۲۳ آبان ۱۳۹۷، ۱۴:۱۰
کد خبر: 83099547
T T
۰ نفر
موانع داخلی تهدید كننده اصلی صادرات است

كرمانشاه - ایرنا - جمعی از صادركنندگان نمونه استان كرمانشاه معتقدند كه موانعی كه در داخل كشور بر سر راه صادرات وجود دارد، بیشتر از تحریم های آمریكا و ترامپ می تواند تهدید كننده صادرات باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ این افراد كه در سی و هفتمین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با حضور استاندار كرمانشاه سخن می گفتند بر این نكته اصرار داشتند كه دولت باید برای اتخاذ راهكارهایی در راستای توسعه و تقویت صادرات با صادركنندگان مشورت كند.

** تامین نقدینگی نیاز اصلی تجار
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی كرمانشاه، تامین نقدینگی در حوزه تجارت را یكی از موضوعات مغفول مانده در استان كرمانشاه نام برد و گفت: انتظار ما اعطای تسهیلات و حمایت های مالی از سوی بانك توسعه صادرات به عنوان بانك تخصصی حوزه صادرات است.
كیوان كاشفی، سهم تجار استان از تسهیلات بانك توسعه صادرات را تنها پنج درصد اعلام كرد و افزود: در حالیكه این بانك تخصصی حوزه صادرات است و باید به صادركنندگان و تجار تسهیلات ارائه كند.
او تعداد تجار دارای كارت بازرگانی در استان كرمانشاه را 300 نفر اعلام كرد و گفت: غیر از بانك توسعه صادرات هیچ بانك دیگری به تجار تسهیلات ارائه نمی كند و متاسفانه رقم تسهیلات این بانك نیز كم است و جوابگوی نیازهای تجار نیست.
او از مسئولان استان كرمانشاه خواست برای این موضوع تصمیمی اتخاذ كنند تا تجار بتوانند از تسهیلات بانكی در راستای رفع نیازهای خود بهره مند شوند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی كرمانشاه در ادامه به تصویب 20 میلیون تومان تسهیلات برای 223 نفر از صادركنندگان استان نیز اشاره كرد و خواستار تسریع در پرداخت این تسهیلات شد.

** با بخش خصوصی مشورت نمی شود
مدیرعامل شركت بازرگانی طباطبایی در این جلسه از مسئولان ملی و استانی خواست در اتخاذ تصمیمات برای بخش بازرگانی، صادرات و تجارت استان با فعالان بخش خصوصی هم مشورت كنند.
علی اصغر حسین طباطبایی، به صدور بخشنامه هایی در ارتباط با حوزه تجارت و صادرات اشاره كرد و افزود: در صدور این بخشنامه ها نظرات، راهكارها و پیشنهادات بخش خصوصی نادیده گرفته می شود و از این رو این بخشنامه ها منجر به بروز مشكلاتی برای فعالان این بخش ها می شود.
وی تصریح كرد كه ما انتظار رفع مشكلات را از طریق صدور بخشنامه و تصویب مصوبات داریم اما این موارد نه تنها مشكلات و موانع كاری ما را برطرف نمی كند بلكه بر آن می افزاید و دلیلش هم نادیده گرفتن نظرات فعالان این بخش ها است.
این صادركننده نمونه در ادامه به افزایش سه برابری هزینه ها در كشور اشاره كرد و گفت: در این شرایط اقتصادی كشور انتظار همكاری بیشتر دستگاه های دولتی داریم.
طباطبایی، از صادركنندگان به عنوان سربازان اقتصادی كشور نام برد و افزود: اگر صادركنندگان تقویت شوند می توانیم میزان صادرات را افزایش و ارز وارد كشور كنیم.
او نقدینگی را یكی از نیازهای صادركنندگان دانست و گفت: اكنون به دلیل شرایط اقتصادی كشور، معاملات به صورت نقد انجام می شود و باید نقدینگی داشته باشیم.
او بر تشخیص درست نرخ دلار از سوی دولت نیز تاكید كرد.

** اصلاح نرخ پایه صادراتی نیاز ضروری
مدیرعامل شركت تعاونی مواد لبنی بهار دالاهو نیز در این جلسه خواستار اصلاح نرخ پایه ارز صادراتی شد و گفت: صادركنندگان باید بدانند ارز را به چه نرخی به دولت بدهند.
امیر حسین صفری افزود: اگر بانك مركزی مشكل كمبود ارز دارد بر روی برخی از كالاها عوارض ببندد نه اینكه صادرات برخی كالاها را ممنوع كند.
وی با بیان اینكه بازاریابی و برندسازی در بازارهای بین المللی كاری بسیار سخت است، تصریح كرد كه صادركننده مدت زیادی را صرف بازارسازی یك محصول كرده و اكنون دولت آن را ممنوع اعلام كرده است كه این موضوع به كار صادركنندگان لطمه می زند.
او كه واحدش امسال به عنوان واحد صادركننده نمونه كشوری انتخاب شد و در شهرستان اسلام آباد غرب فعالیت دارد، افزود: كسب این عنوان در شرایطی به دست آمد كه واحد ما بحران زده است و مشكلات زیادی داریم.
صفری به تصویب منطقه ویژه اقتصادی اسلام آباد غرب در سالهای گذشته اشاره كرد و گفت: این منطقه ویژه تاكنون فعال نشده و پیشنهاد می كنم از محل امتیازات این منطقه به واحدهای صادركننده فعال منطقه استفاده شود.
او تاكید كرد با نظارت دولت به واحدهای فعال در محدوده منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب امتیازاتی داده شود تا مشكلات این واحدها نیز برطرف گردد.

** مرز سومار زیرساخت ندارد
یكی از تجار فعال در مرز سومار نیز در این جلسه بر رسمی شدن این مرز تاكید كرد و گفت: برای واردات و صادرات كالا از این مرز اكنون مشكلات فراوانی داریم كه با رسمی شدن مرز این مشكلات برطرف می شود.
عبدالسلام روشنی ، نبود زیرساخت ها را یكی از مهمترین مشكلات مرز سومار دانست و از استاندار خواست نسبت به آسفالت كردن جاده از سه راهی سومار تا مرز به طول سه كیلومتر اقدام كند.
او ایجاد امكانات رفاهی در مرز را نیز خواستار شد و گفت: در صورت ایجاد و توسعه و تقویت زیرساخت ها می توان میزان صادرات از مرز سومار را افزایش داد.
او 2 بانده شدن جاده از سه راهی سومار به مرز را یكی از مطالبات جدی تجار دانست و تصریح كرد كه برخی از كالاها به دلیل نامناسب بودن جاده دچار خسارت می شوند.
در این جلسه میزان صادرات كالا از ایران به عراق چهار میلیارد و 800 میلیون دلار اعلام شد كه سهم استان كرمانشاه از این میزان یك میلیارد و 59 میلیون دلار ذكر شد.
استان كرمانشاه 371 كیلومتر مرز مشترك با كشور عراق دارد و اكنون 2 مرز رسمی خسروی و پرویزخان در امتداد این مرز فعال است.
3033/8066