۲۴ آبان ۱۳۹۷، ۱۰:۱۱
کد خبر: 83100426
T T
۰ نفر

طرح مطالبات احزاب اصلاح‌طلب قزوین از دولت

۲۴ آبان ۱۳۹۷، ۱۰:۱۱
کد خبر: 83100426
طرح مطالبات احزاب اصلاح‌طلب قزوین از دولت

قزوین-ایرنا- در دیدار احزاب اصلاح طلب قزوین با معاون سیاسی امنیتی استاندار، 15 فعال و نماینده جریانات سیاسی به بیان مطالبات خود از دولت پرداختند.

به گزارش ایرنا، شامگاه روز چهارشنبه علیرضا آشناگر معاون سیاسی امنیتی استاندار قزوین و صفر فضلی مدیر كل امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات كشوری استان در سالن جلسات استانداری قزوین با احزاب اصلاح طلب استان دیدار كردند.
این مراسم در ابتدا با 2 دستور جلسه كار خود را آغاز كرد، اولین موضوع راه‌اندازی خانه احزاب و دومین موضوع نیز بررسی راهكارها، پیشنهادها برای پویایی احزاب قزوین بود.
در بین احزاب حاضر در این جلسه، 15 فعال سیاسی به ضرورت راه‌اندازی خانه احزاب تاكید داشتند و با بیان مشكلات ساختاری و كاركردی احزاب، مطالبات خود را از نمایندگان دولت در استان خواستار شدند.
نبود دفاتر مركزی حزب در قزوین، كمبود اعتبارات مالی در احزاب، بیم و ترس فعالان سیاسی از اقدامات حزبی، نبود توجه و نگاه مثبت از سوی بدنه جامعه به فعالان سیاسی و ضرورت حمایت ویژه دولت به احزاب از جمله موارد مطرح شده در این نشست بود.
در این نشست نمایندگان یا دبیران احزاب انجمن اسلامی معلمان قزوین، خانه پرستار، جمعیت حقوق بشر زنان، اسلامی كار، ندای ایرانیان، زنان روزنامه‌نگار، كارگزاران، دانش آموختگان ایران اسلامی، اراده ملت، مردم سالاری، همبستگی دانش آموختگان ایران، انجمن اسلامی اساتید دانشگاه امام (ره)، توسعه ملی، جامعه روحانیت و همچنین شورای اصلاح طلبان استان قزوین به ترتیب مباحثی را مطرح نمودند كه در زیر آمده است.

** ضعف احزاب در ساماندهی نیروهای خود
عضو شورای مركزی انجمن اسلامی معلمان قزوین در این نشست گفت: در هر كجای دنیا كه احزاب درست و به صورت كار ویژه تخصصی عمل كرده‌اند، به نفع حاكمیت شده است، چراكه احزاب در راستای سازماندهی نیروی انسانی به عنوان یك سرمایه اجتماعی نگاه كرده و آنها را برای كسب تصدی مدیریت آماده می‌سازند.
حجت الاسلام خطیب امامقلی افزود: متاسفانه در كشور ما احزاب در ساماندهی نیروهای خود ضعیف عمل می‌كنند و مخصوصا در حزب ما به عنوان انجمن معلمان كه مشی اصلاحات دارد، هر چقدر كه به شناسایی نیروهای اصلاح طلب اقدام می‌كنیم، بیم آن وجود دارد كه رد صلاحیت شوند.
وی تصریح كرد: اصلاح طلبان همواره تا زمان شروع انتخابات، چهره‌های سیاسی خودشان را پنهان می‌كنند و این موضوع با فلسفه كار حزبی تناقض دارد اما به هرحال یك چهره سیاسی در اولین مرحله باید مورد شناسایی توده مردم قرار گیرد و در حال حاضر این موضوع اجرایی نمی‌شود.
امامقلی تاكید كرد: یكی از مشكلاتی كه در استان قزوین وجود دارد، عمل نكردن بزرگان احزاب و جناح‌های سیاسی به فعالیت‌های حزبی است كه به لحاظ حرمت و تجربه، عبور از آنها ممكن نیست و همواره جو سیاسی به سمت شخصیت محوری سوق داده می شود و این چهره‌ها كارویژه اصلی خودشان را از دست می دهند.

