۲۱ آبان ۱۳۹۷، ۷:۵۵
کد خبر: 83096145
T T
۰ نفر

گردشگری خاطره انگیز در هتل های بی ستاره

۲۱ آبان ۱۳۹۷، ۷:۵۵
کد خبر: 83096145
گردشگری خاطره انگیز در هتل های بی ستاره

سمنان - ایرنا - لذت گردشگری خاطره انگیز همراه با نوشیدن یك فنجان چای كندوكی، چشیدن طعم ته چین سنگسری و گوش جان سپردن به گویش های دلنواز محلی را می توان با كمترین هزینه در اقامتگاه های بوم گردی استان سمنان جستجو كرد.

به گزارش ایرنا، بوم گردی شكلی جدید از صنعت گردشگری رواج یافته در كشورمان است كه در آن افراد به جای حضور در هتل ها و اماكن شلوغ، راهی روستاهای بكر و دورافتاده می شوند تا به دور از هیاهوی زندگی روزمره، ساعتی را در آرامش سپری كنند.
صاحبنظران می گویند، گردشگری روستایی و توسعه اقامتگاه بوم گردی به معنای شناخت «بوم» می تواند در یك بستر گلخانه ای به درك اصولی از مزیت های فرهنگی و تاریخی مناطق روستایی كشور منجر شود.
بافت ویژه و معماری خاص خانه‎ ها، مغازه ‎ها و مراكز محلات این روستا ها، زیبایی های طبیعی و طبیعت بكر و دست نخورده، آثار تاریخی با قدمت چند هزار ساله، وجود قنات های قدیمی و رودهای جاری و تولید محصولات مرغوب كشاورزی، اقامتگاه های بوم گردی را به مكانی شاخص ‎گردشگری قابل توجه تبدیل كرده است.
از طرف دیگر تحقق طرح هایی مانند «استان سمنان 2020 مقصدی تازه» با توسعه اقامتگاه های بوم گردی میسر است و بوم گردی با تكیه بر ویژگی های فرهنگی ، هنرهای سنتی ، زبان شناسی و مردم شناسی تاثیری قابل توجه ای در توسعه اشتغال و جلوگیری از مهاجرت در منطقه دارد.
روستای پاده در آرادان، روستای ملاده و چاشم در مهدی شهر، روستای رشم در دامغان، روستای فرومد در میامی از جمله روستایی هدف گردشگری در استان به شمار می رود كه می توان با توجه به زیرساخت های گردشگری سالانه بخش قابل توجه از گردشگران را روانه این مناطق كرد.
از جمعیت 702 هزار نفری در استان سمنان 142 هزار نفر را روستائیان تشكیل می دهند كه این آمار بیانگر ظرفیت های طبیعی و فرهنگی منحصر به فرد مناطق روستایی این استان است.
وجود 280 روستا در استان سمنان با تنوع زندگی مردمانش در كنار توسعه اقامتگاه های بوم گردی می تواند فرصتی ارزشمند برای حفظ جمعیت در این مناطق فراهم كند.
كارشناسان می گویند: اقامتگاه های بوم گردی یكی از نوآوری های دولت تدبیر و امید است و تعداد اقامتگاه های روستایی كشور از 20 اقامتگاه در سال 92 اكنون به بیش از 700 اقامتگاه رسیده است و تاكنون بیش از 60 اقامتگاه بوم گردی در استان سمنان راه اندازی شده است.

** كاهش مهاجرت روستاییان با توسعه اقامتگاه بوم گردی
عضو هیات مدیره جامعه حرفه ای اقامتگاه های بوم گردی كشور گفت: حفظ، مرمت و احیای بناهای تاریخی در روستاهای هدف گردشگری باید با توجه به حفظ اصالت و فرهنگ روستا انجام گیرد.
منیر تقدیسی افزود: احیای خانه های بوم گردی متناسب با ویژگی های بومی موجب افزایش اشتغال و جلوگیری از مهاجرت و ترغیب روستاییان به زندگی در روستا می شود.
وی ادامه داد: روستاهای استان سمنان دارای قابلیت ها و ظرفیت های زیادی است و با ارائه طرح های گردشگری متناسب با ظرفیت هر روستا می توان در روستاها رونق اقتصادی ایجاد كرد.
عضو هیات مدیره جامعه حرفه ای اقامتگاه های بوم گردی كشور اظهار داشت: حفظ و احیای بافت قدیم و روستاهایی كه كمتر مورد توجه قرار گرفته و متروك شده از مهم ترین رویكرد های جامعه حرفه ای اقامتگاه های بوم گردی كشور است.
تقدیسی تصریح كرد: فراهم كردن زمینه پیشرفت و رفع مسایل و مشكلات اقامتگاه های بوم گردی و جمع آوری نظرها و پیشنهادها به منظور بهبود وضعیت از هدف ها و راهبردهای این جامعه حرفه ای است.
وی اضافه كرد: خانه های بوم گردی با توجه به ویژگی هایی كه دارند زمینه بهبود معیشت روستاییان از طریق اشتغال و كارآفرینی را فراهم كرده و موجب بازگشت روستائیان به روستاها می شوند.
عضو هیات مدیره جامعه حرفه ای اقامتگاه های بوم گردی كشور گفت: ارائه بهترین خدمت ها و امكانات برای گردشگران بهترین راهكار تبلیغ به منظور جذب گردشگر است.

