۲۲ آبان ۱۳۹۷، ۹:۳۹
کد خبر: 83097671
T T
۰ نفر
گردشگری دریایی حلقه نامرئی جوان ترین بندر مازندران

ساری - ایرنا - فریدونكنار به عنوان یكی از شهرهای ساحلی مازندران با داشتن حدود 10 كیلومتر ساحل شنی و ماسه ای و برخورداری از بندر و اسكله های مستعد همچنان فاقد امكانات گردشگری دریایی و بهره گیری از این ظرفیت برای درآمدزایی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، گردشگری امروز پر سودترین صنعت جهان محسوب می شود، زیرا نه تنها بیشترین میزان درآمد را همراه دارد، بلكه در صورت اجرای درست و بهینه ، كمترین آسیب به طبیعت و بیشترین میزان اشتغال زایی را نیز همراه دارد.
لازم به ذكر نیست كه ظرفیت گردشگری در مازندران چه میزان گسترده است. كنار هم قرار گرفتن دریا، جنگل، دشت و كوهستان در یك جغرافیای واحد، این استان را به محیطی بی همتا برای حوزه های مختلف گردشگری تبدیل كرده است.
در میان انواع گردشگری، گردشگری دریایی شكلی از گردشگری است كه فعالیت‌های مربوط به آن در دو محیط ساحلی و دریا یا هر نوع محیط آبی قابلیت اجرا دارد و می تواند با برنامه ریزی درست، صورت گیرد.
فریدونكنار نیز به عنوان یكی از شهرهای ساحلی مازندران با داشتن حدود 10 كیلومتر ساحل شنی و ماسه ای برای هر نوع فعالیت گردشگری دریایی مساعد می باشد.
علاوه بر این، بر اساس آمارهای رسمی، فریدونكنار و ساحل آن سالانه میزبان بیش از پنج میلیون نفر شب اقامت گردشگر است كه نشان می دهد این شهرستان حتی از جزیره كیش با تمام امكانات گردشگری اش، بیشتر مورد استقبال گردشگران است.
مهم ترین ظرفیت شهرستان فریدونكنار در كنار سواحل ماسه ای آن، وجود بندر فریدونكنار است كه به نوعی یكی از بسترهای گردشگری دریایی است.
بندر فریدونكنار با 10 سال فعالیت تجاری و بیش از 70 هكتار مساحت، به همراه اسكله های كوچك، می تواند اصلی ترین و مهیاترین ظرفیت شكل گیری گردشگری دریایی در این شهرستان باشد.
فعالیت‌های تفریحی آبی مانند غواصی، سفرهای دریایی، اسكی روی آب، جت اسكی، آكواریوم دریایی و ماهیگیری در آب‌های عمیق و كم عمق از مهم‌ترین بخش های گردشگری دریایی است كه اسكله های یك بندر می تواند میزبان آن باشد.
اما با وجود اینكه چندین سال است توسعه گردشگری دریایی در دستور كار سازمان بنادر قرار گرفته است، عملا تاكنون هیچگونه قدمی جهت استقرار فعالیت های حوزه گردشگری دریایی در بندر فریدونكنار برداشته نشد و درهای این بندر جهت بهره برداری توریستی به روی هیچ گردشگری باز نشده است.
** پیشنهادی در حد حرف
درست چهار سال پیش بود كه معاون وقت سرمایه گذاری و طرح های توسعه اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران از تغییر كاربری بخشی از بندر تجاری فریدونكنار به توریستی خبر داد.
پس از آن نیز مدیران مختلف شهرستانی ، استانی و حتی كشوری در راستای لزوم شكل گیری گردشگری دریایی در مازندران و بخصوص فریدونكنار شعارهایی میان رسانه ها تزریق كردند كه حداقل برای فریدونكنار هیچگاه رنگ عمل به خود نگرفت.
سال گذشته محمد راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اعلام كرده بود كه سیاست‌های اجرایی این سازمان در بخش گردشگری دریایی ابلاغ شده است.
