عباس صوفي روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: همدان يكي از مهمترين مقاصد گردشگري داخلي و بين المللي است كه آنگونه كه بايد به گردشگران معرفي نشده است.
وي اضافه كرد: اين شهر در سالهاي گذشته به دليل برخي فرصت سوزي ها و كم توجهي ها از ظرفيت هاي عظيم حوزه گردشگري بي بهره مانده است كه با پيگيري ها و اقدامات صورت در سال 2018 توسط مديريت ارشد استان و نمايندگان مردم همدان در مجلس شوراي اسلامي و ساير متوليان اين حوزه، زمينه معرفي همدان با برگزاري رويدادهاي بين المللي گردشگري در تراز جهاني فراهم شده است.
صوفي اظهار داشت: با برنامه ريزي هاي صورت گرفته مي توان براي توليد ثروت پايدار و جذب گردشگران داخلي و خارجي در شهر همدان گام هاي جدي و اثرگذاري را برداشت.
وي خاطرنشان كرد: مجموعه شوراي اسلامي شهر و مديريت شهري همدان با حمايت جدي از ميزباني همدان از اين رويداد بين المللي درصدد زمينه توليد ثروت پايدار و به تبع آن افزايش سطح خدمات و رفاه شهروندان است.
شهردار همدان بيان كرد: مردم ديار الوند شايسته بهترين و ارزنده ترين خدمات، رفاه اجتماعي و اقتصادي هستند و در همين رابطه با ارايه بسته هاي حمايتي در حوزه گردشگري نگاه ويژه و بلند مدتي را دنبال ميكنيم كه در اين ميان حمايت از سرمايه گذاران و فعالان بخش خصوصي حوزه گردشگري در اولويت قرار دارد و رايگان كردن عوارض احداث هتل و مراكز اقامتي از سوي شورا و شهرداري همدان بخشي از برنامه ها و اهداف مورد نظر است.
صوفي افزود: سازمان جهاني گردشگري UNWTO موظف به اجراي اهداف توسعه هزاره، كاهش فقر و گسترش توسعه پايدار در كشورهاي عضو است كه بايد از ظرفيتها و امكانات ويژه اين سازمان به صورت علمي و كارشناسي براي توسعه صنعت گردشگري بهره برد.
وي ادامه داد: بايد با رايزني و ارتباط تنگاتنگ با كشورها و اعضاي فعال اين سازمان جهاني؛ در گام نخست جايگاه و ظرفيتهاي بي نظير تاريخي، مذهبي، فرهنگي، هنري، گردشگري و علمي همدان را در سطوح منطقه اي و فرامنطقه اي معرفي و تبيين كنيم.
شهردار همدان گفت: بايد با متقاعد كردن گردشگران بين المللي كشورهاي عضو از طريق معرفي مقاصد توريستي و گردشگري، منافع اقتصادي كه توريسم خارجي ميتواند با خود به همراه بياورد و تاثيرات اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي ناشي از توسعه صنعت توريست و در عين حال كاهش تاثيرات زيست محيطي و تاثيرات منفي اجتماعي آنها را مورد توجه و بهره برداري قرار داد.
چهلمين نشست سالانه اعضاي وابسته به سازمان جهاني گردشگري (UNWTO) با حضور 80 تن از اعضاي اين اجلاس از 30 كشور جهان از 21 تا 24 آبان به ميزباني همدان پايتخت تاريخ و تمدن ايران برگزار مي شود.
سازمان جهاني گردشگري (UNWTO) مستقر در شهر مادريد اسپانيا، از نمايندگيهاي سازمان ملل متحد در بخش گردشگري است كه در رابطه با امور جهانگردي سياستگذاري مي كند و امروزه پيشتازترين و شناخته شده ترين سازمان بين المللي مرتبط با سفر و گردشگري در جهان است.
در حال حاضر اعضاي وابسته سازمان جهاني گردشگري 557 عضو هستند كه جمهوري اسلامي ايران نيز 16 عضو دارد.
شهرداري همدان، شركت سياحتي عليصدر و دهكده گردشگري گنجنامه سه عضو همداني اين اجلاس جهاني هستند.
همدان با بيش از يك هزار و 800 جاذبه گردشگري به عنوان يكي از پنج شهر گردشگر پذير كشور به حساب مي آيد.
آرامگاه بوعلي سينا، آرامگاه باباطاهر، تپه باستاني هگمتانه، گنبد علويان، كتيبه هاي گنجنامه، غارعليصدر، برج قربان، سرابها و حمام حاج آقا تراب نهاوند، خانه لطفعليان ملاير، خانه مسعودي، آرامگاه ميررضي الدين آرتيماني و بقعه حيقوق نبي (ع) از مهمترين آثار تاريخي و گردشگري اين استان است كه همه ساله مورد بازديد گردشگران قرار مي گيرد.
شركت سياحتي عليصدر به عنوان يكي از اعضاي هيات رييسه اين اجلاس، براي تصاحب امتياز ميزباني از اجلاس جهاني جهانگردي (UNWTO) در همدان نقش تاثير گذاري را ايفا كرد.
همدان به عنوان پايتخت تاريخ و تمدن ايران از سوي كنفران گفت و گوي همكاري آسيايي (ACD) به عنوان پايتخت گردشگري آسيا در سال 2018 انتخاب شده است.
پيش از اين نيز كنفرانس بين المللي گفت و گوي همكاري آسيايي (ACD) از پنج تا هفت شهريور به ميزباني همدان برگزار شد.
سازمان گفت و گوي همكاري آسيايي (ACD) يك سازمان دولتي بينالمللي است كه در ژوئن 2002 پايه گذاري شده و ايده اصلي تاسيس آن نخستين بار توسط نخست وزير تايلند ارائه شد و هدف اصلي اش توسعه همكاري بين المللي در قاره آسيا و ادغام سازمانهايي از قبيل اتحاديه اقتصادي اوراسيا، شوراي همكاري كشورهاي عرب خليج فارس، انجمن ملل آسيايي جنوب شرقي و اتحاديه همكاري هاي منطقه اي جنوب آسيا بوده است.
7523/2087
همدان-ايرنا- شهردار همدان گفت: ميزباني اجلاس جهاني گردشگري UNWTO فرصتي ارزنده و بي نظير براي توسعه گردشگري اين استان است.