** افزایش ظرفیت اسكان در اقامتگاه های بوم گردی سمنان
معاون گردشگری و سرمایه گذاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: 10 خانه بوم گردی جدید با هدف توسعه گردشگری در نقاط روستایی ایجاد می شود.
رحمان فرمانی افزود: كمیته برنامه ریزی گردشگری در استان سمنان با ایجاد 10 واحد بوم گردی جدید در این استان موافقت كرده و با احداث واحدهای بوم گردی جدید 160 نفر به ظرفیت اسكان در اقامتگاه های بوم گردی این استان افزوده می شود.
وی خاطرنشان كرد: با راه اندازی این اقامتگاه ها، زمینه اشتغال پایدار 20 نفر به ویژه در مناطق روستایی فراهم می شود.
فرمانی تصریح كرد: در زمان حاضر 65 اقامتگاه بوم گردی در استان سمنان فعال است و به گردشگران ارائه خدمت می كنند، 100 تقاضا برای ایجاد اقامتگاه بوم گردی در استان سمنان در حال طی مسیر اداری است.
وی ادامه داد: متقاضیان ایجاد اقامتگاه های بوم گردی پس از دریافت موافقت اصولی اولیه در خصوص ایجاد یا مرمت بناهای قدیمی و تاریخی در سطح روستاها و مناطق گردشگری، براساس ضوابط و شرایط اداره كل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان سمنان اقدام به راه اندازی اقامتگاه می كنند.
فرمانی اضافه كرد: متقاضیان در صورت تمایل به ایجاد اقامتگاه های بوم گردی، می توانند به ادارات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان محل سكونت خود مراجعه كنند.
وی ادامه داد: اقامتگاه های بوم گردی به طور معمول در روستاها و مناطق گردشگری ایجاد می شود.
معاون گردشگری و سرمایه گذاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: اقامتگاه های بوم گردی با معرفی ظرفیت های روستایی و سنتی از جمله آداب و رسوم، غذا، پوشاك به درآمد زایی و اشتغال زایی كمك می كند.

** اقامتگاه های بوم گردی در استان سمنان افزایش یابد
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی گفت: گردشگری روستایی و افزایش اقامتگاه های بوم گردی تكمیل كننده توسعه اقتصادی و رونق كسب و كار در استان سمنان است.
ابوالفضل حسن بیگی افزود: توسعه صنعت گردشگری روستایی در استان نیازمند توجه به زیرساخت ها است و باید مسوولان امر برای جلوگیری از مهاجرت در این مناطق، این بخش از اقتصاد سمنان را رونق بخشند.
وی خاطر نشان كرد: راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی یكی از اقدام های مهم برای افزایش اشتغال در روستاهای سمنان است و میراث فرهنگی استان برای رونق اقتصادی در این مناطق، برنامه جامعی تدوین و اجرایی كند.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی اضافه كرد: استان سمنان با برخورداری از جاذبه های طبیعی دلنواز و منحصر به فرد ظرفیتی ارزشمند برای كاهش آمار بیكاری در منطقه دارد كه با بازسازی زیرساخت ها می توان گام های عملیاتی و موثر برای توسعه منطقه های روستایی برداشت.
حسن بیگی ادامه داد: بیش از 50 درصد از جاده های روستایی استان سمنان نیازمند بازسازی است كه تخریبی بودن جاده های ارتباطی به این مناطق بكر مانع توسعه اقتصادی در استان است.
وی تصریح كرد: برای توسعه گردشگری در مناطق روستایی سمنان بیش از 100 اقامتگاه بوم گردی نیاز است كه اكنون با تلاش میراث فرهنگی استان بیش از 60 واحد از این اقامتگاه ها در این مناطق راه اندازی شده است.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی اضافه كرد: باتوجه به كاهش بارش باران و خشكسالی، توسعه بخش گردشگردی یكی از اقدام های موثر برای افزایش اشتغال در استان سمنان است و احیاء آثار تاریخی در مناطق روستایی و توسعه فرهنگ گردشگر پذیری در مناطق كمتر برخوردار سمنان در بلند مدت به توسعه اقتصادی این مناطق منجر می شود.

