۲۳ آبان ۱۳۹۷، ۸:۲۳
کد خبر: 83098925
T T
۰ نفر

15 هزار باشگاه كتابخواني در كشور تشكيل مي شود

۲۳ آبان ۱۳۹۷، ۸:۲۳
کد خبر: 83098925
15 هزار باشگاه كتابخواني در كشور تشكيل مي شود

اروميه- ايرنا- مديركل دفتر مطالعات و برنامه ريزي فرهنگي و كتابخواني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: 15 هزار باشگاه كتابخواني كودك و نوجوان در كشور تشكيل مي شود.

ابراهيم حيدري روز چهارشنبه در حاشيه كارگاه آموزشي طرح توجيهي پنجمين دوره پايتخت كتاب ايران در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: 15 هزار باشگاه كتابخواني كودك و نوجوان در هزار و 746 شهر و روستاي كشور و در چهار بخش به رقابت خواهند پرداخت و از برگزيدگان نيز تجليل مي شود.
وي با بيان اينكه ترويج فرهنگ مطالعه، افزايش جمع خواني و تعامل هدف اصلي راه اندازي جام باشگاه هاي كتابخواني كودك و نوجوان است، گفت: بيش از 200 هزار نفر عضو اين باشگاه هاست و به تمامي اعضاي آنها 50 درصد يارانه پرداخت مي شود.
وي ادامه داد: همچنين 10 هزار مربي و تسهيل گر نيز شامل كتابداران، مربيان مهد كودك، معلمان آموزش پرورش و علاقمندان به حوزه كودك و كتاب با هدف فعاليت در باشگاه هاي كتابخواني آموزش داده شده اند.
حيدري با اشاره به اينكه دوشنبه هاي كتابخواني مهدكودك ها نيز از ديگر برنامه هاي ترويج فرهنگ كتابخواني است، اضافه كرد: تفاهمنامه اي در اين باره با سازمان بهزيستي امضا شده است و براي اجراي اين برنامه اقدام به آموزش مربيان و باشگاه هاي كتابخواني مهدكودك ها مي شود.
وي به پايتخت كتاب ايران نيز اشاره كرد و گفت: سال گذشته چهارمين دوره پايتخت كتاب ايران با شركت 354 شهر و جشنواره روستاها و عشاير دوستدار كتاب نيز با شركت سه هزار و 300 روستا برگزار شد.
مديركل دفتر مطالعات و برنامه ريزي فرهنگي كتابخواني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: هرساله به 10 روستاي برگزيده در حوزه كتابخواني 400 تا 500 ميليون ريال جايزه اهدا مي شود.
وي، مروجان كتابخواني را از برنامه هاي ديگر ترويج فرهنگ مطالعه عنوان كرد و افزود: مروجان كتابخواني شامل افراد، گروه ها، اشخاص و نهادها به صورت داوطلبانه اقدام به ترويج فرهنگ كتابخواني مي كنند و تاكنون 900 گروه و شخص در اين حوزه شركت كردند كه در هفته كتاب از آنان تجليل مي شود.
وي افزود: همچنين در نمايشگاه كتاب فضايي براي برگزيدگان پايتخت كتاب، مروجان كتاب و جشنواره روستاها و عشاير دوستدار كتاب اختصاص داده مي شود تا پس از آشنايي با كتاب هاي جديد فعاليت هاي خود را به نمايش بگذارند.
حيدري ادامه داد: سال گذشته 150 ميليارد ريال وام كم بهره به كتابفروشي ها پرداخت شد.
وي با اشاره به اينكه كتابخواني مساله اي راهبردي است، گفت: ترويج فرهنگ كتابخواني نيازمند همراهي همه دستگاه ها اعم از آموزش و پرورش، صدا و سيما و ديگر دستگاه هاست.
مديركل دفتر مطالعات و برنامه ريزي فرهنگي كتابخواني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: توجه به فرهنگ كتابخواني بايد از قشر كودك و نوجوان آغاز شود تا درآينده قشري كتابخوان داشته باشيم.
وي اضافه كرد: براساس آخرين پژوهش هاي انجام شده سرانه مطالعه كتاب در كشور 12.2 دقيقه است.
به گزارش ايرنا كمك به افزايش سرانه مطالعه ميان كودكان و نوجوانان، تقويت فرهنگ گفت‌وگو و مهارت در بحث، پرورش قدرت تحليل و تفكر انتقادي در كودكان و نوجوانان، آشنا كردن بچه‌ها با محيط‌ هاي مرتبط با كتاب همچون كتابفروشي، كتابخانه و تبديل فضاهاي عمومي موجود به فضاهايي مناسب براي مطالعه فردي و گروهي، گسترش فرهنگ همكاري و مشاركت در انجام يك كار گروهي، پيشرفت تحصيلي از راه برنامه‌اي سرگرم‌ كننده ميان كودكان و نوجوانان، كمك به تاسيس و تقويت كتابخانه‌هاي كوچك كلاسي، مهدكودكي، كانوني، آپارتماني، محله‌اي، مسجدي و ارتباط بين اهل قلم و كودكان و نوجوانان از اهداف تشكيل باشگاه هاي كتابخواني كودك و نوجوان است.
باشگاه‌هاي كتابخواني كودك و نوجوان گروه‌هاي كتابخواني هستند كه با حضور ۱۲ كودك يا نوجوان براي مبادله كتاب و خواندن كتاب‌هاي مبادله شده زير نظر يك مربي بزرگسال تشكيل مي شود و پس از ثبت در دبيرخانه مركزي جام باشگاه‌هاي كتاب‌خواني كودك و نوجوان فعاليت مي‌كند.
8135/7129