۲۲ آبان ۱۳۹۷، ۸:۲۱
کد خبر: 83097563
T T
۰ نفر
اشتغال پايدار محور طرح توانمندي سازي روستائيان قم

قم - ايرنا - حفظ جمعيت در مناطق روستايي نيازمند ايجاد فرصت هاي شغلي مناسب است و به همين علت در سال هاي اخير طرح توانمند سازي روستائيان قم با محور اشتغال پايدار در قالب پرداخت تسهيلات ارزان قيمت و ارائه بسته هاي حمايتي متنوع دنبال مي شود.

به گزارش ايرنا، از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي رسيدگي به وضعيت مناطق روستايي و رفع چهره محروميت از آن به خصوص دراستان قم به عنوان خاستگاه نهضت، دردستور كار مسئولان نظام قرار گرفت و كارهاي عمراني و زيرساختي بسياري دراين مناطق اجرا شد كه اين روند تا همين امروز هم ادامه دارد،اما وجود امكانات رفاهي وزيرساختي مناسب در مناطق روستايي توفيق چنداني در حفظ جمعيت بومي آن نداشت و كارشناسان را به اين باور رساند كه تا مساله اشتغال در روستا حل نشود، توسعه مناطق روستايي به هدف نهايي خود نخواهد رسيد.
از اين رو طي سالهاي گذشته طرح پرداخت تسهيلات ارزان قيمت براي ايجاد اشتغال فراگير و پايدار درمناطق روستايي در دستور كار دولت قرار گرفت و استان قم نيز با اختصاص اعتباري قابل توجه از مزاياي اين طرح ملي بهره مند شد.
اكنون پس از سپري شدن مراحل مقدماتي طرح و شناسايي ظرفيت مناطق روستايي استان براي اختصاص اعتبارات لازم، فرآيند پرداخت تسهيلات اشتغال فراگير روستاييان در قم آغاز شده و اميد است در آينده نزديك جهشي بزرگ در سطح توليد و اشتغال اين مناطق ايجاد شود.

** قم رتبه پنجم كشور در زمينه اشتغال پايدار روستايي
در همين رابطه خبرنگار ايرنا در گفت و گو با مسئولان اقتصادي ، آخرين وضعيت پرداخت تسهيلات اشتغال فراگير روستائيان را پيگيري كرد؛ معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداري قم در اين زمينه گفت: اين استان با انعقاد820 ميليارد ريال قرارداد بانكي جهت پرداخت تسهيلات، رتبه پنجم كشور در زمينه اشتغال پايدار روستايي را به دست آورد.
مهرداد غضنفري افزود: اين موفقيت بر اساس آخرين گزارش هاي تهيه شده از عملكرد توليد اشتغال استان در حوزه روستايي بدست آمده است.
وي ادامه داد: اين رقم تسهيلات پرداخت شده درحالي شكل گرفته كه شاخص جمعيت روستايي قم نسبت به ساير مناطق كشور محدود است و روستائيان تنها چهار درصد جمعيت اين استان را تشكيل مي دهند، ولي عملكرد تسهيلاتي برخي از استان ها كه جمعيت روستايي آنها حدود 40درصد است، بسيار پايين تر از قم است.

** 460 ميليارد ريال تسهيلات اشتغال روستائيان در قم پرداخت شد
همچنين مديركل دفتر امور روستايي و عشايري استانداري قم در اين رابطه به ايرنا، گفت: از ابتداي اجراي طرح پرداخت تسهيلات اشتغال فراگير روستائيان تا شهريورماه سال جاري، پس از انعقاد قرارداد و اجراي مراحل بانكي،460 ميليارد ريال تسهيلات ارزان قيمت به متقاضيان واجد شرايط در اين استان پرداخت شده است.
سجاد چهرگاني افزود: با پرداختن اين تسهيلات در قالب 115 طرح اشتغالزايي، فرصت اشتغال جديد براي 809 تن در مناطق روستايي قم ايجاد شد.
وي با اشاره به اين كه روند پرداخت تسهيلات اشتغال فراگير روستائيان در قم همچنان ادامه دارد، افزود: كل اعتبار استان در اين بخش دو هزار و 20 ميليارد ريال مي باشد كه حدود 70 درصد آن براي سال جاري تعيين شد و از اين ميزان نيز تاكنون رقمي معادل 820 ميليارد ريال براي پرداخت تسهيلات، تخصيص پيدا كرده است.
چهرگاني گفت: برخي از متقاضيان دريافت اين تسهيلات به اشتباه تصور مي كنند، دولت درحال پرداخت پول به روستائيان است، در حالي كه اين تسهيلات براي ايجاد اشتغال پايدار روستايي است و مهمترين ويژگي آن ايجاد فرصت هاي شغلي جديد است.
وي بيان كرد: براي دريافت اين تسهيلات لازم است متقاضيان مدارك و مجوزهاي مورد نظر را در اختيار داشته باشند و آن را در سامانه كارا كه به همين منظور ايجاد شده ، ثبت كنند.
وي ادامه داد: يكي از مهمترين هدف هاي دولت براي پرداخت تسهيلات اشتغال فراگير روستائيان، پايبندي و ماندگاري جمعيت ساكن در مناطق روستايي به محيط روستا با در اختيار داشتن شغل مناسب است و به همين دليل نمي توان اين تسهيلات را در اختيار طرح هايي قرار داد كه اشتغال جديد ايجاد نمي كنند.

