۲۰ آبان ۱۳۹۷، ۱۰:۲۰
کد خبر: 83095036
T T
۰ نفر
كتاب ضرب المثل های اكبر شاهانی نویسنده لاهیجانی رونمایی شد

لاهیجان-ایرنا- آیین رونمایی از كتاب ضرب المثل ها و كنایه ها اثر اكبرشاهانی مقدم نویسنده ، پژوهشگر ،نقاش، كاریكاتوریست و بازیگر تئاتر لاهیجان با حضور جمعی از شاعران ، نویسندگان ، پژوهشگران و اعضای انجمن های شعر و ادب گیلان عصر روز شنبه برگزار شد.

به گزارش ایرنا، در این مراسم شماری از شاعران و نویسندگان از جمله رضا عابد شاعر ، نویسنده و منقد ادبی لاهیجانی ساكن كرج و فرامرز كوچكی زاد شاعر ، محقق و نویسنده اهل انزلی، در زمینه فرهنگ و ادب و نقش فرهنگ عامه در عصر مدرن سخنرانی كردند و شماری از شاعران نیز به دو زبان فارسی و گیلكی شعرخوانی را ادامه دادند.
كوچكی زاد گفت: كشور ما از فرهنگ و قومیت های مختلفی تشكیل شده و فرهنگ عامه عامل همبستگی قومی ، بین سرزمینی و بین المللی است و موجب انسجام و وحدت بین اقلیت های قومی و دینی ایرانی ها در طول تاریخ بوده است كه در گذشته كمتر به اهمیت آن توجه شده بود.
وی خاطرنشان كرد: صورخیال شاعران برگرفته از آثار و فرهنگ عامه است و این فرهنگ از طریق ضرب المثل ها و دیگر آثار باقی مانده ، نسل های گذشته را با نسل های جدید پیوند می دهد .
وی اظهارداشت: ضرب المثل ها و تمثیل ها كه جزیی از فرهنگ عامه محسوب می شوند در تاریخ ایران به آن توجه نشده است درحالی كه امروز نقش مهمی دارند.
رضا عابد شاعر ، نویسنده ،منقد ادبی نیز در این مراسم شاهانی را كسی دانست كه اولین نمایشگاه خیابانی را در دهه های گذشته با نقاشی هایش در لاهیجان برپا كرده و نقاشی های او تاثیر خاصی در جامعه داشته است.
وی تصریح كرد: جهان معاصر در گسست ادبی قرار دارد و ما در دوران تراژدی بسر می بریم و دوران پند و اندرز نیست و هنر امروز در استفاده از ضرب المثل ها بدنبال تعبیر تازه از آن هاست .
در این مراسم لهراسبی و آتش دامن از شاعران سیاهكلی ، پویافر و فارسی از رشت ، روحانی ، اسماعیلی و عباس فتحی زاده از لاهیجان از جمله شاعرانی بودند كه شعرخوانی كردند .
اكبرشاهانی مقدم در سال 1336در لاهیجان چشم به جهان گشود و از نوجوانی به شعر و نقاشی علاقه مند شد كه شعرها ؛نقاشی ها و كاریكاتورهای وی در صفحات مطبوعات كشوری انعكاس یافت و در سال های 54تا 94چهارده نمایشگاه نقاشی در سطح كشور برپا كرد و مجموعه تالیف های ادبی ؛ شعر ، داستان های كوتاه، مقاله و طرح های ژورنالیستی و كاریكاتوری های وی به 17 مورد می رسد.
وی همچنین مجموعه های شعر تحت عنوان تلخی های مندرس ،خال غریب ، پنجره ها ایستاده آفتاب می نوشند، داستان های كوتاه آب تنی در فنجان ، نمایشنامه یك چله دارچهل آتشكده ، فنگرتالیسم سینماگرافیك ذهن (ابداع شیوه ای در نقاشی ) و مجموعه كاریكلماتور با عنوان پچ پچ های شنیدنی را در دست چاپ دارد.
مراسم رونمایی از كتاب ضرب المثل ها و كنایه ها با حضور معاونان سیاسی و عمرانی فرمانداری لاهیجان ،رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان لاهیجان و جمعی از بزرگان شعر و ادب برگزار شد.
در این مراسم همچنین لوح تقدیر و جایزه ای از سوی اعضای شورای شهر لاهیجان به گردآورنده و نویسنده كتاب ضرب المثل ها و كنایه ها اهدا شد.
یكی از جلوه های زیبای این مراسم شاهنامه خوانی همراه با نواختن كرنی بود كاری هنری كه مختص هنرمندان شهرستان لاهیجان است كه اخیر مورد توجه كشوری هم قرار گرفته است.
6029 /6030