به گزارش ايرنا، بيشتر كشورها به دنبال راهكارهايي براي بهبود تغذيه كودكان هستند و عملياتي كردن برنامه توزيع شير رايگان در مدارس با نقش تاثيرگذار آن در سلامت دانش آموزان يكي از راهكارهاي جهاني است كه مورد توجه قرار دارد.
از سال 85 برنامه توزيع شير رايگان در مدارس استان زنجان با هدف كاهش سوء تغذيه دانش آموزان و ارتقاي ضريب سلامت، رشد ميزان مصرف شير و لبنيات اجرا و با استقبال دانش آموازن نيز مواجه شد.
از سال 96 اين برنامه در مدارس استان زنجان اجرا نمي شود كه مسئولان مربوطه مهمترين دليل آن كمبود اعتبارات و افزايش نرخ اين فراورده دامي عنوان مي كنند.
** اعتبار مورد نياز براي توزيع شير پيش بيني شده، اما تخصيص نيافته است
سرپرست معاون پشتيباني و برنامه ريزي اداره كل آموزش و پرورش استان زنجان گفت: در سطح كشور براي توزيع شير در مدارس براي دانش آموزان اعتباري پيش بيني شده اما هنوز تخصيص نيافته است.
حسين حسنلو اظهار داشت: امسال توزيع شير به 2 روش از سوي وزارت آموزش و پرورش انجام مي شود.
وي ادامه داد: يكي از اين روش ها توزيع اين فرآورده در بين دانش آموزان 11 استان محورم كشور است.
سرپرست معاون پشتيباني و برنامه ريزي اداره كل آموزش و پرورش استان زنجان، توزيع شير فقط در ميان دانش آموزان مقطع ابتدايي كل كشور را يكي ديگر از برنامه ها و روش هاي اجراي اين طرح بيان كرد.
حسنلو يادآوري كرد: توزيع شير در مدارس استان زنجان از سال 85 آغاز شد و تا سال 95 ادامه داشت.
** فرهنگ مصرف شير بايد نهادينه شود
كارشناس مسئول تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي استان زنجان گفت: هدف از توزيع شير در مدارس براي دانش آموزان نهادينه كردن فرهنگ مصرف اين فرآورده است اما تغذيه با آن در مدارس نمي تواند نياز كامل فرزندان را به آن برآورده كند.
عصمت عباسي تاكيد كرد: اجراي اين برنامه در مدارس فقط بخشي از نياز كودكان را برآورده مي كند و كلسيم يكي از ضروري ترين ويتامين مورد نياز براي هرشخصي است كه در فرآورده هاي لبني يافت مي شود كه بايد روزانه دريافت شود.
وي با بيان اينكه خانواده ها بايد نسبت به تغذيه فرزندان خود با شير و فرآورده هاي لبني توجه جدي داشته باشند، اظهار داشت: مصرف اين فرآورده بايد به صورت پاستوريزه و استرليزه باشد چرا كه تهيه آن به صورت فله و سنتي احتمال آلوده بودن به بيماري تب مالت را به دنبال دارد.
كارشناس مسئول تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي استان زنجان گفت: جوشاندن شير سنتي براي ميكروب زدايي نيز موجب از بين رفتن ويتامين هاي گروه B و كلسيم مي شود.
عباسي اضافه كرد: شيرهاي پاستوريزه و استرليزه با ويتامين هاي دي و سي غني شده است.
يكي از والدين دانش آموزان نيز در اين خصوص اضافه كرد: روزانه فرزندم با يك ليوان شير تغذيه مي شود و انتظار دارم آموزش و پرورش نيز با اجراي طرح توزيع شير در مدارس نياز كودكان به اين فراورده را تامين كند.
معصومه نصيري يادآوري كرد: طي چندين سالي كه آموزش و پرورش اقدام به توزيع شير مي كرد اغلب دانش آموزان به مصرف آن گرايش پيدا كردند اما متوقف شدن اجراي طرح موجب كاهش رغبت كودكان به مصرف شير شده است.
وي افزود: دانش آموزان در مدرسه و با حضور معلم و دوستان خود مجبور به تغذيه با شير ترغيب مي شدند اما در خانه چنين اتفاقي نمي افتد.
طيبه نادري يكي ديگر از والدين دانش آموزان زنجاني نيز ادامه داد: آموزش و پرورش مي تواند بخشي از برنامه توزيع شير را به استان ها محول كنند تا از ظرفيت خيرين نيز استفاده شود.
وي تاكيد كرد: اگر اين برنامه به صورت مشاركتي اجرا شود، تداوم خواهد يافت و از سوي ديگر هزينه هاي بالايي به يك بخش تحميل نمي شود.
9505/6085
زنجان – ايرنا – توزيع شير در مدارس با هدف پيشگيري از سوء تغذيه و پوكي استخوان كودكان آغاز شد و طي 10 سال اجراي آن با مشكلاتي همراه بود، اما دانش آموزان 2 سال است كه از نوشيدن اين فرآورده در مدارس محروم شده اند كه مسئولان علت آن را نبود اعتبار و افزايش نرخ شير عنوان مي كنند.