**گلایه پرستاران حامی دولت از وزیر بهداشت
عضو خانه پرستار استان قزوین در ادامه این نشست اظهار داشت: یكی از مشكلات ما نبود نقدینگی كافی برای تهیه دفتر مركزی در استان قزوین است و این درحالی است كه فعالیت‌های ما هیچ درآمدی ندارد، ضمن اینكه بخش قابل توجهی از اقدامات احزاب به وسیله هزینه شخصی صورت می گیرد.
مهدی ایرانی افزود: معطوف كردن فعالیت‎های احزاب در زمان انتخابات باعث می شود تا افراد بعد از انتخابات به دلیل عدم تحقق مطالبات، منفعل شوند، به عنوان مثال در انتخابات ریاست جمهوری 96 جنب و جوش زیادی در ستاد انتخاباتی دكتر روحانی داشتیم اما پس از آن دیگر فعالیت ها متوقف ماند و علاوه بر این موضوع، در اجرای طرح تحول سلامت نظرات جامعه پرستاری مورد توجه قرار نگرفت كه در این خصوص از وزیر بهداشت گلایه داریم.
وی تاكید كرد: جامعه پرستاری درحال حاضر از اقدامات صورت گرفته توسط دولت گلایه مند است و حتی وزیر دولت در روز پرستار بین جمع پرستاران حاضر نشد كه همه اینها سبب می شود تا در برهه انتخابات بعدی، حمایت و فعالیتی از پرستاران مشاهده نشود.

** مردان در تحقق مطالبات زنان گام بردارند
عضو شورای مركزی حزب جمعیت حقوق بشر زنان نیز در این نشست گفت: متاسفانه الگوی مطلوب اسلام برای فعالیت و جایگاه زنان، در جامعه جاری نمی شود و علی رغم اینكه دولت اصلاحات تلاش های بسیاری برای این مهم انجام داد اما همواره اعتقاد ما بر این است كه راه طولانی برای تعالی جایگاه زنان در پیش داریم.
فریبا رضایی اضافه كرد: با اینكه تمام جمعیت حزب ما را زنان و دختران تشكیل می دهند، اما برای عضویت آقایان هیچ محدودیتی قائل نیستیم و همیشه معتقدیم همراهی مردان در كنار زنان، ما را سریع‌تر به اهدافمان نزدیك می‌كند.

** از راه‌اندازی خانه احزاب حمایت خواهیم كرد
دبیر حزب اسلامی كار نیز در این نشست گفت: در رابطه با راه‌اندازی خانه احزاب، پس از جلساتی كه با استاندار داشتیم و تصمیماتی كه در این بین اتخاذ شد، مقرر شد تا حزب ما نقش فعالی برای تحقق این خانه داشته باشد بنابرذاین در این میان با صرف وقت و هزینه، نهایتا مكانی كه انتخاب كرده بودیم، مورد پسند واقع نشد.
مصطفی جولاده نیكو اضافه كرد: ما اعتقاد داریم كه راه برون رفت از مشكلات در جامعه، ارتقا و توانمندی احزاب است و تنها با كار گروهی است كه می‌توان موفق شد بنابراین برای راه‌اندازی خانه احزاب از سوی استانداری، از هیچ كمكی دریغ نخواهیم كرد و این موضوع را به فال نیك می‌گیریم.

** ضرورت اثربخشی احزاب در تحولات مدیران
دبیر حزب ندای ایرانیان قزوین هم در این نشست گفت: وضعیت مدیران دولتی استان چندان جالب است و خود ما نیز به عنوان یك مسئول بسیار نگران این موضوع هستیم.
مهران قاسمی افزود: طی بازخودرهایی كه می گیریم، مدیران همراه با مردم نیستند و با اینكه خود بنده مدیر هستم، ارتباط گرفتن حتی با یك بخشدار برای ما بسیار دشوار است، حال باید سوال كرد مردم برای احقاق مطالبات خودشان چگونه با مسئولان ارتباط می‌گیرند؟
وی تاكید كرد: جوانان قزوین برای گرفتن یك سالن به منظور برگزاری جلسات، ساعت‌ها پشت درب مدیران و كارشناسان به انتظار می نشینند و همه اینها نشان دهنده عدم ارتباط موثر بین مدیران و مردم است.
قاسمی گفت: متاسفانه مدیری كه آهسته می رود و آهسته می آید، به عنوان یك فرد عاقل شناخته می شود، درحالی كه به عقیده بنده مدیری كه پشت سرش حرفی نباشد، وظیفه خودش را به درستی انجام نداده و ما امروز به مدیران ریسك پذیر و پاسخگو نیاز داریم.
دبیر حزاب ندای ایرانیان تصریح كرد: ما نمی توانیم تنها با گفتن خانه احزاب و به كاربردن لغات شیك تغییری ایجاد كنیم و اگر قرار است خانه‌ای برای احزاب راه‌اندازی شود، لازم است كه آنها در معادلات و تحولات استانی نقش داشته باشند.
وی ادامه داد: در استان قزوین 10 مدیر ظرف یك سال جابه‌جا می شوند، اما احزاب در این تحولات هیچ نقشی ندارند و همین كه موضوع سیاسی و انتخابات پیش می‌آید، دوباره به احزاب رجوع می كنند.
قاسمی یادآور شد: احزاب هرگز با تشكیل جلسات قوی نخواهند شد و اگر خواهان توانمند كردن حزب هستیم باید پای آنها را به عرصه قدرت بكشانیم.

