به گزارش روز دوشنبه خبرنگار فرهنگي ايرنا، انديشه اسپينوزا و فلسفه او كه به رستگاري از راه شناخت خداوند معتقد است براي بسياري از فيلسوفان، دستمايه تفكر و پژوهش يا بحث سوال بوده است. اسپينوزا با تكيه بر آموزههاي عهد عتيق و تلمود و با كنار گذاشتن آموزشهاي روحانيون و خاخامهاي يهودي، در كتاب «اخلاق» فلسفهاش را بر پيوستگي جهان پايهريزي و بر اساس آن، جوهر و خداوند، عالم هستي و جايگاه انسان در آن و مابعد الطبيعه را تعريف ميكند.
شايد اهميت فلسفه اسپينوزايي در اين باشد كه او بر خلاف دكارت، معتقد بود ذهن و بدن اجزايي به هم پيوسته از يك كل واحد هستند، اين كلنگري از كتاب مقدس تا فلسفه اسپينوزا ادامه پيدا كرده است.
**«مواجهه ماكياولي و اسپينوزا؛ تعارض، قدرت و انبوه خلق»
فيليپو دل لوكزّه، در كتاب «مواجهه ماكياولي و اسپينوزا؛ تعارض، قدرت و انبوه خلق»، با ارائه خوانشي سياسي از انديشه اسپينوزا و ماكياول، آن دو را به يكديگر پيوند ميزند. مفاهيمي كه لوكزّه با استفاده از فلسفه اين دو در توضيح آن ميكوشد، مهمترين و چالشبرانگيزترين موضوعاتي است كه در جهان مطرح است. مفاهيمي چون آزادي، خير، عدالت، خلق، هستي، فرديت و مسايلي از اين قبيل را بررسي ميكند و پاسخ احتمالي اسپينوزا و ماكياول به اين موضوعات را تحليل ميكند.
دل لوكزه در دانشگاه برونل لندن صاحب كرسي استادي در تاريخ تفكر سياسي است و با كالج بينالمللي فلسفه در پاريس نيز همكاري ميكند.
ترجمه فارسي اين كتاب سه بخش و هفت سرفصل دارد و ترجمه آن توسط فواد حبيبي و امين كرمي انجام گرفته و انتشارات ققنوس در شمارگان هزار و صد نسخه آن را به چاپ رسانده است.
**«اسپينوزا و ما»
كتاب «اسپينوزا و ما» اثر آنتونيو نگري، استاد علوم سياسي در دانشگاه پاريس و دانشگاه پادوواي ايتاليا، برگرفته از سخنرانيهاي سالهاي ٢٠٠٥ تا ٢٠٠٩ نگري درباره اسپينوزا و حاصل مطالعات اسپينوزايي او در زندان است.
اين كتابِ نگري برداشتي امروزي از انديشه اسپينوزا است و در مقدمه آن اسپينوزا در زمانه حاضر و ضرورت اين خوانش بازگو و در ادامه آن تفكر سياسي، هستيشناسي و جامعهشناسي او شرح داده ميشود. نگري در اين كتاب به مقايسهاي فيلسوفانه ميان هستيشناسي هايدگر و اسپينوزا دست ميزند و از سوي ديگر هگل نيز در اين ميان مطرح ميشود.
ترجمهي اين كتاب نيز توسط فواد حبيبي و امين كرمي انجام شده و انتشارات ققنوس در شمارگان 770 نسخه، آن را به بازار كتاب عرضه كرده است.
فراهنگ** م.ز. 9053
تهران- ايرنا- «مواجهه ماكياولي و اسپينوزا؛ تعارض، قدرت و انبوه خلق» نوشته فيليپو دل لوكزه و «اسپينوزا و ما» اثر آنتونيو نگري، آثار تازه پيشخان كتاب با موضوع فلسفه هستند كه خوانشي تازه از انديشه اسپينوزا ارائه ميدهند.