۲۴ خرداد ۱۴۰۰، ۱۶:۰۸
کد خبر: 84366243
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حمایت بی‌سابقه مردم میانمار از مسلمانان روهینگیا

تهران – ایرنا - هزاران نفر از معترضان به حکومت نظامی در میانمار روز دوشنبه در خیابان‌های شهرهای مختلف این کشور حضور یافتند و با سردادن شعارهایی چون "ما در جنگ انقلابی شرکت می‌کنیم"، در عین حال حمایت خود را از هموطنان مسلمانان روهینگیایی اعلام کردند.

به گزارش ایرنا از رسانه میانماری "میزیما"، معترضان به حکومت نظامی و مخالفان ارتش میانمار از دیروز یکشنبه و امروز در اغلب شهرهای بزرگ و کوچک این کشور با انتشار تصاویری از خود با لباس سیاه، حمایت خود را از مسلمانان روهینگیا اعلام کردند. 
براساس این گزارش، پیش از این بسیاری از مردم میانمار روهینگیایی‌ها را مهاجرینی غیرقانونی از کشور بنگلادش می‌دانستند. دولت میانمار که در کنترل مقامات نظامی است، با روهینگیایی‌ها همانند مردمانی فاقد ملّیت و بی‌خانمان برخورد می‌کند و به آن‌ها تابعیت نمی‌دهد.

روهینگیایی‌ها با محدودیت‌های سفت و سختی از جمله محدودیت در جابجایی، دسترسی به امکانات پزشکی و آموزشی مواجه هستند.

شبکه خبر "چنل نیوز آسیا" هنگ کنگ نیز امروز از یانگون پایتخت میانمار گزارش داد که دیروز/ یکشنبه هشتگ (سیاه برای روهینگیا) به یک ترند در توییتر میانمار تبدیل شد و بیش از ۱۸۰ هزار بار بازنشر شد. 

در این اعلام حمایت ها که بیشتر در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی این کشور و کشورهای منطقه نمود داشته و دارد، "تیزار شانالیی وی، فعال معروف حقوق بشری این کشور که از قضا بوادیی نیز هست، نوشت" عدالت باید برای همه ما و شما شهروندان رعایت شود، حتی برای مسلمانان"

رسانه محلی این کشور امروز تصاویری از تظاهرات در چند شهر این کشور را منتشر کردند که پلاکاردهایی که بر روی آنها نوشته بود "ما ستمدیگان روهینگیایی هستیم" به نمایش گذاشته بود.

حمایت از اقلیت روهینگیا در میان جمعیت میانمار که اکثرا بودایی یا بامار هستند، بسیار بیش از سال‌های گذشته است. در گذشته حتی استفاده از کلمه روهینگیا در میانمار با انتقادات شدید روبرو می‌شد. 
حمله شدید و بی‌رحمانه ارتش میانمار به روستاهای مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین در سال ۲۰۱۷ باعث کشته شدن بیش از ۲ هزار نفر از این گروه اقلیت و آوارگی بیش از ۷۵۰ هزار نفر شده است. 
درپی افزایش خشونت ها در ایالت راخین بسیاری از منتقدان در سراسر جهان آنگ سان سوچی را متهم کردند که در قبال آنچه بر جامعه ۱٫۱ میلیون نفری مسلمانان روهینگیا می‌گذرد، سکوت کرده‌است. حتی برخی از منتقدان خواسته‌اند جایزه صلح نوبل که در سال ۱۹۹۱ میلادی به او به عنوان قهرمان دموکراسی اعطا شد، پس گرفته شود. 

آغاز دومین جلسه محاکمه «آنگ سان سوچی» به اتهام فساد مالی

در عین حال امروز دوشنبه دومین جلسه محاکمه آنگ سان سوچی رهبر غیر نظامی میانمار که چهار ماه پیش در پی کودتای نظامیان این کشور سرنگون شد امروز(دوشنبه )به اتهام فساد مالی آغاز شد.

گروه نظامی حاکم بر این کشور این محاکمه را انجام خواهد داد و در آن به مسائلی از قبیل دریافت غیر قانونی ۱۱ کیلوگرم طلا و موارد نقض قانون رسیدگی خواهد شد. اتهام فساد مالی در میانمار مجازاتی تا ۱۵ سال حبس دارد. در صورت محکومیت، سوچی از نامزدی در انتخابات میانمار محروم می‌شود. دولت نظامی گفته این انتخابات را بین یک تا دو سال دیگر برگزار می‌کند.