** زنان سیاسی قزوین به احساس امنیت نیاز دارند
دبیر انجمن زنان روزنامه‌نگار در این نشست اظهار داشت: در قزوین زن كه باشید و كار سیاسی انجام دهید، خیلی زود شناسنامه‌دار می‌شوید و متاسفانه این عده خیلی زود حذف می شوند.
مهدیه السادات قافله باشی ادامه داد: بالاتر از امنیت، احساس امنیت است و امروز زنان فعال در عرصه های سیاسی بیشتر به این موضوع نیاز دارند.
وی تصریح كرد: ما زنان سیاسی در استان قزوین دارای رزومه معین و تجربه مشخص هستیم؛ اما هنوز معلوم نیست كه چرا برخی از مدیران، بعد از گذشت چندسال، گذشته خودشان را فراموش می كنند و قلم حذف بر دوستان و همراهان قدیمی می‌كشند.
قافله باشی یادآور شد: در استان قزوین زنانی كه اقدام به فعالیت سیاسی می كنند، به درستی می دانند كه هزینه زیادی كرده‌اند و بیش از پیش به امنیت نیاز دارند.

** به فضای باز سیاسی نیاز داریم
قائم‌مقام حزب كارگزاران استان قزوین در این نشست گفت: حمایت‌های زیادی از سوی حزب كارگزاران در انتخابات برای جریان پیروز انجام شد، اما پس از آن سرنوشت این زحمات معلوم نشد.
محمد حیدری افزود: ما از معاونت سیاسی امنیتی استاندار قزوین می خواهیم تا ضمن رایزنی با نهادهای امنیتی، فضای سیاسی را باز كنند؛ چراكه امروز در جامعه ما حزبی بودن یك نوع جرم تلقی می شود.
وی تصریح كرد: برخی از هم حزبی‌های ما كه در سطح كلان كشور فعالیت دارند، به محض تصدی یك پست مدیریت از تجربه حزبی خود فرار می كنند و این نگاه در استان‌ها شدیدتر است.

** دولت به خاطر مدیرانش مظلوم واقع شده است
دبیر انجمن دانش آموختگان ایران اسلامی قزوین در این نشست اظهار داشت: متاسفانه دولت در استان قزوین مظلوم واقع شده است و این مظلومیت در بین طرفداران و حامیان دولت به مراتب بیشتر است.
كریمی افزود: چرا مدیران دولت در استان و كشور، توانایی دفاع از برنامه‌های دولت و تحقق مطالبات مردمی را ندارند؟ متاسفانه خیلی از مدیران دولتی از بازگو كردن برخی مسائل همانند FATF و حتی روشنگری آحاد جامعه هراس دارند.

** اعضای شورا و نماینده ما پاسخگو نیستند
قائم مقام حزب اراده ملت استان قزوین در این نشست گفت: نگاه به احزاب در كشور ما، زینت بخشی به كلمه جمهوری و مردم سالاری است كه خواهان تغییر این نگاه هستیم.
جمال خضری اضافه كرد: مشكل اصلی احزاب ما، وجود ساختاری از بالا به پایین است و عمدتا نمایندگان مجلس، وزرا و روسای جمهور با تاسیس حزب برای رفع مشكلات حوزه كاری خود اقدام كرده‌اند.
وی تصریح كرد: هنوز جامعه هدف برخی احزاب مشخص نیست و تمام حزب در امضای چند نفر پای یك اساسنامه خلاصه می‌شود؛ درحالی كه متولیان حوزه سیاست در نهادهایی چون استانداری باید این نگاه زینتی را رفع كنند و در همین راستا بارها حجت الاسلام ناصر قوامی ریس شورای اصلاح طلبان استان قزوین تاكید داشته اند كه نماینده مجلس و اعضای شورای شهر پاسخگو نیستند و پس از انتخاب شدن تصور می كنند كه آسمان سوراخ شده و این افراد در آن حضور پیدا كرده‌اند.
خضری تاكید كرد: چندین سال است كه با تاكید مقام معظم رهبری و دولت، قرار است برون سپاری تصدی مدیریتی در جامعه ایجاد شود اما با وجود افراد پای كار به منظور برداشتن باری از دوش دولت، هیچ نگاه مثبتی وجود ندارد و ما عقیده داریم خانه احزاب زیرمجموعه شهرداری نباشد و از حیث دولتی بودن خارج شود.

