به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا ، محمد جلالی روز دوشنبه در مراسم بزرگداشت علم در خدمت صلح و توسعه در وزارت علوم گفت: علم فرصت كم نظیری است كه در جهت صلح و توسعه مورد استفاده می گیرد و بهترین یار بشر در پاسخگویی به مسائل حاد زندگی محسوب می شود.
جلالی افزود: به زعم برخی سازمان های بین المللی علم بهترین همراه بشر برای حل مسائل و چالش های زندگی شناخته شده و افزایش آگاهی های علمی پلی میان علم و جامعه است كه فضای گفت وگو را جایگزین نزاع كرده است.
وی با اشاره به شاخص های تولید علمی كشور، عنوان كرد: با وجود مشكلات كنونی، ایران در نرخ تولید علم در جهان با روند روبه رشدی مواجه است.
دبیر كمیسیون انجمن های علمی ایران افزود: طبق گزارش های یونسكو ایران رتبه هفتم در تولید مقالات علمی در جهان را از آن خود كرده است. از این رو می توان با وجود همه مشكلات حركت كرد و خودی نشان داد.
جلالی در باره نقش انجمن های علمی در ترویج علم نیز گفت: انجمن های علمی اثرگذارترین نهاد مدنی در ترویج علم به شمار می روند كه باید با تكیه بر منابع انسانی متخصص و توانمندی های دانشگاه ، علم را به فرهنگ و توسعه پایدار تبدیل كنند.
دبیر كمیسیون انجمنهای علمی ایران با اشاره به اینكه بیش از 350 انجمن علمی در كشور فعال است ، عنوان كرد: برگزاری افزون بر 500 همایش، انتشار این میزان نشریه و كتاب ، زمینه سازی رشد علم متناسب با نیاز جامعه، پیوند سیاست گذاری با محور علم و اجرای آن و همچنین پیوند دولت و بخش خصوصی از جمله فعالیت و كاركردهای انجمن های علمی به شمار می رود.
وی با اشاره به رشد 11 درصدی انجمن های علمی در حوزه های گوناگون اظهار داشت: انجمن های علمی قادرند تا دانش و علم را به فرصت تبدیل سازند و كمیسیون انجمن های علمی ایران در دو دهه حیات خود تلاش می كند تا از ظرفیت این انجمن ها بهره برد.
جلالی در ادامه به فعالیت های كمیسیون انجمن های علمی ایران اشاره و عنوان كرد: حضور نمایندگان انجمن ها در شورای عتف(علوم تحقیقات و فناوری ) ، 15همكاری در پروژه های بین المللی، عضویت در بیش از 40 مركز بین المللی و تسهیل عضویت 480 اندیشمند ایرانی مقیم خارج از كشور نمونه ای از فعالیت های كمیسیون است.
دبیر كمیسیون انجمن های علمی ایران گفت كه این كمیسیون حلقه واسط میان دولت و انجمن های علمی است و تلاش دارد از طریق ایجاد شبكه انجمن ها را در خدمت توسعه پایدار قرار دهد.
وی تعامل دانشگاه ها و انجمن های علمی، ایجاد باور علمی در اقشار مختلف، به كارگیری علم در تصمیمات، حضور انجمن ها در محافل بین المللی، تربیت نیروی متخصص، ایجاد نگرش نوین در تصمیم گیری ها و استفاده حداكثری از ظرفیت های بالقوه در كشور را از انتظارات كمیسیون انجمن های علمی برشمرد.
9283**1601**
دبیر كمیسیون انجمن های علمی ایران:
انجمن های علمی پلی میان دولت و توسعه علمی هستند
۲۱ آبان ۱۳۹۷، ۱۴:۳۲
کد خبر:
83096890
تهران- ایرنا- دبیر كمیسیون انجمن های علمی ایران گفت: انجمن های علمی پل ارتباطی میان دولت، فرهنگ و توسعه علمی هستند كه باید از ظرفیت آن ها برای دستیابی به توسعه پایدار بهره برد.