به گزارش ايرنا، همانگونه كه بارها در خبرها آمده است، عمليات اجرايي گاز رساني به جنوب كرمان در دولت تدبير و اميد آغاز شد و پس از دوره اول دولت آقاي روحاني، عمليات گاز رساني به شهرهاي رودبار جنوب و كهنوج انجام و طرح گاز رساني به ديگر شهرستان هاي جنوبي همچنان در حال پيشرفت است.
در نگاه نخست، اينگونه مشخص مي شود كه با گاز رساني به 2 شهرستان رودبار جنوب و كهنوج، سهميه گاز مايع جنوب كرمان كم شده و همين مساله باعث كمبود سيلندر گاز در هفت شهرستان جنوبي استان كرمان شده است .
اما اين معما، نكته هاي ديگري هم دارد، و مهمترين آن، نداشتن بضاعت كافي اهالي سختكوش رودبار جنوب و كهنوج در خريد و نصب علمك گاز بوده چرا كه هم اكنون، گاز لوله كشي در لوله هاي اين دو شهرستان در جريان است اما تنها تعداد اندكي از مردم توانايي پرداخت هزينه اشتراك و خريد علمك گاز را دارند و بقيه مردم همچنان از كپسول استفاده مي كنند.
شركت گاز استان كرمان هم با توجيه اينكه دو شهرستان از هفت شهرستان جنوبي، داراي گاز لوله كشي شده اند، سهميه گاز مايع جنوب استان را كاهش داده و همين امر باعث سردرگمي مردم اين ديار شده است.
**شركت گاز هزينه علمك را به تدريج از مردم دريافت كند
يك شهروند كهنوجي كه در صف طولاني سيلندر گاز ايستاده بود گفت: مردم در جنوب كرمان بضاعت كافي براي خريد علمك و انشعاب را ندارند لذا انتظار داريم مديرعامل گاز استان براي اين مساله تدبيري بيانديشد انشعاب را تحويل داده و در ابتدا پولي از مردم نگيرد و هزينه آن را به صورت اقساط روي قبوض گاز به تدريج از مردم دريافت كند.
صالح خوبياري افزود: مديران شركت گاز استان يقين داشته باشند كه مردم از طرح خريد تدريجي علمك و انشعاب، استقبال خواهند كرد و اين مساله، بار رواني مثبتي خواهد داشت.
رئيس شركت پخش فرآورده هاي نفتي كهنوج هم با تاييد خواسته اين شهروند گفت: مسلما با اين كار طي مدت يك هفته، مردم از گاز استقبال كرده و حدود 15 هزار نفر به جمع مشتركان گاز اضافه ميشود.
اكبر نژادسالاري افزود: همين تدبير كوچك را اگر مديرعامل گاز استان داشته باشد، هم مشكل مردم رفع ميشود و هم درآمد زيادي نصيب خزانه كشور خواهد شد.
وي ادامه داد: اين شركت از محل اضافه شدن مشتركان سود دارد و يقينا با كاهش سهميه گاز مايع، نمي توان مردم را به خريد انشعاب گاز اجبار كرد و اين نابساماني همچنان ادامه خواهد داشت.
**مردم جيرفت از كمبود گاز در سختي هستند
فرماندار جيرفت هم گفت: در حال حاضر مردم جيرفت از كمبود گاز در سختي و عذاب هستند.
احمد اميني روش افزود: با جديت پيگير اين مساله هستيم، اما در حال حاضر 400 تن گاز از سهميه گاز مايع جنوب استان كم كردهاند كه موضوع در دستور كار استان است و گفتهاند به دليل گازكشي در برخي از شهرستانهاي جنوبي مانند كهنوج اين اتفاق افتاده است.
وي ادامه داد: در هر صورت استقبال خوبي از گازكشي در شهرستانهاي جنوبي نشده و ما پيگير هستيم تا سهميه گاز مايع به حالت نخست خود بازگردد و كمبود كپسول حل شود.
فرماندار جيرفت اظهار داشت: با توجه كه سهميه باقيمانده در ميان هفت شهرستان جنوبي تقسيم ميشود، فشار حاصل از كمبود گاز متوجه مردم جيرفت ميشود.
**30 درصد از سهميه گاز مايع جيرفت كم شده است
مسئول شركت جيرفت گاز گفت: وي افزود: 30 درصد از سهميه گاز مايع جيرفت را كم كرده اند.
