كريم شريفي روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: محمد عزيزي باغدار نمونه بخش آرمرده اين شهرستان توانست امسال در مجموع 900 تُن انگور سياه از باغ 20 هكتاري اش برداشت و روانه بازار مصرف كند.
وي با بيان اينكه امسال يك هزار و 850 هكتار از باغات اين شهرستان به كشت انگور سياه به صورت ديم اختصاص داشت، افزود: ميانگين برداشت انگور از هر هكتار باغ 6 تُن است.
شريفي تاكيد كرد: مهمترين دلايل افزايش توليد در باغات انگور آقاي محمد عزيزي در بخش آمرده، حضور در كلاس هاي آموزشي روش هاي كاشت، مراقبت و هرس جهاد كشاورزي است كه او را به سمت توليد با كيفيت و با صرف اقتصادي هدايت كرد.
وي يادآور شد: با توجه به شرايط مناسب آب و هوايي و خاك مناسب اين شهرستان مستعد كشت گونه هاي باغي ديم بويژه انگور سياه است.
شريفي با بيان اينكه امسال قيمت انگور در شهرستان بانه مناسب بود، اضافه كرد: البته بخشي از انگور سياه توسط شركت هاي توليد كننده آبميوه استان هاي خراسان، آذربايجان غربي و شرقي به قيمت 25 هزار ريال در قبال هر كيلوگرم خريداري شد.
وي گفت: بيش از چهار هزار تُن انگور نيز براي مصرف تازه خوري با قيمت 40 تا 50 هزار ريال براي هر كيلوگرم در بازار فروخته شد و بخشي از انگور توليدي نيز به فرآورده هايي مانند مويژ و دوشاب تبديل مي شود.
رئيس جهاد كشاورزي بانه با بيان اينكه امسال بيش از 9 هزار تُن انگور سياه از باغات شهرستان برداشت شد، افزود: بخشي از باغات شهرستان هنوز به مرحله ثمر دهي نرسيده كه پيش بيني مي شود در سال هاي آينده با ثمردهي اين باغات، توليد انگور سياه در بانه افزايش چشمگيري داشته باشد.
وي اظهار داشت: در تلاش هستيم كارخانه توليد فرآورده هاي انگور كه از نيازهاي اين شهرستان است با همت بخش خصوصي در بانه ايجاد شود تا علاوه بر فرآوري محصول در شهرستان زمينه اشتغال برخي افراد را نيز فراهم كند.
به گزارش ايرنا، انگور سياه ديم يكي از محصولات باغي شاخص در بانه است و اين شهرستان قطب دوم توليد اين نوع انگور در استان كردستان محسوب مي شود.
بخش زيادي از باغات اين شهرستان زير كشت اين نوع انگور رفته و باغداران بخش آرمرده با رعايت اصول فني و تغذيه به موقع تاكستان ها و بكارگيري توصيه هاي كارشناسان باغداري و كشاورزي توانسته اند توليد اين محصول بومي را به بالاترين ميزان برسانند.
بخشي از انگور سياه بانه در شهرستان به صورت تازه خوري، بخشي هم به فرآورده هايي مانند كشمش، مويژ، آبغوره و دوشاب تبديل مي شود و بخشي از اين محصول هم براي توليد آبميوه به كارخانه هاي توليدي اروميه و تبريز فرستاده مي شود.
انواع انگور «مام برايمه، گونكه، كشمشي، تايفي، ته ره ره شه، ساباني، خوشناو، زه ردكه، ساداني، سه رقول، چاوه گا و بول مازو» در باغات شهرستان بانه توليد مي شود كه انگور خوشناو بيش از 80 درصد توليد اين محصوص را به خود اختصاص داده است.
شهرستان مرزي بانه با 158 هزار نفر جمعيت در 270 كيلومتري غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7496/9102
سنندج - ايرنا - رئيس جهاد كشاورزي بانه گفت: يك باغدار بخش آرمرده اين شهرستان امسال از هر هكتار باغ خود 45 تُن انگور سياه برداشت كرد كه اين ميزان يك ركورد است و تاكنون سابقه نداشته است.