توليد موادمخدر افغانستان از زمان حضور آمريكايي ها 50 برابر شد

تهران- ايرنا- دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: ميزان توليد مواد مخدر در افغانستان به حدود 10 هزار تن رسيده و اين مساله نشانگر افزايش 50 برابري توليد موادمخدر از زمان اولين حضور آمريكاييان در آن كشور است. لابراتوارهاي توليد هروئين در افغانستان نيز افزايش قابل توجهي داشته است.

به گزارش روز سه شنبه ايرنا از ستاد مبارزه با مواد مخدر، اسكندر مومني در ديدار با «رئيس كميته امنيت و مبارزه با ارتشاء دوماي دولتي فدراسيون روسيه» بر تقويت روابط و همكاري‌هاي ايران و روسيه تاكيد كرد و افزود: آمريكا در منطقه‌اي كه حوزه منافع مشترك ايران و روسيه است، تلاش زيادي مي‌كند تا ناامني و بي‌ثباتي ايجاد كند و البته رابطه ايران با روسيه هر روز مستحكم‌تر و راهبردي‌تر مي‌شود و هر دو كشور، منافع و ديدگاه‌هاي مشترك زيادي دارند. روساي قواي جمهوري اسلامي ايران نيز بر تقويت روابط با كشور روسيه تاكيد دارند.
وي ادامه داد: كشورهاي پيرامون، منشا صدور ناامني، تروريسم و مواد مخدر هستند و ممكن است ايران و روسيه را تحت تاثير قرار دهند؛ با تبادل اطلاعات درخصوص باندهاي مواد مخدر و تروريسم و همچنين تبادل تجربيات و تجهيزات مبارزه با موادمخدر و مناسبات بين‌المللي مي‌توانيم همكاري‌هاي دو جانبه‌اي داشته باشيم. تجربه موفق ايران و روسيه در برقراري ثبات در سوريه مويد همكاري دو كشور است.
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بر اساس آمار سازمان ملل متحد، جمهوري اسلامي ايران رتبه نخست كشفيات ترياك و رتبه دوم كشفيات مرفين و هروئين را در دنيا دارد.
وي اضافه كرد: جمهوري اسلامي ايران در سال 2017 ميلادي، حدود 800 تن انواع مواد مخدر كشف كرده و در 9 ماه سال 2018 ميلادي نيز، حدود 600 تن انواع مواد مخدر از سوي جمهوري اسلامي ايران كشف شده است كه بيش از 30 تن از كشفيات، مورفين و هروئين است، طي اين مدت نيز، 6 نفر از نيروهاي مقابله‌اي كشور در مقابله با قاچاقچيان مواد مخدر به شهادت رسيده‌اند.
مومني يادآور شد: جمهوري اسلامي ايران در مسير ترانزيت مواد مخدر به اروپا و كشورهاي غربي قرار دارد؛ با اين وجود، همواره تلاش دارد تا جوانان كشورهاي غربي همانند جوانان كشور ايران از اعتياد به مواد مخدر مصون باشند و امنيت را يكپارچه كند.
وي به تبيين ساختار دبيرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر پرداخت و افزود: بر اساس قانون، رياست ستاد مبارزه با مواد مخدر برعهده رئيس جمهوري است و 24 سازمان و وزارتخانه از جمله وزارتخانه‌هاي كشور، بهداشت، امور خارجه، فرهنگ و ارشاد اسلامي، نيروي انتظامي، قوه قضاييه و سازمان زندان‌ها عضو اين ستاد هستند.
مومني اظهار داشت: وظيفه دبيرخانه ستاد، نظارت بر موضوعات مرتبط با مواد مخدر در ابعاد مختلف از جمله مقابله با قاچاق، پولشويي، درمان، بازتواني و مناسبات بين‌المللي و ارتقاي محيط بين‌المللي است.
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه كرد: ستاد چند موضوع را در مبارزه با مواد مخدر دنبال مي‌كند؛ مقابله با قاچاق و عرضه مواد مخدر يكي از اين موضوعات است كه از نقطه صفر مرزي تا عمق شهرهاي كشور را شامل مي‌شود. پيشگيري و اقدامات فرهنگي از ديگر موضوعات مهم در حوزه مبارزه است، زيرا معتقديم پيشگيري و استفاده از ظرفيت‌هاي فرهنگي مي‌تواند نقش مهمي در كنار حوزه مقابله با عرضه ايفا كند. درمان و كاهش آسيب نيز از موضوعات مهم عرصه مبارزه است و اقدامات خوبي در اين راستا انجام شده است كه نمونه آن، هدايت معتادان متجاهر و تزريقي از مصرف مواد پرخطر به مواد كم‌خطر در مراكز مجاز و قانوني درمان اعتياد است.
مومني خاطرنشان كرد: قوانين جمهوري اسلامي ايران در بخش‌هاي مختلف مبارزه با موادمخدر اعم از ورود و توزيع مواد مخدر و پولشويي، سخت‌گيرانه و بازدارنده است، طبق اين قوانين، معتاد هم مجرم است هم بيمار و كسي حق ندارد به خود و ديگران آسيب بزند.
وي يادآور شد: اگر كسي براي مرتبه اول شناسايي شد كه معتاد است، به او فرصت داده مي‌شود كه در مراكز درمان، بازپروري و كاهش آسيب حضور يابد و نسبت به درمان خود اقدام كند اما اگر دوباره تكرار شود، مجرم شناخته و قوانين بعدي نسبت به او اعمال مي‌شود.
مومني افزود: بخش‌هاي قضايي و انتظامي كشور از جمله پليس فتا در حوزه فضاي مجازي كه دوره نوظهوري است، اقدامات بسيار گسترده‌اي را درخصوص مقابله با توزيع و فروش موادمخدر انجام داده‌اند و پيشرفت‌هاي خوبي حاصل شده است.
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اجلاس كميسيون مواد مخدر سازمان ملل در وين گفت: دفتر روابط بين‌الملل ستاد به ‌منظور ايجاد طرح ابتكار سه جانبه ميان ايران، روسيه و چين، پيش‌نويسي را براي ارائه در اجلاس كميسيون مواد مخدر تهيه كرده است كه در حال ارسال آن به روسيه و چين هستيم تا اين پيش نويس نهايي شود. هدف از انجام اين كار، ايجاد توافق و تقويت نگاه‌هاي مشترك سه كشور در آن اجلاس مهم است و اگر نياز بود بعد از نهايي شدن پيش‌نويس مي‌توان كشورهاي ديگر را هم به اين ابتكار دعوت كرد.
اجتمام*3229*1834