۱۹ آبان ۱۳۹۷، ۱۲:۱۳
کد خبر: 83093964
T T
۰ نفر
تجهیزات چشم پزشكی ارز دولتی می خواهد

تهران- ایرنا- رئیس انجمن چشم پزشكی گفت: برای تجهیزات چشم پزشكی باید ارز دولتی تعلق گیرد، اختصاص ارز نیمایی باعث افزایش دو برابری هزینه های خدمات چشم پزشكی می شود با این حال چشم پزشكان از محدود گروههایی هستند كه زیرمیزی نمی گیرند.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، علیرضا جباروند روز شنبه در یك نشست خبری در انجمن چشم پزشكی افزود: اخیرا محدودیت هایی برای تخصیص ارز ایجاد شده كه باید مسئولان توجه كنند حوزه چشم پزشكی بسیار مهم و حساس است و باید تجهیزات پزشكی آن با ارز دولتی وارد شود.
وی اظهار داشت: سالانه حدود یك میلیارد و400 میلیون دلار هزینه كل تجهیزات چشم پزشكی در كشور است و رقمی زیادی نیست كه به آن ارز دولتی تعلق نگیرد.
این فوق تخصص چشم ادامه داد: برای تشخیص و درمان بیماری های چشم باید كیفیت را نیز ارتقا دهیم اگر قیمت ارز بالاتر رود تهیه این تجهیزات برای چشم پزشكان سخت خواهد بود.
جباروند با بیان اینكه تعرفه گروه چشم پزشكی با اجرای طرح تحول سلامت 13درصد افزایش یافته است، تصریح كرد: این در حالی است كه تعرفه سایر رشته های پزشكی 100 تا 200درصد افزایش یافته اما گروه چشم پزشكی همیشه همراه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی است و چشم پزشكان تنها گروهی هستند كه زیرمیزی دریافت نمی كنند.
به گفته جباروند، مردم برای تشخیص و درمان چشم و بیماری های مرتبط با آن باید به چشم پزشكان مراجعه كنند و متخصصان اپتومتری فقط در تعیین نمره عینك مجازند و حق تشخیص و درمان بیماری های چشم را ندارند. اپتومتریست ها در سطح كارشناسی و كارشناسی ارشد هستند و پزشك نیستند.

* 2درصد از افراد جامعه انحراف چشم دارند
مصطفی سلطان سنجری، متخصص چشم پزشكی نیز در این نشست گفت: 2درصد افراد جامعه به اختلالات انحراف چشم مبتلا هستند به همین دلیل كودكان باید از سه تا چهار سالگی به بعد تحت بررسی این انحرافات قرار گیرند.
وی افزود: سه تا چهار سالگی زمان مناسبی برای بررسی انحرافات چشم و تنبلی چشم است، بعد از این سنین باید هر 6 ماه یا یكسال معاینات چشم انجام شود.
این چشم پزشك اضافه كرد: تومورهای مغزی و انحراف چشم اعصاب را درگیر كرده و میدان دید بیمار مشكل پیدا می كند كه با معاینه به موقع می توان آن را در كودكی درمان كرد.
سنجری اظهار داشت: ایران یكی از كشورهای موفق در حوزه تجهیزات و دانش چشم پزشكی است و بسیاری از مردم كشورهای مختلف با كمترین هزینه و كیفیت بالا، جراحی های چشم را در كشورمان انجام می دهند.
دبیر علمی بیست و هشتمین كنگره بین الملللی چشم پزشكی ادامه داد: در حال حاضر دو هزار چشم پزشك در كشور وجود دارد كه نسبت به جمعیت كشور زیاد هستند. تعداد رزیدنت های چشم پزشكی در مراكز آموزشی دو تا سه برابر بیش از مواردی است كه درخواست می شود و باید در این زمینه تمهیدات اساسی اتخاذ شود.

* دیابت، چشم را درگیر می كند
محمد نیك اقبال، چشم پزشك نیز در این نشست، دیابت را از مهمترین بیماریهایی دانست كه بینایی چشم را مختل می كند.
وی افزود: امروزه با تغذیه ای نادرست و پرورش كودكان چاق، ابتلا به دیابت رو به افزایش است و عوارض جدی به چشم وارد می كند.
نیك اقبال اظهار داشت: در دیابت نوع یك كه وابسته به تزریق انسولین است در پنج سال اول عوارضی برای چشم ایجاد نمی شود اما بعد از آن مراقبت های ویژه می خواهد.
به گفته وی، در دیابت نوع 2، فرد مبتلا به این بیماری باید به طور مرتب به چشم پزشك مراجعه كند تا آسییبی به چشم وارد نشود.
بیست و هشتمین كنگره بین المللی چشم پزشكی 21 تا 24 آبان با حاضر اساتید و پزشكان برجسته خارجی در سالن همایش های رازی تهران برگزار می شود.
اجتمام *9022 * 3063
۰ نفر