مجتبی مزروعی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیش از 120 واحد بسته بندی زعفران در خراسان رضوی گرچه فعالیت مناسبی دارند اما تمام این واحدها محصول را به صورت خام بسته بندی می كنند.
وی ادامه داد: این در حالی است كه باید با هدف آورده اقتصادی بیشتر و استفاده كامل از تمام ظرفیتهای این محصول ارزشمند، در زمینه فرآوری زعفران اقدام نمود.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی گفت: در زمینه فراوری محصول زعفران بسیار مختصر و در حد تولید چای و برخی نوشیدنیهای زعفرانی فعالیتهایی انجام شده اما در بسیاری از زمینه های فعالیت در این حوزه هنوز اقدامی نشده است.
وی افزود: این در حالی است كه باید به فكر تولید فرآورده های جدید از زعفران باشیم كه شامل نوشیدنیهای جدید، اسانس گیری، طعم گیری و تولید محصولات با اندازه های مختلف و با توجه به ویژگیهای زعفران از جمله شادی آفرینی آن است.
مزروعی ادامه داد: مراكز دانشگاهی باید به صورت علمی و موثر كار پژوهشی و آزمایشگاهی در زمینه خواص و مواد معدنی زعفران انجام دهند تا بتوان عایدات اقتصادی بیشتری در این حوزه كسب كرد.
وی گفت: آماده ایم كه با كشورهای پیشرفته به منظور ایجاد واحدهای فراوری زعفران در ایران وارد مذاكره و تعامل شویم.
سطح زیر كشت زعفران در خراسان رضوی 86 هزار هكتار است. پیش بینی می شود امسال حدود 300 تن محصول از این سطح برداشت شود. فعالیت در حوزه تولید زعفران برای 131 هزار نفر در خراسان رضوی به صورت مستقیم اشتغال ایجاد كرده است.
بیش از 90 درصد زعفران تولیدی ایران محصول مزارع استانهای خراسان رضوی و خراسان جنوبی است.
7496/6053
رئیس جهاد كشاورزی خراسان رضوی:
فرآوری محصول زعفران ضرورتی مغفول مانده است
۲۴ آبان ۱۳۹۷، ۹:۰۸
کد خبر:
83100359
مشهد- ایرنا- رئیس سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی گفت: فرآوری محصول ارزشمند و راهبردی زعفران در داخل كشور ضرورتی می باشد كه تاكنون مغفول مانده است.