** به نام دولت، به كام خویش
دبیر حزب مردم‌سالاری استان قزوین در این نشست اظهار داشت: عمده مدیران ما در استان قزوین محافظه‌كار هستند و می‌خواهند در همه عرصه‌های قدرت، سهم داشته باشند.
صفرعلی طاهری گفت: ما دارای یك دولت سایه در نواحی شهری هستیم كه به منظور كاندیدا شدن در عرصه‌های مختلف، در روستاها به كلنگ زنی اقدام می‌كنند و پس از آنكه در تكمیل طرح‌های خودشان ناكام ماندند، مردم همه را از چشم دولت خواهند دید.
وی تاكید كرد: برخی عزل و نصب مدیران غیرمنطقی و غیرمعقول است و اگر بخواهیم انتخاب مردم را نادیده بگیریم، به طور كلی عملكرد سیاسی خوبی از خود به جای نگذاشته‌ایم.
طاهری یادآور شد: تا زمانی كه خروجی جلسات حزبی و سیاسی، سرلوحه كار مدیران قرار نگیرد عملا هرگونه بحث و تبادل نظر صرفه علم آموزی است.
دبیر حزب مردم‌سالاری قزوین با تاكید بر اینكه نگاه دولت به احزاب اصلاح طلب باید عدالت محور باشد كه از این رویكرد فعلا فاصله وجود دارد، اظهار داشت: در همین قزوین احزابی وجود دارند كه حلقه‌های خودشان را به مناصب متعددی رسانده‌اند، اما برخی احزاب هیچ نقشی در قدرت ندارند كه لازم است دولت نگاه ویژه‌ای را برای حل این موضوع لحاظ كند.

** هیچ دعوتی از ما نمی شود
دبیر حزب همبستگی دانش آموختگان ایران در ادامه این نشست اظهار داشت: در ابتدای فروردین درخواست ملاقات با معاون سیاسی استاندار را مطرح كرده‌ایم و اكنون با گذشت هشت ماه هنوز برای ملاقات با حزب ما زمانی ترتیب داده نشده است.
سیاوش رمضانی افزود: انتظار می رود همچون سایر حوزه ها، استاندار قزوین و معاونت سیاسی برای شنیدن حرف احزاب وقت بگذارند.
وی تاكید كرد: حزب همبستگی دانش آموختگان ایران دارای پروانه رسمی است، اما شورای اصلاح طلبان شهرستان البرز چندی پیش جلسه‌ای تشكیل دادند و هیچ دعوتی از ما نشد كه این مسایل از آسیب های فعالیت حزبی در استان قزوین است كه باید رفع شود..

** موانع ساختاری پیش روی فعالیت حزبی
دبیر انجمن اسلامی اساتید دانشگاه بین المللی قزوین نیز در این نشست گفت: اول باید حزبی كارآمد و از دل مردم تشكیل شود تا بتوانیم خانه احزابی پویا داشته باشیم.
محمد حسین فرجی‌‌ها گفت: درحال حاضر احزاب زیادی در استان وجود دارد، اما به معنای واقعی كلمه، كار حزبی نمی‌كنند و به عبارت دیگر مشكل اساسی ما در كار حزبی، مسائل ساختاری است كه نیازمند تغییر هستیم.
وی تصریح كرد: در استان قزوین حزبی بودن تنها موقعی است كه فرد تصدی پست و منصبی را در اختیار می گیرد و بعد از آن راه خودش را با حزب جدا می‌كند و از طرف دیگر استعلام‌های چهارگانه برای گرفتن برخی مناصب باعث شده تا یك عده از فعالیت در كار حزبی دوری كنند.
فرجی‌ها تاكید كرد: تا وقتی كه نگاه جامعه به حزب منفی است و اساسنامه احزاب از بالا به پایین دیكته می شود، تنها خودمان را گول می زنیم و باید اذعان كرد شكل گیری و رونق كار حزبی، نیازمند تحلیل و نقد است و نباید هر نقدی را به عناصر بیگانه نسبت دهیم.

** نگاه كمباینی به احزاب
دبیر حزب توسعه ملی استان قزوین هم در این نشست گفت: وقتی كه حزبی دفتر، اعضاء، آموزش و حتی رفتار حزبی را بلد نیست، شبه حزب تلقی می شود، ضمن اینكه مسئولان و مردم نیز اعتقادی به حزب ندارند و نگاه‌ها غالبا قومیتی است.
وحید مقدم سلیمی افزود: مشكلات ساختاری، تاریخی و ایدئولوژیكی از عمده مشكلات احزاب است و عمدتا احزاب ما، قدرت ساخته یا دولت ساخته هستند و بن مایه اجتماعی ندارند.
وی تصریح كرد: نگاه ما در جامعه به احزاب، كمباینی و فصلی است؛ یعنی ما از احزاب همانند دستگاه كمباین كه محصولات را درو می كند، در ایام انتخابات بهره می گیریم.
دبیر حزب توسعه ملی استان قزوین یادآور شد: فراهم كردن بستر گفت ‌و گو، حق ابراز عقیده با استفاده از نهادهای تاثیرگذار، مسئولیت پذیری، نقد عالمانه و به رسمیت شناختن گردهمایی‌ها و تجمعات معلمان از حمله مواردی است كه دولت باید به اجرای آن اهتمام ورزد.

**چه كسی به مردم پاسخگو است؟
دبیر جامعه روحانیت استان قزوین گفت: اصلاح طلبان از دولتی كه با رای آنها انتخاب شده است، انتظار بیشتر دارند و هرگونه كم توجهی، باعث دور شدن مردم از احزاب خواهد شد.
حجت الاسلام عمران رضایی گفت: اصلاح طلبان بعد از تصدی گرفتن پست مدیریتی، محدود می شوند و دیگر تحت عنوان فعال حزبی شناخته نمی شوند، اما سوال اینجاست، این افراد با ارزش های اخلاقی چه خواهند كرد؟ آیا نسبت به تعهداتی كه به مردم داده اند، وفادار می‌مانند؟
وی یادآور شد: ما از دولت انتظار داریم كه نسبت به احزاب هوادارش، نگاه ویژه‌ای لحاظ كند و اگر توانایی دخالت همه احزاب در قدرت را ندارد، لااقل از احزاب شایسته برای گرفتن مشاوره بهره‌مند بگیرد.

** ضرورت جهت گیری نظام آموزشی به سمت ترویج تحزب‌گرایی
عضو شورای مركزی اصلاح طلبان استان قزوین در این نشست گفت: بخش اعظم مشكلات جامعه ما به ناكارآمدی سیاسی برمی‌گردد كه اتلاف منابع و جذب ناكارآمدها را شامل می شود.
فرهاد درویش گفت: یكی از وظایف اصلی دولت‌های مدرن، تحزب‌گرایی است و وقتی فعالان حزبی در این نشست ها با تاخیر حاضر می شوند، نشان از ضعف تشكیلاتی است و نشان می دهد تا چه اندازه درون ساختار حزبی مشكل داریم.
وی افزود: مردم جامعه به فعالیت حزبی اعتقاد دارند، اما متاسفانه كسانی كار حزبی می كنند كه نباید پا به عرصه اقدامات حزبی بگذارند.
درویش تاكید كرد: در نظام آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها تا چه اندازه به دانش آموزان و دانشجویان توصیه می كنند كه كار جمعی و حزبی یاد بگیرند؟ باید دید تا چه اندازه به حزب بها داده می شود؟، شهید بهشتی معتقد بود كه حزب معبد من است آیا این نگاه اكنون در جامعه وجود دارد؟ و باید اذعان كرد امروز باید فعالیت حزبی برای افراد در هر پست و منصب یك امتیاز محسوب شود تا افراد گرایش بیشتری به كار حزبی پیدا كنند.
در پایان جلسه علیرضا آشناگر معاون سیاسی امنیتی استاندار قزوین ضمن قدردانی از حضور پرشور احزاب در این نشست، به سوالات فعالان سیاسی پاسخ داد و تقویت احزاب را، خدمت به دولت، كشور، نظام و انقلاب دانست.
صفر فضلی مدیركل سیاسی انتخابات استانداری قزوین از راه اندازی خانه احزاب استان در آینده نزدیك خبر داد.
51 حزب اصلاح طلب در استان قزوین به صورت رسمی فعالیت دارند.
9925*3013