۲۳ آبان ۱۳۹۷، ۱۴:۲۶
کد خبر: 83099589
T T
۰ نفر

بخش خصوصی وارد فعالیت های فضایی ایران می شود

۲۳ آبان ۱۳۹۷، ۱۴:۲۶
کد خبر: 83099589
بخش خصوصی وارد فعالیت های فضایی ایران می شود

پكن- ایرنا- رئیس سازمان فضایی جمهوری اسلامی ایران مهمترین دغدغه این نهاد را اقتدار در حوزه «اقتصاد فضا» با هدف رفاه جامعه عنوان كرد و گفت: تصمیم داریم بخش خصوصی را در برنامه های فضایی دخیل كنیم.

'مرتضی براری' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در پكن با اشاره به اینكه در حوزه اقتصاد فضا، 76 درصد فعالیت ها در دنیا توسط بخش خصوصی انجام و مدیریت می شود تاكید كرد مهمترین دغدغه سازمان فضایی ایران این است كه در كنار اقتدار فناوری در حوزه اقتصاد فضا نیز به اقتدار برسیم.
او توضیح داد: به دنبال این هستیم كه دولت، تصدی گری در بخش فضایی را كمتر كند، در این حوزه رهاسازی كند و فضا و بستر را برای ورود بخش خصوصی و سرمایه گذاری در توسعه زیر ساخت های فضایی فراهم كند.
براری با اشاره به اینكه با این هدف بسته فرصت های سرمایه گذاری در عرصه فضا تدوین شده است اظهار داشت یكی از موارد این بسته، اپراتور ماهواره های مخابراتی است كه خوشبختانه در كمیسیون تنظیم مقررات نیز تصویب شده است.
او گفت: تصمیم داریم در چند ماه آینده و به دنبال فراخوان این سازمان، بخش خصوصی در عرصه اپراتور ماهواره های مخابراتی ورود كند و سرمایه گذاری نماید تا همزمان با چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، شاهد ورود بخش خصوصی در عرصه فضا باشیم.
براری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت سازمان همكاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه موسوم به 'اپسكو' افزود: اپسكو تنها سازمان منطقه ای در حوزه فضایی است كه جمهوری اسلامی ایران یكی از موسسان آن است و همواره در 10 سال گذشته نیز حضوری موثر و فعال داشته است.
رییس سازمان فضایی كشور كه به منظور شركت در دوازدهمین نشست سران كشورهای عضو این سازمان به چین سفر كرده است گفت: در این نشست عملكرد و پروژه های سال گذشته و همچنین برنامه ریزی و اقدامات سال آینده سازمان آپسكو، مورد بررسی قرار گرفت.
به گفته وی همچنین در این همایش، چشم انداز 10 سال آینده سازمان اپسكو در راستای توسعه همكاری های بین المللی مورد بررسی قرار گرفت.
او تصریح كرد همایش امسال با شعار 'آینده مشترك در راستای توسعه همكاری فضایی' و با پیام 'شی جین پینگ' رییس جمهوری چین افتتاح شد و در موضوعات ظرفیت سازی در حوزه فضایی ادامه یافت.
براری ادامه داد: علاوه بر حضور در نشست های مختلف این اجلاس، در این سفر فرصتی برای بررسی همكاری های دو جانبه و سه جانبه ایجاد شد به طوری كه در این سفر با روسای سازمان فضایی چین، مغولستان، پاكستان و دیگر كشورها، جلسات مشترك خوبی داشتیم و توافقات خوبی صورت گرفت.
او یكی از اولویت های ایران را همكاری های منطقه ای و بین المللی در عرصه فضایی در راستای توسعه برنامه فضایی كشور عنوان كرد و اظهار امیدواری نمود این نشست ها نقطه عطفی در خصوص توسعه همكاری ها و ارتقا فعالیت های توسعه فضایی باشد.
براری، مهمترین همكاری های سازمان فضایی ایران در 10 سال گذشته را در زمینه توسعه همكاری های علمی، برگزاری كارگاه های آموزشی، توانمند سازی و پروژه های حوزه توسعه فناوری فضایی در میان كشورهای عضو عنوان كرد و گفت: خوشبختانه در قالب این پروژه ها، دانشگاه های ما با كشورهای دیگر همكاری های خوبی داشته اند.
رییس سازمان فضایی ایران اظهار امیدواری كرد این همكاری ها در 10 سال دوم توسعه پیدا كند در همین زمینه تاكید ایران این است كه اپسكو به توسعه همكاری های كشورهای عضو كمك كند.
براری، فضا را عرصه همكاری های بین المللی عنوان كرد و گفت: فضا حاكمیت ناپذیر و میراث بشریت است به همین دلیل امسال شعار هفته جهانی فضا را 'فضا جهان را متحد می كند' نامگذاری كرده اند.
رییس سازمان فضایی ایران اظهار امیدواری نمود امسال همكاری كشورها در عرصه فضایی تقویت شود و همه كشورها سهم عادلانه ای در زیر ساخت های فضایی داشته باشند.
او گفت: با سند چشم انداز 1404 دو برنامه 10 ساله در عرصه فضایی كشور تدوین شده است كه برنامه نخست 10 ساله آن از 1384 تا 1394 بود و در این برنامه به اهداف خود كه دستیابی به چرخه كامل فناوری فضایی بود دست پیدا كردیم.
براری ادامه داد: مهمترین برنامه 10 ساله دوم ما نیز توسعه زیرساخت های بومی در عرصه فضا و ارایه خدمات در راستای توسعه و رفاه مردم كشورمان است.
رییس سازمان فضایی ایران با اشاره به اینكه اكنون از نظر علمی رتبه نخست منطقه و در سطح جهان نیز در عرصه علمی رتبه 11 دنیا را داریم تاكید كرد مهمترین دغدغه ما این است كه اقتدار علمی در عرصه فضا به اقتصاد فناوری، صنعتی و فضا تبدیل شود كه با توجه به توانمندی های كشور و همچنین نهادهایی كه در 10 سال گذشته شكل گرفته اند به تحقق این مهم بر اساس اهداف سند 1404 خوشبین هستیم.
**آساق**1904**1663**