 محاکمه خانم سوچی ۷۵ ساله درحالی انجام می‌شود که ارتش میانمار انتقادات کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد خشونت ارتش در مقابل معترضان را رد کرده است. 
نشریه میانماری "ایروادی" در این خصوص نوشت: بیش از چهار ماه از کودتای میانمار و بازداشت انگ سان سوچی و سایر مقامات دولتی این کشور می‌گذرد و در این مدت این کشور هر روز شاهد خشونت، اعتراض و درگیری گروه‌های شبه نظامی با نیروهای نظامی بوده است و ارتش با روش‌های مختلف سعی کرده است تا اعتراضات به حکومت خود را سرکوب کند. 
به گفته وکیل خانم سوچی، دومین جلسه دادگاه وی برای رسیدگی به اتهاماتی چون نقض قوانین کرونایی در طول تبلیغات انتخاباتی نوامبر سال گذشته و داشتن غیر قانونی دستگاه بیسیم روز دوشنبه برگزار می‌شود. محاکمه او در مورد این اتهامات تا ماه آینده (جولای) ادامه خواهد داشت. 
اولین جلسه دادگاه و تفهیم اتهام خانم سوچی حدود ۱۸ روز پیش در نزدیکی خانه او و در شهر در شهر نایپیدا پایتخت میانمار برگزار شد. 
آنگ سان سوچی در میان چهار هزار نفری است که از زمان آغاز کودتا در ماه فوریه توسط ارتش میانمار زندانی شده است. او همچنین از طرف ارتش میانمار متهم به افشای اسرار و مدارک محرمانه ودریافت رشوه به ارزش ۶۰۰ هزار دلار و ۱۱ کیلوگرم طلا شده است.  دادگاه می‌تواند با استناد به این اتهامات خانم سوچی را تا ۱۴ سال زندانی کند. 
سوچی در میان جمعیت ۵۳ میلیونی میانمار بسیار محبوب است و در دوره خود سعی کرده است اصلاحات دموکراتیک را در میانمار معرفی کند. 
تیم قانونی سوچی هرگونه اقدام غیر قانونی از طرف رهبر مردمی میانمار را رد کرده است و خین مونگ ژا وکیل ارشد وی، اتهامات فساد را "پوچ و بی‌اساس" دانست. 
فیل رابرتسون معاون رئیس بخش آسیا در دیده بان حقوق بشر گفت: اتهامات علیه آنگ سان سوچی ساختگی و سیاسی است. این اتهامات باید لغو شده و سوچی فورا آزاد شود. 
ارتش میانمار ادعا می‌کند دلیل کودتای نظامی تقلب گسترده حزب سوچی در انتخابات است اما کمیته انتخابات و سایر ناظران بین المللی این ادعا را رد کرده‌اند. 
با توجه به گزارش گروه‌های محلی، ارتش میانمار ۸۶۲ معترض را در شهرهای مختلف این کشور به قتل رسانده و هزاران نفر را بازداشت کرده است. ارتش این آمار را قبول ندارد و می‌گوید آمار واقعی کشته شدگان کمتر از ۳۰۰ نفر است که در میان آن‌ها ده‌ها نیروی پلیس نیز وجود دارد. 
در همین حال، روز دوشنبه هزاران نفر از معترضان به حکومت نظامی در خیابان‌های شهرهای مختلف میانمار حضور یافتند و شعارهای چون " ما در جنگ انقلابی شرکت می‌کنیم" سر دادند. 
میشل باچلت کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه اعلام کرده بود که خشونت در میانمار شدت گرفته است. وی همچنین "استفاده ظالمانه ارتش از سلاح‌های سنگین" علیه معترضان را محکوم کرد. 
وزارت امور خارجه میانمار که در کنترل ارتش این کشور است با صدور بیانیه‌ای این اظهارات کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل را رد کرد. 
در این بیانیه آمده است: در این گزارش به اقدامات خرابکاری و تروریسم انجام شده توسط گروه‌های غیرقانونی و تروریستی و کشته شدن نیروهای امنیتی اشاره ای نشده است.

ارتش میانمار گروه‌های مخالف خود از جمله دولت اتحاد ملی که توسط حامیان آنگ سان سوچی ایجاد شده است را گروه‌های تروریستی می‌داند. 

ارتش میانمار مدعی کشته شدن ۲۵ کارگر توسط شبه نظامیان شد
رسانه‌های در کنترل ارتش میانمار روز دوشنبه یک گروه شبه نظامی را متهم به کشتن ۲۵ کارگر در شرق این کشور کرد. 
روزنامه "گلوبال نیو لایت میانمار" و شبکه تلوزیونی "میاوادی" اعلام کردند: شبه نظامیان ماه گذشته ۴۷ کارگر را درحالی که آن‌ها مشغول کار بر روی یک پل در منطقه میاوادی در نزدیکی مرز تایلند بودند، ربودند و ارتش روز دوشنبه اجساد ۲۵ نفر از این کارگران را در یک جنگل در نزدیکی محل ربوده شدن این افراد پیدا کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha