۲۱ آبان ۱۳۹۷، ۹:۲۰
کد خبر: 83096244
T T
۰ نفر
منطقه ويژه اقتصادي رفسنجان 2هزار ميليارد تومان طرح در دست اجرا دارد

كرمان - ايرنا - نماينده مردم رفسنجان و انار در مجلس شوراي اسلامي گفت : هم اينك به ارزش 2هزار ميلياردتومان طرح در منطقه ويژه اقتصادي رفسنجان در حال اجرا است .

به گزارش ايرنا ، احمد اناركي محمدي شامگاه يكشنبه در حاشيه برگزاري نمايشگاه مشترك كتاب و مطبوعات استان كرمان افزود: عمده اين طرح هاي تعريف شده در منطقه ويژه اقتصادي رفسنجان فروكروم، فيبرنوري و بزرگترين ديتاسنترخاورميانه است كه طي يكسال اخير تعدادي اجرا شده است .
وي به خشكسالي هاي پي درپي در استان كرمان به ويژه در شهرستان هاي رفسنجان و انار اشاره و تصريح كرد: به دليل پيشامد خشكسالي ها بايد به شهرها شمالي استان نگاه ويژه شود زيرا در اين دوشهرستان كه تك محصولي است و اكثر مردمان اين ديار از راه كشاورزي پسته ارتزاق مي كنند دچار خسارت شدند.
وي ادامه داد: بيش از 90 درصد محصول سال جاري به دليل خشكسالي، كمبود و افت شديد منابع آبي، تغييرات اقليمي و غيره در اين دو شهرستان از بين رفت.
اناركي محمدي بيان كرد: بايد جهت برون رفت از اين معضل مديريت صحيح منابع آبي صورت گيرد لذا يكي از راهكارهاي دولت براي اين مهم اجراي سيستم آبياري نوين با پرداخت تسهيلات بلاعوض به كشاورزان است.
وي با اشاره به وجود 300 هزار هكتار اراضي كشاورزي فاقد سند و غيرمجاز در استان كرمان ادامه داد: اين اراضي با آب چاه تلمبه هاي كشاورزي مجاز آبياري مي شوند كه صاحبان اين اراضي فاقد سند نيز مي توانند جهت اجراي آبياري نوين از تسهيلات بهره مند شوند.
وي خاطرنشان كرد: بيش از 80 هزار هكتار باغ پسته در شهرستان رفسنجان وجود دارد كه قبلا از هر هكتار چهار تن محصول پسته برداشت مي شد اما در زمان خشكسالي ها و بروز خسارت اكنون از هر هكتار 300 كيلوگرم محصول برداشت مي شود.
*طرح انتقال آب از خليج فارس به استان كرمان40 درصد اجرايي شد
وي به طرح انتقال آب خليج فارس به استانهاي يزد و كرمان اشاره و بيان كرد: اين آب جهت مصارف صنعتي است و بخش كمي از آن نيز براي مصارف آشاميدني است كه اجراي اين طرح 40 درصد پيشرفت دارد و يك خط لوله انتقال آن به سيرجان اجرا شده و به گل گهر سيرجان و مس سرچشمه و همچنين چادرملوي يزد نيز انتقال خواهد يافت .
اناركي محمدي گفت: محل آب شيرين كن هاي اين پروژه در بندرعباس مشخص و ساختمان آنها اجرا و تجهيزات نيز نصب شده است.
وي همچنين به حادثه خيز بودن محورهاي جاده اي استان از جمله رفسنجان به كرمان، سيرجان به كرمان، بم به كرمان و نوق به رفسنجان اشاره و تصريح كرد: كمترين بزرگراه ها در استان كرمان وجود دارد و بيشترين حوادث ترافيكي در محورهاي ذكر شده اتفاق مي افتد.
اناركي محمدي با تاكيد بر اينكه بايد نسبت به ايجاد استانداردها در جاده ها بايد اقدام كرد تا آمار تلفات و مصدومان كاهش يابد
افزود: يكي ديگر از راهكارهاي مفيد براي كاهش تلفات جاده اي نصب دوربين هاي بين جاده اي است كه در حال انجام است.
وي همچنين استان كرمان را به بهشت معادن دنيا تشبيه كرد و گفت: رفسنجان، سيرجان و شهربابك از شهرهايي هستند كه از ناحيه معادن موجود خسارت هايي به آب، هوا، دام و وحوش، اراضي و مزارع و ساير بخشهاي آنها وارد شده است .
وي بيان كرد: در مجلس شوراي اسلامي اين‌ مهم بيان شد و مصوب شد كه يك درصد از محل درآمد معادن به شهرهايي كه از ناحيه معادن خسارت مي بينند اختصاص يابد.
*گسترش كشت هاي گلخانه اي راه برون رفت از خشكسالي است
نماينده مردم رفسنجان و انار در مجلس شوراي اسلامي گفت: كشت هاي جايگزين از جمله زعفران، زرشك و عناب و نيز كشت هاي گلخانه اي مي تواند راهي براي مقابله با بحران آب و نيز افزايش در آمدزايي باشد.
وي خاطرنشان كرد: 750 هكتار گلخانه زير نظر سازمان عمران در استان كرمان وجود دارد كه متقاضيان استفاده از كشت هاي گلخانه اي مي توانند در اين گلخانه ها اقدام به فعاليت كنند و با مراجعه به جهاد كشاورزي از چگونگي اين امر مهم مطلع شوند.
جمعيت 311 هزار نفري رفسنجان و نيز جمعيت بالغ بر 37 هزار نفري شهرستان انار تحت پوشش حوزه انتخابيه احمد اناركي هستند.
چهارمين نمايشگاه مطبوعات و رسانه هاي استان كرمان همزمان با هفدهمين نمايشگاه بزرگ كتاب كرمان از 19 تا 24 آبان در مجتمع نمايشگاهي جنوب شرق كرمان برپا شده است.
7433/ 5054