دكتر غلامحسن صاحبي روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: نظارت هاي دامپزشكي از هنگامي كه سفارش واردات گوشت به كشور مربوطه داده مي شود، آغاز شده و تا انتقال به كشور و توزيع آن ادامه دارد.
وي با بيان اينكه گوشت هاي وارداتي به 2 بخش گرم و منجمد تقسيم مي شود، اظهار داشت: گوشت هاي منجمد بيشتر از كشور بزريل وارد شده و گوشت هاي گرم از كشورهاي افغانستان، ارمنستان و استراليا وارد مي گردد.
وي گفت: گوشت هاي وارداتي از كيفيت لازم برخوردار هستند، تازيخ انقضاي گوشت هاي منجمد حدود 9 ماه و براي گوشت هاي گرم چهار روز است.
صاحبي افزود: متولي واردات و تامين فراورده هاي گوشتي در كشور شركت پشتيباني امور دام وزارت جهاد كشاورزي است و در هر استان متناسب با سياست هاي تنظيم بازار توزيع مي شود.
وي اظهار داشت: بازرسان دامپزشكي خراسان رضوي بر نگهداري و عرضه گوشت هاي وارداتي در سردخانه ها و مراكز توزيع و فروشگاههاي عرضه نظارت مستمر و دقيق دارند.
مقدار مصرف روزانه گوشت قرمز در خراسان رضوي 60 تن است كه از اين مقدار سه تن با گوشت گرم وارداتي و گوشت منجمد با هدف تنظيم بازار تامين مي شود و بقيه آن توليد داخل استان است.
خراسان رضوي 7.1 ميليون راس دام سبك شامل گوسفند و بز دارد.
اين استان در حوزه گاوداري شامل صنعتي، نيمه صنعتي و كوچك روستايي نيز داراي پنج هزار واحد داراي مجوز با ظرفيت 100 هزار راس گاو مولد است.
موجودي دام سنگين مولد و غيرمولد در استان 6 ميليون و 400 هزار نفري خراسان رضوي 320 هزار راس مي باشد.
خراسان رضوي در مجموع 14،6 ميليون واحد دامي دارد و سالانه يك ميليون و 200 هزار تن محصولات در حوزه دام و طيور در اين استان توليد مي شود.
3027 / 6053
مشهد- ايرنا- رئيس اداره بهداشت و نظارت بر مواد غذايي دامپزشكي استان خراسان رضوي گفت: نظارت هاي كارشناسان و بازرسان دامپزشكي بر گوشت هاي وارداتي از قبل از كشتار تا توزيع اين گوشت ها را در بر مي گيرد.