** به كمیت و كیفیت اقامتگاه های بوم به یك اندازه توجه شود
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و كشاورزی استان سمنان گفت: تحقق راهبرد اشتغالزایی و رونق كسب و كار در صنعت گردشگری سمنان با محوریت اقامتگاه های بوم گردی نیازمند افزایش خدمات كیفی در این مكان های گردشگرپذیر روستایی است.
علی اصغر جمعه ای افزود: نهادینه شدن فرهنگ بومگردی در استان سمنان به‌خصوص در روستاهای هدف گردشگری در چند سال اخیر بسیار رضایت بخش است.
وی خاطرنشان كرد: توسعه و كیفیت بخشی گردشگری با ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی باعث تحول اقتصادی روستاهای سمنان از طریق اشتغال‌آفرینی، رونق اقتصادی و مهاجرت معكوس روستاییان شده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و كشاورزی استان سمنان اظهارداشت: اگر بخواهیم به افزایش اشتغال و رونق كسب وكار در بخش گردشگری سمنان با محوریت اقامتگاه های بوم گردی توجه داشته باشیم علاوه بر تعداد و كمیت این اقامتگاه ها ،باید به مقوله كیفیت آنها هم توجه كرد.
وی خاطرنشان كرد: زیرساخت‌های لازم برای توسعه گردشگری در سمنان مهمتر از اصل پذیرش گردشگر است كه یكی از زیرساخت‌ها، كیفیت خدمات به گردشگران داخلی و خارجی محسوب می‌شود.
رییس اتاق بازرگانی سمنان ادامه داد: این استان دارای ظرفیت بسیاری در بخش گردشگری است كه باید با ایجاد زیرساخت‌ها، بهترین استفاده را از این ظرفیت‌های توسعه محور ببریم.
جمعه‌ای تصریح كرد: اگر می‌خواهیم از طریق بومگردی و یا توسعه گردشگری در استان سمنان به توسعه اقتصادی و اشتغال دست‌یابیم می‌بایست سرمایه‌گذارانی كه قصد سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری دارند را به رعایت سطح كیفیت خدمات به گردشگران راغب سازیم چراكه گردشگری برخلاف سایر صنایع، بسیار بر روی خدمات تكیه دارد.
وی گفت: اگر بهترین خدمات و امكانات را برای گردشگران فراهم كنیم، در این صورت بهترین تبلیغ را برای جاذبه‌های گردشگری استان كرده‌ایم و در بخش گردشگری می‌بایست از ظرفیت‌های موجود در استان نهایت بهره را ببریم.
وی با اشاره به نبود هتل در روستاها و فقدان تمایل سرمایه‌گذاران برای ایجاد مكان هایی با هزینه های بالا در مناطق روستایی، خاطرنشان كرد: برای ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی روستایی اكنون تسهیلاتی با سود 6 درصد و در مناطق شهرهای كم‌جمعیت با سود 10 درصد به متقاضیان دارای شرایط اعطا می شود.
جمعه ای ادامه داد: روستاییان در این زمینه با ایجاد تعاونی و با سرمایه‌ای اندك به همراه فراگیری آموزش‌های لازم برای میزبانی از گردشگران، می توانند زمینه اقامت و رونق اقتصادی مناطق سكونت خود را رقم بزنند.
رییس اتاق بازرگانی استان سمنان افزود: با ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی، روستاییان می توانند در كنار كار كشاورزی یا دامداری به میزبانی از گردشگران نیز بپردازند ،گفت: امكان فروش صنایع دستی و تولیدات روستاییان دیگر فرصت شغلی برای روستاهایی است.

