به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، در اين تحقيقات كه امكان استفاده از يك روش غيرتهاجمي براي تشخيص اوتيسم و اختلالات وابسته به آن را فراهم مي كند، 32 فاكتور RNA (ريبونوكلئيك اسيد) در بزاق شناسايي شد كه امكان تشخيص بيماري اوتيسم در كودكان را در اختيار مي گذارد.
در اين تحقيقات RNA انسان و باكتري موجود در بزاق 450 كودك 6 تا 18 ساله مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. محققان براي اندازه گيري RNA در بزاق 372 كودك از روش هاي پيشرفته دنباله سازي و الگوريتم هاي آموزش ماشين استفاده كردند. اندازه گيري RNA در بزاق 84 كودك ديگر از اين روش ها استفاده نشد.
بدين ترتيب محققان توانستند در نمونه RNA مربوط به 238 كودك مبتلا به اوتيسم و اختلالات وابسته، 218 نفر را كه دچار تاخير در رشد طبيعي هستند، شناسايي كنند. به گفته محققان دقت اين شيوه در شناسايي كودكان مبتلا به اوتيسم و اختلالات وابسته به آن 85 درصد است.
مجموعه وسيعي از تحقيقات جديد نشان مي دهد كه اوتيسم در اثر تعامل ژن هاي يك كودك با محيط ايجاد مي شود. در اين تحقيقات فاكتورهاي كنترل كننده اين تعامل بين ژن ها و محيط و به ويژه ميكروبيوم، مورد بررسي قرار گرفت.
به اعتقاد محققان با استفاده از اين فاكتورها مي توان يك آزمون غيرتهاجمي و مبتني بر نشانگرهاي زيستي را به منظور تشخيص اوتيسم توسعه داد.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Frontiers in Genetics منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تهران – ايرنا - محققان دانشكده پزشكي پنسيلوانيا راهكار جديدي را براي تشخيص زودهنگام اوتيسم و اختلالات وابسته به آن در كودكان با استفاده از بزاق ابداع كردند.