علی سماكوش روز پنجشنبه همزمان با روز پنجشنبه كتاب، كتابخوان و كتابدار در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اهمیت برگزاری نشست های كتابخوان با گویش ها و زبان محلی، بیان كرد: این نشست ها باید به صورت ماهیانه در استان برگزار شود چرا كه باید این فرهنگ را به نسل های آینده منتقل كرد.
وی ادامه داد: در سال های گذشته از نشست كتابخوان با لهجه و گویش در در نقاط مختلف استان سمنان استقبال خوبی شده است.
مدیركل كتابخانه های عمومی سمنان با اشاره به اینكه نشست كتابخوان «مادربزرگ و نوه» در آستانه 24 آبان ماه روز كتاب، در كتابخانه عمومی انقلاب اسلامی شاهرود برگزارشد، بیان كرد: در این نشست مادربزرگهای عضو كتابخانه با لهجه شاهرودی به قصه خوانی پرداختند.
سماكوش، نشست كتابخوان در كتابخانه های عمومی شهر سمنان، شیخ محمود مزدقانی روستای مومن آباد شهرستان سرخه و بایزید بسطامی شهر بسطام را از دیگر نشست های برگزار شده عنوان كرد.
وی ادامه داد: در كتابخانه عمومی امام خمینی(ره) شهرستان سمنان هم جمع خوانی كتاب «ای كاش همه مثل پدرم بودند» نوشته عباس تمیجانی با حضور دانش آموزان مدرسه مصطفی خمینی(ره) نیز برگزار شد.
وی با اشاره به اینكه در نیمسال نخست 97 تعداد 282 نشست كتابخوان در كتابخانههای عمومی این استان برگزار شد، ادامه داد: امسال نشستهای كتابخوان متعددی با همكاری كتابداران برای ترویج فرهنگ مطالعه در آستانه هفته كتاب و كتابخوانی در كتابخانههای عمومی استان سمنان برگزار شد.
وی برگزاری نشست های قصه گویی را برای كودكان ضروری دانست و گفت: این كلاس ها در قدرت بیان و اعتماد به نفس كودكان تاثیر بسزایی داشته و 146 جلسه قصه گویی در كتابخانههای عمومی استان سمنان در شش ماهه نخست امسال برگزار شد.
مدیركل كتابخانههای عمومی استان سمنان با تاكید بر اینكه برگزاری نشست های نقد و رونمایی كتاب موجب ترویج فرهنگ مطالعه می شود، گفت: در شش ماهه نخست امسال 28 جلسه نقد و رونمایی كتاب برگزار شد كه یك هزار و600 نفر در این جلسات شركت كردند.
24 آبان ماه در تقویم رسمی كشور به عنوان روز كتاب، كتابخوانی و كتابدار نامگذاری شده است و در هفته كتاب امسال در استان سمنان 400 عنوان برنامه در حال برگزاری است.
7342/6103
سمنان- ایرنا- مدیركل كتابخانه های عمومی استان سمنان گفت: نشست های كتابخوانی با لهجه و گویش محلی ابزار مناسبی برای انتقال فرهنگ مردمی گویشوران است.