به گزارش خبرنگار ایرنا، بابك قطبی روز شنبه در كارگروه پیشگیری و مقابله با قاچاق محصولات سلامت محور با اشاره به تحریم های اعمال شده بر كشورمان اظهار داشت: برخلاف گفته دولت آمریكا، تحریم ها شامل غذا و دارو هم می شود كه باعث ایجاد مشكل در این حوزه خواهد شد.
وی با تاكید بر تلاش بر آگاهسازی مردم در زمینه مقابله با تحریم ها و درك درست شرایط افزود: در بحث تحریم دارو، در بسیاری موارد جو روانی منفی و تاثیرگذار در اذهان عمومی در جامعه حاكم می شود كه این شرایط بیشتر از تحریم ها اثر منفی دارد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی كردستان تاكید كرد: برخی از داروها حداقل 2.5 تا سه برابر نیاز در كشور وجود دارد اما مردم بخاطر جو روانی حاكم بر جامعه و نگرانی از كمبود دارو، چند برابر نیازشان تهیه می كنند كه در واقع این اقدام احتكار خانگی است.
وی با بیان اینكه احتكار خانگی موجب كمبود دارویی می شود كه موجودی آن در داروخانه ها و انبارها چندین برابر نیاز كشور است، یادآور شد: همه باید تلاش كنیم جلوی حاكم شدن این جو روانی بر جامعه گرفته شود البته مردم آگاه باشند دارو دارای تاریخ مصرف است و وقتی تاریخ آن بگذرد خاصیت لازم را ندارد.
قطبی گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی كردستان بخصوص در شهرهای مرزی بانه و مریوان بحث قاچاق معكوس (خارج شدن از مرز) در برخی اقلام دارویی و شیرخشك به عنوان یك امر تهدید كننده باید مورد توجه ویژه دست انداركاران مبارزه با قاچاق قرار گیرد.
وی اضافه كرد: تمام سازمان های مرتبط، گمرك و هنگ مرزی در كنار كمیسیون مبارزه با قاچاق و دانشگاه علوم پزشكی در كنار هم باید قاچاق معكوس را به عنوان یك عامل تهدید كننده در سلامت و اقتصاد كشور مورد توجه قرار دهند.
** 96 درصد داروخانه های كردستان در سلامت كامل فعالیت می كنند
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی كردستان گفت: در حال حاضر با برآوردها و بازرسی های انجام شده 96 درصد داروخانه های سطح استان در نهایت سلامت و وجدان كاری انجام وظیفه می كنند.
وی با بیان اینكه براین اساس باید بیشترین نظارت ما بر روی تعداد محدود داروخانه هایی باشد كه در راستای قانونی فعالیت نمی كنند، اظهار داشت: تعزیرات حكومتی و ارگان ها و سازمان نظارتی باید بازدیدهای مشتركی را از این مراكز انجام دهند.
** مبارزه با قاچاق محصولات سلامت محور باید آگاهسازی شود
قطبی با اشاره به اینكه مبارزه با قاچاق كالاهای سلامت محور باید در جامعه نهادینه شود، گفت: دستگاه های متولی همانند آموزش و پرورش باید در این زمینه وارد عمل شوند و دوره های آموزشی برای دانش آموزان برگزار كنند.
وی اظهار داشت: دانش آموزان ما باید از سنین كودكی و نوجوانی با معضل قاچاق، مشكلات و عواقب ناشی و راه های مقابله با آن آشنا شده و بر چسب اصالت كالا را بشناسند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی كردستان یادآور شد: وقتی افراد از سنین كودكی با این معضل و راه های مقابله با آن آشنایی پیدا كنند، كار متولیان امر در آینده بسیار آسان تر می شود.
وی از صدا و سیما و رسانه ها خواست با بهره گیری از رسالت خود آحاد مختلف جامعه را نسبت به معضل قاچاق كالا از جمله كالاهای سلامت محور آگاه كرده و در زمینه ارتقای سلامت جامعه ما را كمك كنند.
** قاچاق كالاهای سلامت محور قابل اغماض نیست
دبیركمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر قاچاق كالا و ارز كردستان نیز در این كارگروه با بیان اینكه قاچاق كالاهای سلامت محور به هیچ عنوان قابل اغماض و چشم پوشی نیست، اظهار داشت: در این استان با توجه به شرایط موجود و گره خوردن موضوع قاچاق با معیشت مردم، در برخی مواقع در برخورد با این پدیده چشم پوشی می شود.
علی خداویسی با بیان اینكه این اغماض و چشم پوشی در كالاهای سلامت محور به هیچ عنوان نباید انجام شود، گفت: محصولات سلامت محور چون با بحث سلامت مردم و خانواده ها سروكار دارد نباید در برخورد با آن اغماضی صورت بگیرد.
وی افزود: در بحث كالاهای سلامت محور و اقلام آرایشی بهداشتی با مشكل مواجه هستیم و در اكثر مغازه های آرایشی و بهداشتی اقلام قاچاق به فروش می رسد بنابراین باید به صورت جدی در این زمینه فعال شد.
خداویسی اظهار داشت: از اول امسال تا اوسط آبان ماه میزان كشفیات محصولات آرایشی و بهداشتی در كردستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 79 درصد كاهش پیدا كرده كه امید می رود این روند تداوم یابد.
وی یادآور شد: همچنین در هفت ماه منتهی به مهر ماه امسال میزان داروهای قاچاق كشف شده در استان با افزایش 48 درصدی روبرو شد كه لازم است بازرسی ها و گشت های مشترك در این زمینه افزایش یابد.
استان كردستان به سبب داشتن بیش از 284 كیلومتر مرز با كشور عراق یكی از مبادی ورود و خروج كالا و ارز به شمار می رود و سالانه به ارزش ده ها میلیارد ریال كالای قاچاق در استان كشف و ضبط می شود.
7348 / 9102
سنندج - ایرنا - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی كردستان با تاكید بر تلاش برای مدیریت صحیح هزینه ها و مقابله با تحریم ها گفت: ایجاد جو روانی در جامعه بیشتر از تحریم ها می تواند به مردم و كشور ضربه وارد كند.