به گزارش ایرنا، رضا كامی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینكه هم اكنون حجم تجاری ایران و تركیه قابل قبول است، افزود: در شش ماه گذشته سال جاری میلادی حجم مبادلات اقتصادی 2 كشور به 8 میلیارد دلار رسید.
وی با بیان اینكه بیش از 50 درصد صادرات ایران به تركیه است، اظهار داشت: در شرایط سخت و اوج تحریم ها در سال 2012 حجم تجاری ایران و تركیه حدود 22 میلیارد دلار و بعد از برجام این حجم در مرز 11 میلیارد دلار بود.
رئیس اتاق مشترك بازرگانی ایران و تركیه یادآوری كرد: پیش بینی میشود با بازگشت تحریمهای ظالمانه آمریكا علیه جمهوری اسلامی ایران دوباره حجم مبادلات اقتصادی ایران و تركیه افزایش یابد.
كامی با بیان اینكه با توجه به مشتركات فرهنگی این منطقه با تركیه، بیشترین رقم سرمایه گذاری این كشور در این خطه به ویژه منطقه ویژه ارس انجام شده است، ادامه داد: با توجه به تحریم های آمریكا علیه جمهوری اسلامی ایران، همكاری فعالان اقتصادی 2 كشور از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است.
وی با اشاره به مشكلات انتقال پول پس از اعمال تحریم های آمریكا علیه ایران، گفت: تاسیس بانك مشترك ایران و تركیه توسط بخش خصوصی راهكار برون رفت از این مشكلات است.
رئیس اتاق مشترك بازرگانی ایران و تركیه اظهار داشت: ایجاد این بانك توسط بخش خصوصی را تركها قبول كرده و تا مرحله اخذ مجوز از بانك مركزی این كشور پیش برده اند.
كامی با اشاره به تشكیل كمیته ای با عنوان «مدیریت شرایط ویژه در اتاق بازرگانی تبریز» افزود: فعالان اقتصادی میتوانند موانع و مشكلات خود از جمله در حوزه نقل و انتقال كالا را به ویژه در ارتباط با تركیه برای رفع آن ها به این كمیته اطلاع دهند.
وی با تاكید بر اهمیت گسترش روابط بخش خصوصی ایران و تركیه گفت: شركتهای تركیهای علاقه مند به تجارت و سرمایه گذاری در ایران به ویژه منطقه آذربایجان هستند.
8023/518
تبریز - ایرنا - رئیس اتاق مشترك بازرگانی ایران و تركیه گفت: پیش بینی می شود حجم تجاری ایران و تركیه تا پایان سال جاری میلادی به 12 میلیارد دلار برسد.