۲۴ آبان ۱۳۹۷، ۸:۴۹
کد خبر: 83100332
T T
۰ نفر
افزايش سواد رسانه اي شاخص محوري در كاهش آسيب اجتماعي است

اراك - ايرنا - مديركل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري مركزي گفت: افزايش سواد رسانه در بين خانواده ها شاخص كليدي و محوري در توسعه آگاهي و كاهش آسيب هاي اجتماعي است.

«غلامرضا فتح آبادي» روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: بهره مندي از سطح موثر سواد رسانه اي لازمه زندگي در عصر اينترنت است و بدون شناخت هويتي فضاي مجازي و فناوري نوين ضريب آسيب زايي آن براي افراد و خانواده ها بالا خواهد بود.
وي اظهار داشت: فضاي مجازي به عنوان پديده اي نو در بسياري از عرصه ها و جنبه هاي زندگي فردي و اجتماعي مردم حضوري فعال دارد اما در برخي از موارد آسيب هاي اجتماعي جبران ناپذيري را وارد كرده است از اين رو بايد با آگاهي بخشي و آموزش سواد رسانه اي در خصوص استفاده صحيح از آن به كاهش اين آسيب ها كمك كرد.
مديركل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري مركزي گفت: مهمترين راهكار و مسير براي بهبود سطح بينش، ادراك و آگاهي خانواده ها، والدين، مربيان و فرزندان در بهره برداري هوشمندانه، صحيح و مؤثر از رسانه ها و فناوري هاي اطلاعاتي و ارتباطي، آموزش صحيح است.
فتح آبادي، با تاكيد بر افزايش سواد رسانه با آموزش، افزود: آموزش مراتبي دارد و نيازمند سياستگذاري و برنامه ريزي توسط متوليان امر است.
وي اظهار داشت: در قرن اخير از سواد رسانه اي، به عنوان سواد جديد ياد مي شود كه توانايي در زمينه هاي دسترسي، تحليل، ارزيابي، برقراري ارتباط با پيام هاي رسانه اي در اشكال مختلف و تفكر انتقادي را شامل مي شود.
وي گفت: تقويت شناخت، مهارت سازي، توانمندسازي در حوزه شناخت، چگونگي برداشت و برخورد، شيوه تبيين و اجرا، روش هاي تعامل و امثال آن بايد به خانواده ها آموزش داده شود.
دبير كارگروه تخصصي امور اجتماعي و فرهنگي استان مركزي گفت: فضاي مجازي، كاركرد خانواده را تحت تاثير قرارداده و مي طلبد كه برنامه هاي متناسب علمي براي ساماندهي اين فضا و فرهنگسازي استفاده از آن تدوين و اجرايي شود.
فتح آبادي افزود: به علت توسعه فضاي مجازي، ارتباطات اجتماعي، فعاليت هاي فيزيكي و اجتماعي كاهش يافته و اين فضا حتي در برخي جوانان تبديل به نوعي اعتياد شده است.
استان مركزي با يك ميليون و 414 نفر ساكن، حدود يك و هشت دهم درصد جمعيت كشور را داراست.
6991/6013/