجام فرهنگی داشت و فرهنگ عمومی در این استان از وجهه و ظاهر قوی برخوردار بود، چراكه از گذشتههای دور به خاطر قرار گرفتن در مناطق بیابانی ، تأثیرپذیری كمتری از فرهنگهای بیگانه داشته است.
وی ادامه داد: یزد برخلاف برخی مناطقی كه به دلایل جغرافیایی و سیاسی بیشتر در مسیر فرهنگهای بیگانه قرار داشته، از بستر فرهنگی و یكپارچگی مناسبی برخوردار است كه باید از آن دفاع كنیم.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد با تأكید بر اینكه جوامعی با بستر فرهنگی قوی میتوانند توسعه یابند، اظهار داشت: یزد از گذشته دارای برخی هنجارها غنی در جامعه بوده كه افراد بهصورت یكپارچه و همدل حول آنها حضور داشتند.
جوادیان زاده تصریح كرد: پرداختن به فرهنگ عمومی امروزه از اهمیت بیشتری برخوردار است، چراكه اكنون مانند گذشته در محاصره جغرافیایی قرار نداریم.
وی افزود: در برهه كنونی به دلیل مهاجرتها و بهخصوص حضور اتباع خارجی و مهاجران داخلی دیگر مانند گذشته نمیتوان انتظار داشت كه فرهنگ یزد یكپارچگی خود را حفظ كند و پذیرای عموم باشد، ازاینرو باید در راستای حفظ فرهنگ و یكپارچگی بهعنوان میراث گذشتگان برنامهریزی هدفمند و مداخله مثبت انجام دهیم.
** برگزاری منظم نشستهای شورا
دبیر شورای فرهنگ عمومی یزد گفت: نشستهای شورا علاوه بر همه شهرستانها در برخی شهرهای استان ازجمله مروست و زارچ بهطور منظم برگزار میشود و از ابتدای سال جاری تاكنون پنج نشست شورا به ریاست آیتالله محمدرضا ناصری یزدی نماینده ولیفقیه و امامجمعه یزد در مركز استان برگزارشده است.
جوادیان زاده با یادآوری حمایت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد از انتشار آثار مكتوب ارزشمند در استان افزود: در صورت مراجعه نویسنده كتاب فاخر و ارزشمند كه توان مالی برای چاپ اثر خود را نداشته باشد، این اداره كل آماده همكاری برای چاپ با ناشر مربوطه است.
وی ادامه داد: این اداره كل همچنین از برنامهها، رونماییها و آیینهای مرتبط با كتاب كه توسط ناشران برگزار میشود، حمایت میكند.
وی همچنین بر توجه این اداره كل به موضوع احیای جغرافیای فرهنگی و توجه به فرهنگهای مشابه مناطق مختلف استان تأكید كرد.
پس از تشكیل شورای انقلاب فرهنگی مبنی بر ضرورت رسیدگی به وضعیت دانشگاهها در سال 1363، ضرورت تشكیل شورایی برای رسیدگی به وضعیت فرهنگ عمومی كشور مطرح شد و شورای فرهنگ عمومی در سال 1364 بهمنظور تعیین اهداف، سیاستگذاری و هدایت فرهنگ عمومی كشور با وظایف مشخص شكل گرفت و بهصورت رسمی از سال 1365 شروع به كاركرد.
این شورا در جلسه 466 خود در سال 1387، 14 آبان را كه مصادف با تصویب آئیننامه شورای فرهنگ عمومی است، به نام «روز فرهنگ عمومی» نامگذاری كرد.
7532/ 2047
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی:
آیندهپژوهی، آسیبهای فرهنگی و اجتماعی یزد را كاهش میدهد
۱۴ آبان ۱۳۹۷، ۱۶:۴۳
کد خبر:
83090188
یزد - ایرنا - مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد گفت: اجرای طرح آیندهپژوهی فرهنگی و اجتماعی یكی از فعالیتهای بسیار مهم این اداره كل در استان است كه سبب كاهش آسیبها در این بخش خواهد شد.