** 650 ميليارد ريال براي اشتغال مددجويان روستايي قم اختصاص يافت
مديركل دفتر امور روستايي و عشايري استانداري قم همچنين گفت:650 ميليارد ريال اعتبار براي اشتغال مددجويان نهادهاي حمايتي همچون كميته امداد امام خميني(ره) و بهزيستي در مناطق روستايي اين استان در قالب پرداخت تسهيلات اشتغال فراگير روستائيان درنظر گرفته شد.
وي بيان كرد: اين اعتبارات درقالب ايجاد طرح هاي كوچك اقتصادي تا سقف 500 ميليون ريال به متقاضيان ايجاد اشتغال جديد در مناطق روستايي پرداخت مي شود.
وي ادامه داد: پس از ثبت نام متقاضيان و بررسي صلاحيت آنان توسط نهادهاي نظارتي، روند پرداخت اين تسهيلات به منظور ايجاد اشتغال پايدار در مناطق روستايي و ماندگاري روستائيان در محل سكونت خود، به زودي آغاز خواهد شد.
چهرگاني گفت: طرح هاي پرداخت تسهيلات خودكفايي كه توسط نهادهاي حمايتي درمناطق روستايي به اجرا درمي آيد، در بالا بردن سطح درآمد مددجويان روستايي ثاثير زيادي دارد اما در ايجاد فرصت هاي شغلي جديد و پايدار چندان موثر نيست و به همين دليل، روند پرداخت آن با تسهيلات مورد نظر در طرح اشتغال فراگير روستائيان متفاوت است.
وي افزود: يكي از مهمترين هدف هاي دولت براي پرداخت تسهيلات اشتغال فراگير روستائيان، پايبندي و ماندگاري جمعيت ساكن در مناطق روستايي به محيط روستا با در اختيار داشتن شغل مناسب است و به همين دليل نمي توان اين تسهيلات را در اختيار طرح هايي قرار داد كه اشتغال جديد ايجاد نمي كنند.

** ايجاد اشتغال در روستاهاي قم با صنايع تبديلي كشاورزي
رئيس سازمان جهاد كشاورزي قم نيز پيرامون اين موضوع به ايرنا، گفت: گسترش صنايع تبديلي و تكميلي در زمينه توليد دام و طيور، شير و لبنيات و محصولات باغي و زراعي از مهمترين اولويت هاي بخش كشاورزي اين استان براي گسترش فرصت هاي شغلي پايدار در مناطق روستايي استان است.
محمد رضا طلايي بيان كرد: قم در زمينه توليد طيور و تخم مرغ از جمله استان هاي برجسته كشور است و ايجاد صنايع تبديلي و تكميلي صنعت مرغداري در مناطق روستايي قم، مي تواند حجم توليد و اشتغال در آن مناطق را افزايش دهد.
به طور ميانگين در استان قم هرساله حدود 70 هزار تن تخم مرغ و 40 هزار تن گوشت مرغ توليد كه حجم بالايي از آن به ساير استان هاي كشور صادر مي شود.
حدود 600 واحد مرغداري در استان قم فعال است كه از اين تعداد 311 واحد مرغداري گوشتي به ظرفيت پنج ميليون و 700 هزار قطعه و 174 واحد مرغداري تخمگذار به ظرفيت هشت ميليون و 700 هزار قطعه است.
وي ادامه داد: همچنين قم به عنوان يكي از قطب هاي مهم پرورش دام و تبادل آن در كشور، در زمينه توليد گوشت قرمز و محصولات لبني نيز امتيازهاي شاخصي دارد و ايجاد كارخانه هاي صنايع تبديلي و تكميلي اين صنعت در مناطق روستايي استان مي تواند ارزش افزوده فعاليت اقتصادي دامداران استان را به نحوه قابل توجهي گسترش دهد.
قم داراي 27 هزار راس گاو شيري و 115 هزار راس گاو و گوساله پرواري است كه در دامداري هاي صنعتي پرورش مي يابند؛ به طور ميانگين هر ساله در اين استان 320 هزار تن محصولات دامي توليد مي شود.
وي افزود: يكي ديگر از سياست هاي استان براي ايجاد اشتغال در مناطق روستايي، فعاليت در بخش پرورش گياهان دارويي است كه اين صنايع مي تواند از خام فروشي محصولات توليدي در قم جلوگيري و آن را به فرآورده هاي متنوع و داراي ارزش اقتصادي تبديل كند.
وي با اشاره به نقش موثر وجود صنايع تبديلي و تكميلي در افزايش آمار توليد و اشتغال مناطق روستايي، ادامه داد: براي ايجاد اين صنايع در مناطق روستايي استان تسهيلات بانكي مناسبي درنظر گرفته شده است كه سرمايه گذاران علاقه مند به فعاليت در اين بخش مي توانند از آن استفاده كنند.
جمعيت روستايي قم در همه بخش هاي اين استان پراكنده اند؛ قم داراي يك شهرستان به همين نام و پنج بخش كهك، جعفريه، سلفچگان، خلجستان و مركزي است؛ جمعيت ساكن در مناطق روستايي قم، كمتر از پنج درصد جمعيت كل استان است.
طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال 1395، قم داراي 127 روستا با جمعيت بالاي 20 خانوار است؛ جمعيت ساكن مناطق روستايي اين استان بيش از 55 هزار و 865 تن است كه در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگي مي كنند.
7405/ 6133/