شعیب بهمن، كارشناس مسائل منطقهای و اوراسیا درباره سیاستهای دوگانه تركیه مقابل بازیگران بزرگ در گفتوگو با ایرناپلاس اظهار كرد: آنچه سیاست خارجی تركیه را در طول سالهای گذشته شكل داده، حزب عدالت و توسعه و آقای اردوغان در صدر این حزب است. هر چند در آغاز داوود اوغلو نظریه عمق استراتژیك و به صفر رساندن مشكلات با همسایگان را مطرح كرد، اما بعد از آن بحث نوعثمانیگرایی در حوزه سیاست خارجی تركیه برجسته شد.
وی افزود: با برجسته شدن بحث نوعثمانیگرایی در حوزه سیاست خارجی تركیه ما شاهد جاهطلبیهای این كشور در خصوص بحرانها در مسائل منطقهای ازجمله در سوریه و عراق بودیم. در طول سالهای اخیر هر چند داوود اوغلو از سمت نخستوزیری بركنار شده است، ولی به نظر میرسد جاهطلبیهایی كه در تفكر ایشان بود از سوی آقای اردوغان پیگیری میشود.
این كارشناس مسائل منطقهای در این باره ادامه داد: درواقع آقای اردوغان تمایل دارد از فرصتها و حتی بحرانهایی كه در سطح منطقه وجود دارد، نهایت استفاده را ببرد و به همین دلیل یك سیاست كج دار مریزی را طی میكند. بر این اساس رفتار اردوغان با بازیگران و قدرتهای بزرگی كه در مسائل منطقهای و بینالمللی حضور دارند، نشان داده است كه دولت تركیه و شخص آقای اردوغان تمایل زیادی دارند كه بتوانند از موقعیتهای منطقهای و سطح فرامنطقهای به نفع خود استفاده كنند.
بهمن تأكید كرد: اگرچه برخیها اعتقاد دارند این تغییر سیاست توسط آقای اردوغان درمواضع مختلف نشان از عملگرا و پراگماتیسم بودن ایشان و دولتشان است، اما به نظر میرسد چنین چیزی صحت ندارد، بلكه از یك مشكل اساسی در دولت تركیه ناشی میشود و آن فقدان دكترین مشخص و اصول ثابت در سیاست خارجی تركیه است.
وی گفت: سیاست خارجی تركیه در شرایط فعلی بهجای اینكه پراگماتیسم باشد، دچار چالش زیاد در سطح منطقه و بینالملل شده است. همانطور كه مشاهده میكنیم روابط تركیه با روسیه و همینطور آمریكا، عربستان و سایر كشورهای منطقهای متشنج شده است. بنابراین سیاست خارجی تركیه فاقد یك اصول ثابت است و این منجر میشود كه هر روز این كشور یك سیاست جدیدی را اتخاذ كند.
گفتوگو از فریبا بامداد
**اداره كل اخبار چندرسانهای**ایرناپلاس**
كارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با ایرناپلاس:
اردوغان تمایل دارد از بحرانهای منطقه نهایت استفاده را ببرد
۲۱ آبان ۱۳۹۷، ۱۲:۴۸
کد خبر:
83096657
تهران- ایرناپلاس- یك كارشناس مسائل منطقهای گفت: اردوغان تمایل دارد از فرصتها و حتی بحرانهایی كه در سطح منطقه وجود دارد، نهایت استفاده را ببرد و به همین دلیل یك سیاست «كجدار مریز» را طی میكند.