به گزارش ایرنا، دبیر بیست و ششمین هفته كتاب جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه در آیین نواختن زنگ دانایی در مدرسه ابتدایی طالبان مقدم كاشان، پیام سید عباس صالحی را قرائت كرد كه متن آن به شرح زیر است:
'به نام آفریدگار قلم
معجزه آخرین پیامبر؛ رسول اعظم (ص)، كتابی است جاودانه و همیشگی كه برای تمامی بشریت نارل گشته و نخست كلام آن، امر به خواندن است و اینك مفتخریم كه در ایام ولادت پیامبر مهربانی، آیین «بیست وششمین دوره هفته كتاب» را آغاز كنیم.
تقارن این دو مناسبت را گرامی میداریم و برای ارج نهادن به منزلت كتاب و كتابخوانی و بالندگی علم، فرهنگ و تمدن پرافتخارمان برگی دیگر از كارنامه درخشان هفته كتاب را ورق بزنیم.
هفته كتاب سنتی پسندیده است كه با نوآوری اهالی فرهنگ و از همه مهمتر كتاب دوستی ایرانیان، قوام گرفته و ربعقرن از حیات پربركت آن میگذرد.
این دوره از هفته كتاب نیز همزمان با مناسبتی تكرارناشدنی است؛ جشن چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، كه گذر 40 سال از یك واقعه و دوامش خود نشانی است از بلوغ و تكامل آن و كتاب، حافظه و گنجینه مكتوب تاریخ، تفكر و اندیشه انقلاب اسلامی است.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر آن است كه آئین هفته كتاب را بامحتواتر، شادابتر و موثرتر از گذشته برپا نماید و حضور بیش از 60 سازمان، نهاد، صنف و انجمن فعال در حوزه كتاب و قلم با برنامههای متنوع، نشان از پویایی این رخداد دارد.
از سوی دیگر بیست و ششمین دوره هفته كتاب را در هنگامهای ورق میزنیم كه سیاستهای غیرانسانی آمریكا و تحریمهای ناجوانمردانه، سختیهایی را برایم فراهم كرده است، اما ایرانیان آنچه را كه بیش از همه در رنجها ارج نهادهاند، دانایی و مطالعه بوده است چراكه انس و همنشینی با كتاب مرهم جان است.
با پشتوانه فرهنگ و اندیشه و با دیپلماسی فرهنگی از مسیر كتاب میتوان با ملتها گفتوگو كرد.'
24 آبان از سال 1372 با عنوان روز كتاب و كتابخوانی نامگذاری شده است.
6136/8123
كاشان - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز هفته كتاب در كاشان تصریح كرد كه با پشتوانه فرهنگ، اندیشه و دیپلماسی فرهنگی از مسیر كتاب میتوان با ملتها گفت و گو كرد.'