به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، ماهاتیر پس از بازگشت به قدرت در اردیبهشت سال جاری تاكنون سه بار به ژاپن سفر كرده است كه ناظران منطقه ای آن را گامی نه تنها برای رفع مشكلات اقتصادی كنونی این كشور بلكه برای استفاده هر چه بیشتر بیشتر از مدل اقتصادی ژاپن برای توسعه مالزی ارزیابی كرده اند.
وی از مدت ها پیش و از زمان اولین دوران نخست وزیری اش در سال های 1981 تا 2003 با سیاست نگاه به شرق، الگوی اقتصادی ژاپن و كره جنوبی را مورد بررسی ، پیگیری و استفاده در مالزی قرار داد.
وی سیستم اقتصادی، خلاقیت، كارایی ، توانایی مدیران و كارشناسان اقتصادی این دو كشور را مورد تمجید قرار داده است.
ماهاتیر در ماههای اخیر در عین حال بارها از مشكلات اقتصادی و بدهی های كشورش ابراز نگرانی كرده است.
شینزو آبه نخست وزیر ژاپن روز گذشته ابراز آمادگی كرد تا به مالزی در رفع مشكلات اقتصادی كمك كند.
روزنامه استار مالزی نیز در مورد این سفر گزارش داد : توكیو اعلام كرد كه بانك بین المللی همكاری ژاپن اوراق قرضه به ارزش 7.4 میلیارد رینگیت (واحد پول مالزی) را به مدت 10 سال برای استفاده مالزی تضمین كرده است.
طبق این گزارش قرار است از این اوراق برای بازپرداخت برخی بدهی های این كشور كه از دولت گذشته به جای مانده استفاده شود.
نخست وزیر مالزی همچنین در سومین سفرش به ژاپن بالاترین جایزه ملی ژاپن را تحت عنوان 'Grand Cordon of the Order of the Paulownia Flowers” از 'آكی هیتو' امپراطور ژاپن به دلیل تلاش هایش در تقویت روابط دو جانبه توكیو و كوالالامپور دریافت كرد.
این جایزه به طور سنتی بالاترین نشان دولت ژاپن است كه به دیپلمات ها، قضات، نخست وزیران ، وزیران و سیاستمداران خارجی برای توسعه روابط با ژاپن ارائه می شود.
ماهاتیر (93 ساله) سومین رهبر آسیاست كه این جایزه معتبر را دریافت می كند . پیش از وی لی كوان یو، نخست وزیر فقید سنگاپور و مانموهان سینگ نخست وزیر پیشین هند این نشان را دریافت كرده بودند.
آساق**1599*1049
كوالالامپور- ایرنا- ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی كه 6 ماه پیش قدرت را در این كشور به دست گرفت برای سومین بار به توكیو سفر كرد. ناظران منطقه ای این اقدام را تلاش برای استفاده هرچه بیشتر از مدل توسعه اقتصادی ژاپن در مالزی و دریافت كمك از توكیو برای مقابله با مشكلات اقتصادی ارزیابی كردند.