وی با مهم و ویژه برشمردن موضوع گردشكری دریایی در كشور و با اشاره به استقبال و حمایت رئیس جمهوری از این رویكرد، گفته بود كه ' توسعه گردشگری دریایی با تولید، تهیه و تدوین بسته‌های سرمایه‌گذاری در بنادر توسط معاونت بندری و اقتصادی و مشاركت سایر معاونت‌های سازمان، به عنوان یكی از مهم‌ترین اهداف سال آتی مدنظر قرار گرفته است.'
اما همچنان شاهد خالی بودن اسكله های بندر فریدونكنار از هر گونه فعالیت گردشگری هستیم.
محسن جمالی كارشناس جهانگردی اهل شهرستان فریدونكنار به ایرنا گفت: فریدونكنار از نظر گردشگری دریایی دارای ظرفیت های بسیاری است كه مسئولان شهری از آن غافل هستند.
وی با بیان اینكه بندر فریدونكنار توان ترانزیتی بالایی ندارد، اما از نظر گردشگری دریایی به واسطه اسكله های كوچك توان خوبی برای فعالیت در حوزه گردشگری دریایی دارد، افزود: این بندر برخلاف 2 بندر دیگر مازندران به دلیل قرار گیری بر سر شاهراه گردشگری و كم تردد بودن كشتی های تجاری فضای مناسب تری برای استقرار گردشگری دریایی و سرمایه گذاری در این حوزه دارد.
این كارشناس جهانگردی ادامه داد: استقرار گردشگری دریایی در فریدونكنار با توجه به ظرفیت های اسكله ای و ساحلی آن می تواند بستر مناسبی برای اشتغال زایی و جلوگیری از مهاجرت نیروی انسانی فعال این شهرستان به شهرها و استان های اطراف ایجاد كند.
جمالی افزود: متاسفانه مدیران شهرستانی و استانی به ارایه فریدونكناری با سواحل رایگان به مسافران بسنده كردند و هیچگونه برنامه ای برای بهره مندی از ظرفیت های این شهرستان و ایجاد گردشگری هدفمند ندارند و اگر همچنان این مسیر ادامه یابد توسعه ای در صنعت گردشگری فریدونكنار نباید متصور شد.
** سدی به نام حلقه نامعلوم
معاون گردشگری اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: در گردشگری دریایی فریدونكنار حلقه ای نامرئی وجود دارد كه عملیاتی شدن این نوع گردشگری را لنگ گذاشته است.
مهران حسنی افزود: این شهرستان از تمامی ظرفیت و زیرساخت های گردشگری دریایی برخوردار است كه مهترین آن وجود اسكله های مناسب با پهلوگیری كشتی های گردشگری و همچنین سواحل ماسه ای و باز برای تفریحات آبی می باشد.
وی ادامه داد: در این زمینه از سوی برخی سرمایه گذار و بخش خصوصی پیشنهاداتی ارائه شده است، اما عملا هیچگونه اقدامی صورت نمی گیرد و تمامی این توافقات بر روی كاغذ و یا در حد حرف باقی می ماند، به گونه ای كه برای خود میراث فرهنگی هم جای سوال و تعجب دارد.
معاون گردشگری مازندران گفت: مجموعه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران آمادگی دارند تا هر سرمایه گذاری را برای فعالیت در گردشگری دریایی و دیگر حوزه های گردشگری یاری كند.
حسنی افزود: تعداد سالانه گردشگران در مازندران جای هر گونه شك و تردیدی برای سرمایه گذاری در این منطقه را از بین می برد و میزان ریسك سرمایه ای را كاهش می دهد.
فصول پر مسافر مازندران و شهرستان فریدونكنار نیز گذشت و چندی دیگر با آغاز فصل جدید مسافر در ایام نوروز، همچنان جای گردشگری دریایی در این شهرستان پرظرفیت ،خالی است، گویی كه گردشگری دریایی برای این شهرستان هیچ وقت قصد رقم خوردن ندارد.
9919/1654
۰ نفر