جلال غفارزاده عصر يكشنبه در نخستين كنفرانس علمي مكملهاي رژيمي، غذايي و ورزشي در آذربايجان غربي افزود: با توجه به آمارهاي مربوط به واردات ثبتي و تقاضاهاي رسمي مربوط به مكملهاي توليدي داراي پروانه ساخت و مجاز، ميزان تقاضا در بازار رسمي براي تامين مكملها در سال هاي گذشته 10 برابر شده كه نشان از مصرف بالاي آن در جامعه دارد.
وي اضافه كرد: طبق اقدامات پژوهشي و بررسيهاي ميداني انجام شده بيش از نيمي از تقاضاي مردم را فرآوردههاي مكمل غير مجاز، تقلبي و قاچاق تشكيل ميدهد كه در كارگاههاي غير مجاز توليد و توسط افراد غير متخصص كه هيچ گونه شناختي از تركيبات شيبمايي مواد ندارند، تجويز مي شود.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني آذربايجان غربي گفت: افراد زيادي به ويژه جوانان و نوجوانان به مصرف انواع مكمل ورزشي روي آورده اند كه به دنبال اين افزايش مصرف و تقاضا، بازار قاچاق و توليد غير مجاز اين فرآورده ها در تمام دنيا داغ شده است.
وي بيان كرد: استفاده از مكمل هاي غير مجاز مثل انواع محرك ها و هورمون ها عواقب جدي تري به دنبال دارد و مي تواند منجر به مشكلات قلبي، تشنج، نازايي و آسيب هاي شديد كبدي و كليوي براي مصرف كننده شوند.
غفارزاده افزود: پيش از مصرف و خريد هرگونه مكمل، مشورت با يك متخصص تغذيه، ضروري است و بهانه هايي مانند قوي شدن و افزايش انرژي دلايل قابل قبولي براي مصرف مكمل ها نيستند.
وي ادامه داد: مصرف خودسرانه مكمل هاي باكيفيت بالا نيز چيزي جز اتلاف پول و ضرر جاني به همراه ندارد.
وي گفت: رژيم غذايي سالم، استراحت و خواب كافي و پرهيز از مصرف دخانيات و الكل در كنار تمرين هاي منظم و برنامه ريزي شده بهترين جايگزين براي مصرف مكمل ها به ويژه مكمل هاي ورزشي است.
فرزاد صيادي فر رييس اداره فرآورده هاي طبيعي، سنتي و مكمل معاونت غذا و داروي آذربايجان غربي نيز در اين كنفرانس گفت: فروشگاه هاي بزرگ هيچ مجوزي براي فروش مكملهاي ورزشي ندارند و با توجه به نص صريح قانون مرتبط با امور پزشكي- دارويي، مكملها جزو دسته دارو محسوب شده و تنها محل مجاز عرضه دارو، داروخانههاست.
به گزارش ايرنا، اين كنفرانس علمي با هدف ارتقاي سطح علمي گروههاي پزشكي و با حضور 70 نفر از متخصصان حوزههاي علوم تغذيه، داروسازي، طب ايراني و فيزيوتراپي ورزشي در سالن آمفي تئاتر بيمارستان امام خميني(ره) اروميه برگزار شد.
در نخستين كنفرانس علمي مكملهاي رژيمي، غذايي و ورزشي آذربايجان غربي در خصوص مكملهاي ورزشي غير مجاز، عوارض و خطر دوپينگ ناخواسته، شيوههاي صحيح مصرف و اثر بخشي مكملها، مكملهاي حاوي مواد موثره دارويي مخفي (به عنوان تهديد كننده سلامت جامعه)، تداخلات و مخاطرات مهم مكملهاي تغذيهاي پر كاربرد، اخلاق در مصرف و تجويز منطقي مكملها سخنراني هاي مختلفي ايراد شد.
8137/2093
اروميه- ايرنا- معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني آذربايجان غربي با اشاره به اينكه تنها مرجع رسمي فروش مكمل ها، داروخانه هاست، گفت: رشد مصرف اين مكمل ها نگران كننده بوده و زنگ خطر مصرف آنها زده شده است.