** اقامتگاه بوم گردی مكمل توسعه اقتصادی روستاهای سمنان
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: اقامتگاه بوم گردی مكمل زنجیره توسعه اقتصادی، افزایش اشتغال و رونق كسب كار در مناطق روستایی این استان است.
محمد جهانشاهی افزود: توسعه اقامتگاه های بوم گردی در استان سمنان با محوریت حفظ هویت مناطق روستایی در دستور كار است.
وی خاطرنشان كرد: راه اندازی این اقامتگاه ها به نسبت ساخت هتل های چند ستاره سرمایه گذاری محدود تری نیاز دارد و این امر در كوتاه مدت به توسعه اقتصادی مناطق روستایی و افزایش اشتغال كمك می كند.
جهانشاهی اضافه كرد: اداره كل میراث فرهنگی سمنان آماده تهیه تمامی زیرساخت های سرمایه گذاری در بخش گردشگری روستایی استان است و این نهاد همكاری مطلوبی با فعالان اقتصادی در این بخش دارد.
مدیركل میراث فرهنگی سمنان ادامه داد: در كنار توسعه اقامتگاه های بوم گردی ، توجه به دیگر زیرساخت های جذب گردشگر در مناطق روستایی مانند فرهنگ سازی پذیرش گردشگر داخلی و خارجی و امكانات اولیه مانند بازسازی جاده اجتناب ناپذیر است.
وی تصریح كرد: در نیمه نخست سال جاری 30 اقامتگاه بوم گردی در استان سمنان راه اندازی شد و تا پایان امسال ساخت 40 اقامتگاه دیگر با همكاری فعالان اقتصادی برنامه ریزی شده است.
جهانشاهی با بیان اینكه، تا پایان سال 96 تنها 30 اقامتگاه بوم گردی در استان فعال بود گفت: با پیگیری و همكاری سرمایه گذاران بخش خصوصی در كمتر از 6 ماه تعداد این اقامتگاه ها در سمنان به 2 برابر افزایش یافت.
مدیركل میراث فرهنگی سمنان تصریح كرد: این نهاد درصدد حذف تمامی موانع غیرقانونی سرمایه گذاری در بخش گردشگری این استان است و با همدلی و هم افزایی دولت و بخش خصوصی می توان برای توسعه همه جانبه این منطقه از كشور گام برداشت.

**توسعه گردشگری در حد شعار باقی نماند
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان سمنان گفت: برای توسعه گردشگری استان باید با توجه به زیرساخت ها، برنامه های عملی اجرا شود و برنامه مدیران برای رونق این بخش در حد شعار باقی نماند.
علی اصغر جمعه ای افزود: در سمنان تاكنون 40 روستای هدف گردشگری شناسایی شده است كه برای گردشگرپذیر كردن این مناطق توجه به زیرساخت اجتناب ناپذیر است.
وی خاطرنشان كرد: ساخت اقامتگاه، هتل و همچنین بازسازی جاده های دسترسی و تكریم گردشگر، از جمله راهكارهای موثر برای توسعه و رونق بخش گردشگری در مناطق كمتر برخوردار استان سمنان است.
جمعه ای ادامه داد: ظرفیت سمنان با برخورداری از صدها آثار تاریخی و قرار گرفتن بیش از 600 كیلومتر از جاده شرق به غرب كشور برای توسعه اقتصادی، بسیار بی نظیر است كه باید نهادهای مربوط برای جذب گردشگر با ترمیم زیرساخت ها در این بخش گام های موثری بردارند.
رئیس اتاق بازرگانی سمنان اضافه كرد: سمنان به عنوان استان نوظهور در صنعت گردشگری باید به مردم معرفی شود و با ساخت چندین اقامتگاه بوم گردی و واگذاری بناهای تاریخی قابل مرمت به بخش خصوصی، می توان اقدامات مهمی برای رفع چالش بیكاری در استان انجام داد.
جمعه ای گفت: بخش گردشگری استان سمنان ظرفیت اشتغالزایی برای بیش از 100 هزار نفر را دارد و با توجه به تردد سالانه 20 میلیون مسافر از محورهای استان می توان با اتخاذ تدابیری این منطقه كشور را علاوه بر معبر به مقصد گردشگری تبدیل كرد.
رئیس اتاق بازرگانی سمنان افزود: معرفی ظرفیت های گردشگری استان به فعالان اقتصادی و سرمایه گذاری بخش خصوصی راهكاری مهم و اساسی برای رونق این بخش از اقتصاد استان است.
به گزارش ایرنا، اقامتگاه بومگردی در كنار همه مزایای گذراندن اوقات فراغت در محیط های بكر و دست نخورده، تبادل فرهنگی و بازگشت به اصالت فرهنگی هر محل، شناخت آداب و رسوم خاص هر منطقه و به اشتراك گذاری هنر و صنایع دستی مناطق مختلف، جذب گردشگر، رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال و كسب درآمد برای مناطق است.
به باور كارشناسان، در طراحی اقامتگاه های بوم گردی امانتداری در معماری و سبك بنای ساختمانی مهم است و از این رو اقامتگاه بوم گردی می بایست به محیط بومی آسیب نرساند.
در سمنان تاكنون 40 روستای هدف گردشگری شناسایی شده و 60 اقامتگاه بوم گردی، هفت خانه مسافر، یك متل و سه مجتمع، محوطه و مجموعه گردشگری در منطقه روستایی استان احداث شده است.
649اثر تاریخی استان سمنان شامل بنا، محوطه و تپه در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و دروازه ارگ سمنان، مسجد تاریخانه دامغان، مجموعه تاریخی بسطام، آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی، مجموعه قصر بهرام گرمسار، بازار آرادان و كاروانسرای ده‌نمك از جمله آثار تاریخی ثبت شده در فهرست ملی است.
7339/6103
۰ نفر