۱۵ آبان ۱۳۹۷، ۱۶:۲۵
کد خبر: 83091524
T T
۰ نفر
مشكلات روستاي «قلعه رش» در جلسه شوراي اداري سردشت بررسي شد

مهاباد- ايرنا- مسايل و مشكلات روستاي «قلعه رش» از توابع بخش مركزي سردشت امروز /سه شنبه/ در ششمين جلسه شوراي اداري شهرستان مورد بررسي قرار گرفت.

به گزارش ايرنا فرماندار سردشت و اعضاي شوراي اداري اين شهرستان در ادامه سلسله برنامه هاي «ديدار با مردم»، روز سه شنبه با تشكيل جلسه اين شورا در روستاي محروم و مرزي «قلعه رش» از نزديك با مسايل و مشكلات مردم اين روستا آشنا شدند.
فرماندار و مسوولان در ابتداي ورود، از اجراي طرح هادي، فضاهاي قابل توسعه، وضعيت مدرسه و آب شرب، بازديد ميداني انجام دادند و سپس با تجمع در مسجد روستا به بررسي مشكلات روستاييان در جلسه شوراي اداري اين شهرستان پرداختند.
فرماندار سردشت در اين جلسه گفت: ركن اصلي مديريت در نظام اسلامي مردم هستند ‌كه ارتباط بهتر و بيشتر با مردم و تقويت رابطه عاطفي ملت – دولت و همچنين بررسي ميداني مشكلات روستاها و لمس كردن اين مشكلات به منظور برنامه ريزي هدفمندتر در توزيع اعتبارات و اقدامات انجام شده جزو دلايل تشكيل جلسه ها در روستاهاي اين شهرستان است.
نژاد جهاني با اشاره به اينكه اين جلسه ها در بيشتر روستاهاي شهرستان و در قالب برنامه هاي مختلفي تشكيل شده است، افزود: مهمترين مشكلات روستاها در حوزه راه، طرح هاي هادي، منابع طبيعي، فاضلاب و مدرسه هستند.
وي بيان كرد: در اين جلسه ها همچنين بر راهسازي و واحدهاي آموزشي و توسعه نگاه روستاييان به حوزه گردشگري بومي و توليد ارگانيك و استفاده بهينه از منابع آب و خاك و توليدات دامي نيز پرداخته مي شود.
جهاني گفت: هر يك از روستاها با نگاه خاص و ويژه بايد مقصد اقدامات توسعه اي باشند اما همياري و مشاركت مردم در بُعد مادي و معنوي بسيار مهم است.
وي تصريح كرد: 271 روستا در 2 بخش مركزي و وزينه شهرستان قرار دارد كه جمعيت آنها نسبت به جمعيت شهري بيشتر بوده و همين طور در اغلب شاخص ها نسبت به ميانگين استاني پايين تر است.
پرداخت تسهيلات بازسازي و مقاوم سازي واحدهاي مسكوني از ديگر مواردي بود كه فرماندار سردشت به آن اشاره كرد ‌و خواستار استفاده بيشتر روستانشينان از اين تسهيلات جهت مقاوم سازي مساكن مسكوني شد.
وي در خصوص طرح پيشنهادي شهرستان براي مديريت معابر مرزي نيز افزود: برنامه ريزي ها براي آباداني و اشتغال مردم بايد جزئي نگر و نسخه مرتبط با همان منطقه مطرح شود كه در اين خصوص ايرادهايي به طرح ساماندهي معابر مرزي وارد است و پيگيري ها در اين زمينه ادامه دارد.
جهاني ادامه داد: طرح گازرساني به روستاي قلعه رش در برنامه ريزي سال آينده قرار گرفته است و پس از اخذ مجوز اين طرح به پيمانكار واگذار مي شود.
پيگيري احداث سالن ورزشي و ساخت مركز جامع سلامت به شرط تامين زمين توسط روستاييان و رفع مشكل تامين ‌توزيع سوخت از جمله مواردي بود كه فرماندار سردشت بر آنها تاكيد كرد.
دهيار روستاي قلعه رش نيز در اين جلسه مهم ترين مشكلات روستا را در گزارشي مفصل بيان كرد و گفت: باوجود خدمات رساني هاي صورت گرفته، مشكلاتي وجود دارد كه براي رفع آنها تا حد امكان نياز به پيگيري اداره ها دارد.
رحيم شريف پور ادامه داد: اين مشكلات شامل نبود امكانات فرهنگي و ورزشي، كمبود زمين هاي كشاورزي، نبود صنايع تبديلي، نبود اشتغال پايدار و وابستگي روستانشينان به مرز، وضعيت جغرافيايي و هزينه بردار بودن عمليات عمراني در اين روستا، مهاجرت جوانان نخبه و تحصيل كرده به خارج از كشور، نياز به بازنگري طرح هادي، مجوزهاي مورد نياز كشاورزان و دامداران براي فعاليت در مرز را عنوان كرد.
به گزارش ايرنا فرماندار سردشت در راس هياتي از مسوولان شهرستاني در هر ماه جلساتي را در روستاهاي محروم و كم برخوردار شهرستان به منظور اولويت بندي نيازها و يا رفع مشكلات موردي تشكيل مي دهد كه در اين راستا امسال به بيش از 70 روستا سفر كرده است.
روستاي قلعه رش با 326 خانوار و يكهزار و 242 نفر جمعيت در بخش مركزي و در دهستان برياجي قرار گرفته كه اين روستا از نوع متمركز نامنظم و فشرده با وضعيت سكونت دايمي است؛ اين روستا به لحاظ طبيعي در وضعيت كوهستاني قرار دارد و داراي جاذبه هاي طبيعي همچون منطقه گردشگري 'باژار' است.
7562/6185/7129