فراز و نشيب هاي گروه ملي ايران تمام شدني نيست

اهواز – ايرنا – در حدود 150 نفر از كارگران گروه ملي ايران امروز شنبه با حضور در مقابل در ورودي استانداري خوزستان خواستار پرداخت مطالبات و تعيين تكليف در خصوص مالكيت اين شركت شدند.

به گزارش ايرنا، طي هفته هاي اخير اخبار اعتراضي و تجمعاتي در خصوص وضعيت كارگران كارخانه گروه ملي فولاد ايران به اوج خود رسيد. اين درحالي است كه در هفته گذشته نيز تعدادي از طلبكاران اين شركت در مقابل كارخانه اقدام به تجمع كردند و در فاصله كمتر از دو روز قبل نيز بازنشستگان اين گروه فولادي نيز مقابل اين شركت دست به اجتماع زده و پرداخت مطالبات عقب مانده خود را خواستار شدند.
يكي از كارگران اين كارخانه در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اينكه چهار ماه از آخرين پرداختي حقوق كاركنان گروه ملي مي گذرد، گفت: اين كارخانه در دهه 70 براي اينكه از ورشكستگي شركت فولاد خوزستان جلوگيري كند از اين واحد صنعتي حمايت كرد ولي امروز خود به شرايط نابساماني دچار شده است.
وي ادامه داد: تنها دو خط توليد كارخانه با ظرفيت هر كدام 30 درصد در حال حاضر فعال است و اين به دليل نبود مواد اوليه موردنياز است.
يكي ديگر از كارگران گروه ملي بيان داشت: شركت فولاد خوزستان مواد اوليه به كارخانه نمي فروشد و به همين دليل خطوط توليد يا پايين تر از ظرفيت تعيين شده فعال هستند و يا خاموش شده اند.
وي تصريح كرد: بلاتكليفي اين گروه فولادي باعث ايجاد مشكلات جدي در حوزه توليد و سياست گذاري شده است كه بايد مسئولان استان نسبت به آن پاسخگو باشند.
او افزود: انتظار داشتيم استاندار خوزستان در اين زمينه با جديت موضوع را پيگيري كند اما عملا چنين اتفاقي نيفتاده و ما كارگران همچنان بلاتكليف و بدون حقوق هستيم.

*نگران حفظ سرمايه گروه ملي هستيم
از جمله مسائلي كه محور امروز اعتراضات اين كارگران بود، فروش و واگذاري سهام فولاد اكسين خوزستان است. اين كارگران معترض اعتقاد دارند حدود 40 درصد از سهام فروخته شده فولاد اكسين جزء سرمايه آنها است و خواستار بازگرداندن آن به گروه ملي فولاد شدند.
يك كارگر معترض به شرايط مديريتي گروه ملي مي گويد: دغدغه ما تنها حقوق و مطالبات نيست، مهم تر از آن سرمايه هاي اين شركت است كه امنيت شغلي ما را مي توانست تضمين كند.
وي ادامه داد: فروش چنين سرمايه هايي به معني تاراج گروه ملي است و بايد مسئولان ارشد استان از آن جلوگيري كنند.

*فعاليت صنايع فولادي ديگر در غيبت گروه ملي ايران
در حالي كه گروه هاي فولادي در ديگر استان هاي كشور از جمله يزد و اصفهان به فعاليت توليد مشغول هستند، اما گروه ملي ايران توان لازم براي انجام فعاليت را ندارد.
يكي از تجمع كنندگان در همين رابطه مي گويد: كارخانه گروه ملي با مرز عراق فاصله ناچيزي دارد اما شاهد هستيم كه محصولات ما انبار مي شوند و توليدات ديگر مناطق كشور از مرزهاي خوزستان صادر مي شوند.
وي يادآور شد: صنايع توليد كننده محصولات فولادي از برق و آب بيشتري نسبت به كارخانه ما استفاده مي كنند ولي با اين وجود شاهد فعاليت ديگر كارخانه هاي كشور و ركود در گروه ملي ايران هستيم.
بر اساس اين گزارش ، گروه ملي فولاد خوزستان در سال 1342 به عنوان نخستين كارخانه نورد فولاد كشور در اهواز تاسيس شد و در سال 1388 با هدف خصوصي سازي به يكي از شركت هاي زيرمجموعه «اميرمنصور آريا» واگذار شد ولي با كشف اختلاس 30هزار ميليارد ريالي و ارتباط آن با 2 بانك بزرگ كشور، در سال 1390 مديريت آن به طور موقت در اختيار دادگستري قرار گرفت و در نهايت در اسفند 1395 به بانك ملي واگذار شد.
بلاتكليفي اين شركت سبب به بار آمدن زيان انباشته در اين مجتمع عظيم فولادي شد و اين شركت كه زماني در صنعت فولاد كشور پيشرو بود، اكنون فقط با پنج درصد ظرفيت خود كار كند.
اين شركت حدود چهار هزار نفر كارگر داشته و ظرفيت ساليانه توليد يك ميليون و 435 هزار تن فرآورده هاي فولادي و 430 هزار تن شمش فولادي را دارد.
گروه ملي صنعتي فولاد در سه سال اخير به بدترين روزهاي خود از زمان واگذاري اين شركت به بخش خصوصي رسيد كه باعث كاهش خطوط توليد، تعديل نيرو و نيز پرداخت نامنظم حقوق و بيمه كاركنان شركت شد.

/6002/9931