به گزارش خبرگزاری فرانسه، 'میشل باچله' كمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل روز سه شنبه از داكا درخواست كرد بازگرداندن دو هزار و 200 پناهجوی روهینگیایی را به میانمار متوقف كند.
باچله هشدار داد: در صورت چنین اقدامی توسط دولت بنگلادش زندگی آوارگان در معرض خطر جدی قرار خواهد گرفت.
این مقام سازمان ملل گفت: دفتر حقوق بشر سازمان ملل، بطور دائم گزارش های مربوط به كشتار خودسرانه اقلیت مسلمان روهینگیایی در میانمار دریافت و بررسی می كند.
در اقدامی دیگر نیز، روز گذشته (دوشنبه) سازمان عفو بینالملل در بیانیهای اعلام كرد كه جایزه معتبر «سفیر وجدان» را از «آنگ سان سوچی» رهبر معنوی میانمار پس گرفته است. این اقدام پس از تداوم حملات وحشیانه ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان آركان (راخین) در غرب این كشور صورت میگیرد.
در بیانیه سازمان عفو بینالملل آمده است، سوچی در مقابل جنایتهای ارتش میانمار سكوت كرده و اجازه نمیدهد مأموران ارتش این كشور حساب پس دهند. این بیانیه، رفتار سوچی را 'خیانت' به ارزشهایی معرفی كرده كه روزی وی نماد آنها بوده است.
پیش از این نیز انگلیس نشان «آزادی آكسفورد» رهبر معنوی میانمار را پس گرفته بود. نشان «آزادی آكسفورد» به افراد شاخصی اعطا میشود كه بنا به اعتقاد شورای این شهر، كارهای شایستهای برای این شهر انجام دادهاند.
به گزارش ایرنا، بیش از750 هزار روهینگیایی از اواخر اوت 2017 (شهریور96) پس از سركوب شدید نظامیان میانمار از این كشور به بنگلادش گریختند و در نوار مرزی میان میانمار و بنگلادش در شرایط بسیار سخت و دشواری اسكان اجباری یافتهاند.
بازرسان سازمان ملل پیشتر با انتشار یك گزارش 444 صفحهای همچنین ضمن مسئول شناختن فرماندهان ارشد نظامی میانمار در قبال نسلكشی اقلیت مسلمان روهینگیایی خواستار پیگیری و محكومیت قضایی ژنرال مین آنگ هلاینگ فرمانده ارتش و پنج نفر دیگر از فرماندهان نظامی شدند.
دولت و نظامیان میانمار این اتهامات را رد و ادعا می كنند اقدامات آنها برای مقابله با حملات شبهنظامیان آركان و برای محافظت از میانمار انجامشده است.
بسیاری از كارشناسان و ناظران بین المللی بر این باورند كه بازگرداندن مسلمانان روهینگیا به استان راخین میانمار در حقیقت انداختن آنان به دهان ببر است.
دولت میانمار در تلاش است با تبلیغ بازگشت تعداد كمی از آوارگان مسلمان روهینگیا، به گونه ای از فشارهای منطقه ای و بین المللی بر خود بكاهد.
این در حالی است كه در پارلمان میانمار در مورد بازگشت آوارگان مسلمان میانمار اختلاف نظر جدی وجود دارد و برخی از نمایندگان با این اتهام كه در میان مسلمانان آواره روهینگیا افراد خارجی وجود دارد می كوشند مانع از بازگشت آنان به سرزمین آبا و اجدادیشان شوند.
شبك**اروپام**9041**1708
هشدار سازمان ملل به بنگلادش در باره بازگرداندن روهینگیایی ها به میانمار
۲۲ آبان ۱۳۹۷، ۲۰:۰۱
کد خبر:
83098707
تهران-ایرنا- ­كمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل ضمن هشدار نسبت به اقدام بنگلادش مبنی بر بازگرداندن آوارگان روهینگیایی به میانمار، خواستار توقف آن شد.