۱۵ آبان ۱۳۹۷، ۱۲:۱۶
کد خبر: 83091094
T T
۰ نفر
نمايش خلاقيت دانش‌آموزان و دبيران در مسابقه چاپ سه‌بعدي

تهران-ايرنا-مسابقه ملي چاپ سه بعدي ويژه دانش آموزان، دبيران و دانشجويان، 14 تا 16 آذر ماه سال جاري و همزمان با دومين رويداد جامع ساخت افزايشي ايران، برگزار مي‌شود.

به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از مركز ارتباطات و اطلاع رساني معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، فناوري چاپ سه بعدي براي دانش آموزان نه تنها به درك بهتر هندسه اشياء كمك قابل توجهي مي كند، بلكه مي‌تواند خلاقيت و توانايي آنها را در حل مسئله تقويت كند. علاوه بر يك درك عميق سه بعدي از اشيا، اين روند به دانش آموزان در داشتن استدلال منطقي، تفكر خلاق و توانايي در حل مسئله كمك مي كند. در اين راستا مسابقه چاپ سه بعدي براي دانش آموزان و دبيران همزمان با دومين رويداد ساخت افزايشي برگزار مي شود.
در اين مسابقه براي دانش آموزان مقطع دبستان، ساخت منجنيق مد نظر قرار گرفته شده است و هدف، ساخت يك منجنيق با استفاده از پرينتر سه بعدي است كه بتواند يگ گوي به وزن حدودي 10 گرم و قطر حدودي 15 ميليمتر كه توسط برگزاركنندگان در اختيار شركت كنندگان قرار داده مي شود را به بيشترين مسافت پرتاب كند.
شركت كنندگان در اين بخش 5 پرتاب به وسيله پرتابه اي كه از سوي برگزار كنندگان مسابقه در اختيارشان قرار مي گيرد انجام مي دهند و ميزان برد هر يك از پرتاب هايي كه دورن مسير فرود آيد ثبت مي شود.
در مقطع متوسطه دوره اول و دوم نيز موضوع سازه فشاري در نظر گرفته شده كه هدف ساخت سازه اي با استفاده از پرينتر سه بعدي است كه بتواند بيشترين نيروي فشاري را در عين سبكي تحمل كند.
جوايز مسابقه دانش آموزان رتبه اول 15 ميليون ريال، رتبه دوم 12 ميليون ريال، رتبه سوم 8 ميليون ريال است.
در بخش دبيران نيز موضوع ساخت يك وسيله كمك آموزشي با استفاده از پرينتر سه بعدي مطرح است كه اين وسيله بايد نوآورانه باشد كه در هر يك از بخش هاي فوق، شركت كنندگان بايد مستندات طرح خود را پيش از شروع مسابقه و در مهلت مقرر به هيات داوران ارائه دهند.
جوايز مسابقه دبيران رتبه اول 20 ميليون ريال، رتبه دوم 16 ميليون ريال، رتبه سوم 10 ميليون ريال است.
موضوع مسابقه بخش دانشجويي هم ساخت قطعاتي سبك با قابليت تحمل بار فشاري است. ساختارهاي سه بعدي متخلخل دركاربردهاي زيادي از بدن انسان گرفته (ساختار استخوان جمجمه) تا بدنه شاتل‌هاي فضايي وجود دارند.
براي شركت در اين مسابقه لازم است قطعات پليمري مكعبي شكل با ابعاد 5*5*5 سانتي متر مكعب به صورت سازه هايي مشبك، توخالي و كاملا يكپارچه با يكي از روش‌هاي ساخت برهم افزا به طور كامل (و فاقد هر گونه قطعه خارجي) در يك فرآيند ساخته شوند.
استفاده از هر نوع ماده پليمري (يا پليمر تقويت شده) براي پرينت بلامانع مي باشد. طراحي بايد براي تحمل بيشترين بار فشاري و كمترين وزن سازه صورت گيرد. لازم است كه وزن قطعه در حالت مكعب كمتر از 80 گرم بوده و فايل Gcode همراه قطعه ارسال شود.
جوايز مسابقه دانشجويي رتبه اول 15 ميليون ريال، رتبه دوم 12 ميليون ريال، رتبه سوم 8 ميليون ريال است.
ساخت سازه‌هاي سبك با مقاومت و استحكام بالا يكي از خواسته‌هاي هميشگي طراحان قطعات مهندسي است. با كاهش وزن در سازه‌هاي متحرك هوايي، دريايي و زميني مانند هواپيما، كشتي‌، خودرو و قطار مي‌توان در ميزان سوخت مصرفي، قابليت حمل بار و مسافر و موارد بسيار ديگري بهبود ايجاد كرد.حتي در صنعت ساختمان، لوازم ورزشي و البسه نيز بحث كاهش وزن به طور جدي مطرح است.
در سال‌هاي اخير ساخت قطعات با پيچيدگي زياد با استفاده از پرينترهاي سه بعدي امكانپذير شده است. از اين رو طراحان با كمك روش‌هاي بهينه سازي دست به خلاقيت‌هاي شگرفي زده‌اند.
اين رقابت توسط موسسه ساخت افزايشي ايران و با حمايت معاونت علمي وفناوري رياست جمهوري و ستاد فرهنگسازي اقتصاد دانش بنيان همزمان با دومين رويداد جامع ساخت افزايشي ايران، 14 تا 16 آذر ماه سال جاري برگزار مي‌شود.
علمي*9294*1440
۰ نفر