ذبيح الله چليپا افزود: 400 تن گاز مايع از سهميه شركت گاز جيرفت كم شده و اين شركت بايد گاز را در تمامي شهرستانهاي جنوبي تقسيم كند، و اين در حالي است كه طي يك ماه گذشته بارها در جلسات متعددي مشكل كمبود گاز را پيگيري كردهام ولي هنوز نامههاي ما به نتيجه نرسيده است.
وي ادامه داد: جيرفت گاز بايد به هفت شهرستان جنوبي خدمات ارائه كند اما مي بينيم كه 60 درصد از سهميه گاز مايع شهرستانهاي رودبار، منوجان و قلعهگنج و 30 درصد نيز از سهميه جيرفت كم شده است.
**هيچ سهميهاي از جيرفت و عنبرآباد كم نشده است
رئيس شركت پخش فرآوردههاي نفتي جيرفت گفت: هيچ گونه سهميهاي از جيرفت گاز در شهرستانهاي جيرفت و عنبرآباد كم نشده است.
احمدسالاريفرد افزود: 40 درصد از سهميه گاز مايع پنج شهرستان جنوبي كاهش پيدا كرده و هيچ اتفاقي در جيرفت نيفتاده است.
وي ادامه داد: شركت گاز تامين كننده گاز هفت شهرستان جنوبي است و هر كس سيلندر گاز به اين شركت ببرد به او سيلندر پر تحويل ميدهند و برايش فرقي ندارد كه افراد، جلوي خانهشان علمك گاز دارند يا ندارد زيرا سيلندر، متعلق به خود افراد است.
سالاري فرد اظهار داشت: متاسفانه كمشدن سهميه پنج شهرستان جنوبي و اينكه تنها شركت توزيع كننده گاز، اين شركت است ما را در جيرفت و عنبرآباد با مشكل كمبود سيلندر گاز مواجه كرده است.
**امتياز گاز گران نيست
مديرعامل شركت گاز استان كرمان نيز گفت: طبق قوانين شركتهاي گاز و وزارت نفت، ما تا محدوده نصب علمك مسئوليت داريم و در واقع، شبكه را احداث كرده و علمك را نصب ميكنيم اما لولهكشي داخل منازل به عهده خود متقاضيان است.
منوچهر فلاح افزود: پس از تاييديه سازمان نظام مهندسي هم، كنتور را نصب ميكنيم و اميتاز انشعاب گاز بسيار ارزان است و همين الان در حدود 250 تا 300 هزار تومان آن را ميفروشيم و تاكنون در شهرستان كهنوج حدود 700 امتياز فروختهايم.
**كم كردن سهميه گاز به نفع مردم نيست
نماينده مردم جيرفت و عنبرآباد هم چندي قبل در گفت و گو با خبرنگاران پيشتر عنوان كرده بود كه كم كردن سهميه گاز مايع به نفع مردم ما نيست بلكه به ضررشان است و يقينا از اين مشكلات بوجود آمده بعضي ها سوء استفاده مي كنند و سيلندر گاز را به قيمت بيشتري به مردم مي فروشند.
يحيي كمالي پور اظهار داشت: هنوز در منازل مردم لوله كشي گاز انجام نشده و حداقل توقع مردم اين است كه سيلندر گاز را داشته باشند اما اين را هم از مردم گرفتند.
وي ادامه داد: نارضايتي مردم بحق است و مسئولان مربوط بايد هر چه سريعتر پاسخگو باشند و اگر پاسخگو نباشند قطعا برخورد خواهيم كرد.
نماينده مردم جيرفت و عنبرآباد در خانه ملت گفت: در دراز مدت عمليات گاز رساني در دستور كار است و در آينده نزديك شعله گاز در جيرفت روشن خواهد شد اما اين، پاسخگوي نياز مردم نيست.
كمالي پور تصريح كرد: راهكار صحيح، اين است تا زماني كه منازل مردم از لوله كشي گاز بهرمند مي شوند بايد سهميه گاز شهرستان هاي جيرفت و عنبرآباد، طبق سياق سابق و حتي بيشتر ادامه پيدا كند و تداوم داشته باشد، راه حل قانوني و اساسي، همين است.
جنوب كرمان يك سوم از جمعيت سه ميليون نفري اين استان را در خود جاي داده است .
گزارش: هادي شفيعي
7450/7429/ 5054
جيرفت - ايرنا - چرايي مساله كمبود سيلندر (كپسول) گاز مايع در جنوب كرمان را مي توان در كم شدن سهميه گاز مايع اين منطقه جست و جو كرد، اما بايد ديد چرا عمليات گاز رساني به اين ديار، نتيجه معكوس داشته و تقاضا براي دريافت سيلندر گاز مايع كاهش پيدا نكرده است.