موفقیت جهادگران جهاددانشگاهی در افزایش کیفیت و بازدهی نهال های مثمر

 تهران- ایرنا- معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی تهران از موفقیت این مجموعه در افزایش کیفیت نهال‌های مثمر با تمرکز بر ژنتیک گیاهی از نظر مقدار، کیفیت بازدهی و مقاومت در برابر شرایط سخت محیطی و آفات و بیماری‌ها خبر داد.

زهره طاهرخانی در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا، رشد روزافزون دانش و ایجاد دانش فنی در حوزه‌های مختلف علم جهت رفع مشکلات موجب ظهور فناوری‌های جدید دانست و گفت: در حال‌حاضر عنصر پژوهش، نقش پررنگی در اقتصاد کشورها ایفا می‌کند و در بسیاری موارد منجر به ایجاد، توسعه فناوری و ثروت می‌شود.

وی افزود: جهاد دانشگاهی نیز با رویکرد رفع مشکلات کشور، به اجرای پژوهش‌های محصول‌محور پرداخته و به‌ دنبال رفع خلأهای کشور در حوزه‌های مختلف است. در واقع مأموریت جهاد دانشگاهی، دستیابی به دانش‌فنی جهت رفع نیازهای جامعه است.

طاهرخانی با تأکید بر اهمیت توجه به ژنتیک گیاهی در بخش کشاورزی در ادامه به نقش آن در تولید و افزایش با کیفیت نهال‌های مثمر اشاره و اظهار کرد: این موضوع اهمیت تولید پایه‌های رویشی اصلاح‌شده را نشان می‌دهد که در پردیس کشاورزی سازمان جهاد دانشگاهی تهران در حال اجراست.

امروزه با پیشرفت چشمگیر موضوع ژنتیک گیاهی، کیفیت نهال‌های مثمر از نظر مقدار و کیفیت باردهی، مقاومت در برابر شرایط سخت محیطی همچنین آفات و بیماری ها، عملکرد بالا در واحد سطح افزایش یافته است. این موضوع اهمیت تولید پایه‌های رویشی اصلاح‌شده را نشان می‌دهد که در پردیش کشاورزی سازمان جهاد دانشگاهی تهران در حال اجراست.

وی افزود: مرکز کشت بافت سازمان جهاد دانشگاهی تهران نیز با هدف افزایش تولید، بهره‌وری و اصلاح گیاهان از طریق زیست‌فناوری و روش کشت بافت، به تولید پایه‌های رویشی درختان میوه و گل‌های زینتی می‌پردازد.

موفقیت جهادگران جهاددانشگاهی در افزایش کیفیت و بازدهی نهال های مثمر

دستیابی به واکسن‌ ماهی‌های مختلف

معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی تهران بیان کرد: این مجموعه در حوزه آبزیان هم به دانش‌فنی فرآورده‌های سرمی دام و واکسن ماهی‌های مختلف از جمله واکسن ویبریوزیس و استرپتوکوکوزیس دست یافته است. استفاده از این واکسن‌ها در تولید ماهی، به پرورش ماهی مقاوم و سالم منجر می‌شود که در تأمین غذای سالم و امنیت غذا حائز اهمیت است.

طاهرخانی همچنین در تشریح عملکرد مجموعه پژوهشی جهاد دانشگاهی تهران افزود: جهاد تهران با تولید فناوری‌های متفاوت در حوزه‌های گوناگون، نیاز کشور به واردات بسیاری از مواد و قطعات را برطرف کرده است. این مهم ضمن جلوگیری از خروج ارز از کشور، به جهش و رشد تولید کمک می‌کند.

وی اظهار کرد: سازمان جهاد دانشگاهی تهران، در پنج حوزه کلی، «مواد شیمیایی»، «مواد پیشرفته فلزی»، «دامپزشکی و آبزیان»، «کشاورزی» و «علوم انسانی» فعالیت دارد و از زمان تأسیس خود، فعالیت‌های ارزشمندی را در این حوزه‌ها انجام داده است و به دانش‌فنی بسیاری از مواد اولیه و قطعات مصرفی در کشور دست یافته است.

گروه‌های پژوهشی و مراکز خدمات تخصصی سازمان تهران در حوزه شیمی به دانش‌فنی بسیاری از مواد شیمیایی مشتمل بر امولسیفایرها، مواد مصرفی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و افزودنی‌های مصرفی در باتری دست یافته‌اند و اکنون تنها تولیدکننده این مواد در کشور هستند. همچنین بخش شیمی سازمان جهاد دانشگاهی تهران در چند سال اخیر در زمینه مبارزه غیرسمی با آفات کشاورزی و سنتز و تولید فرومون جنسی حشرات فعالیت پژوهشی کرده و به دستاوردهای ارزشمندی رسیده است.

به گفته وی اجرای ایمنی فرآیندها، شناسائی مخاطرات و ارزیابی ریسک، مدیریت انرژی و کربن، طراحی فرآیندهای و تحلیل علل ریشه‌ای حوادث و تولید محتوای موشن‌گرافی درس‌آموزی از حوادث از اقدامات دیگر حوزه شیمی سازمان است.

تولید قطعات و آلیاژهای خاص فلزی

معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی تهران همچنین تصریح کرد: تولید قطعات و آلیاژها و سوپرآلیاژهای خاص فلزی همچون تولید کریستالیزاتورها، چرخ‌های مسی، آلیاژهای مس، کروم، زیرکونیم مصرفی در قطعات جوشکاری از عمده فعالیت‌های گروه‌های حوزه فرآوری مواد فلزی سازمان جهاد دانشگاهی تهران است.

طاهرخانی ادامه داد: سازمان جهاد دانشگاهی تهران در حوزه مواد فلزی، در صدد بومی‌سازی ساخت کلاف لوله مغزی سیار فعال است و ساخت لوله مغزی برای نخستین بار در کشور از سوی شرکت نفت به سازمان جهاد دانشگاهی تهران واگذار شده است. لوله مغزی سیار از تجهیزات مصرفی در صنعت نفت است که به‌وسیله آن عملیات درون‌چاهی در عمق زیاد انجام می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی در زمینه پاسخگویی به نیازها و مشکلات علمی و فنی توسعه کشور در حوزه علوم انسانی، یادآورشد: این پژوهشکده با چهار گروه «پژوهشی مدیریت و تعالی عملکرد»، «سنجش و بهبود محیط کسب و کار»، «آموزش و توسعه» و «مطالعات اجتماعی و فرهنگی توسعه» پشتیبان علمی و پژوهشی نظام سیاستگذاری و تصمیم‌گیری کشور، کانون تفکر و نوآوری در عرصه مطالعات توسعه است.

این پژوهشگر جهاد دانشگاهی در پایان گفت: به‌ واسطه طرح‌ها و پروژه‌های پژوهشکده مطالعات توسعه در حوزه تعارض منافع، جهاد دانشگاهی طبق بخش نامه ابلاغی معاون اول رئیس جمهور در سال ۱۴۰۰ به‌عنوان متولی شناسایی موقعیت‌ها و راهکارهای رفع تعارض منافع در دستگاه‌های تعیین شد که اکنون نیز پروژه‌های متعددی در این زمینه در حال اجرا دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha