۲۸ آبان ۱۳۹۷، ۱۳:۱۳
کد خبر: 83105079
T T
۰ نفر
اجلاس شوراي 'آيمو' در لندن با حضور ايران گشايش يافت

لندن - ايرنا - يكصد و بيست و يكمين اجلاس شوراي سازمان بين‌المللي دريانوردي ( آيمو ) روز دوشنبه با حضور هياتي از جمهوري اسلامي ايران در مقر اين سازمان در لندن گشايش يافت.

به گزارش ايرنا، در اين اجلاس كه تا روز جمعه ( 23 نوامبر) ادامه خواهد داشت، هيات جمهوري اسلامي ايران به رياست « محمد راستاد » معاون وزير راه و شهرسازي و مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي حضور دارد.
بر اساس برنامه اعلام‌ شده ايران قرار است سندي را كه در رابطه با تحريم‌هاي آمريكا تنظيم كرده به اعضاء شورا ارائه دهد.
پيش ‌از اين حميد بعيدي نژاد سفير ايران در انگليس اعلام كرد كه در نامه‌اي به دبير كل سازمان بين‌المللي دريانوردي (آيمو) با شكايت از تحريم‌هاي يكجانبه آمريكا، خواستار بررسي ويژه تأثير اين تحريم‌ها شده است.
وي با انتشار پيامي در كانال تلگرامي‌اش نوشت: برايان هوك ‌نماينده آمريكا در امور ايران روز گذشته در اظهاراتي از كشورهاي جهان درخواست كرد كه از پهلو گرفتن كشتي‌هاي ايراني در بنادر خود جلوگيري كنند. وي گفت ما اجازه نمي‌دهيم كه كشتي‌هاي ايراني بيمه شوند و اين باعث خواهد شد كه اگر كشتي‌هاي اين كشور باعث ايجاد حوادث دريايي شوند، كشورها نتوانند خسارت‌هاي خود را از شركت‌هاي بيمه دريافت كنند.
اين در حالي است كه به گفته بعيدي نژاد هوك اصرار داشت كه آمريكا را دوست ملت ايران معرفي كند.
سفير كشورمان افزود: بدون شك ايران به دليل خواست غيرقانوني آمريكا نمي‌تواند از فعاليت ناوگان كشتي‌هاي خود براي صدور نفت و همچنين صادرات و واردات كالاهاي تجاري و صنعتي ممانعت كند و قطعاً آمريكا مسئول ايجاد هر حادثه‌اي در دريا خواهد بود.
وي افزود: به همين دليل سفارت جمهوري اسلامي ايران در لندن با ارسال نامه‌اي به دبير كل سازمان بين‌المللي دريانوردي ضمن محكوميت اين اقدام آمريكا، آن را نقض معاهدات بين‌المللي دريانوردي به‌ويژه پيرامون ايمني دريا خوانده و ‌خواستار بررسي موضوع در اجلاس شوراي سازمان بين‌المللي دريانوردي شده است.
«دونالد ترامپ» رئيس‌جمهوري آمريكا 18 ارديبهشت‌ماه گذشته خروج آمريكا از برجام را اعلام كرد و دوشنبه گذشته دوره تازه تحريم‌هاي ضد ايراني را كه عمدتاً صادرات نفت ايران، صنايع هوايي، كشتيراني و بانكي را شامل مي‌شود به اجرا گذاشت.
ساير كشورهاي امضاكننده برجام يعني انگليس، فرانسه، آلمان، چين و روسيه ضمن محكوم كردن خروج اين كشور از اين توافق چندجانبه بين‌المللي، تأكيد كردند كه به برجام پايبند مانده و از تجارت شركت‌هايشان با ايران حمايت مي‌كنند.
در نشست شوراي آيمو همچنين انتظار مي رود كه 40 عضو اين شورا ، ضمن مروري بر فعاليت‌هاي اين سازمان از آخرين نشست برگزارشده، راهبردها و سياست‌هاي اجرايي آن را مورد بررسي قرار دهند.
شوراي آيمو يكي از عالي‌ترين اركان آيمو ( International Maritime Organization ) مي‌باشد كه برنامه‌ها ، اهداف عاليه سازمان آيمو و مسائل بودجه ‌اي آن را مشخص مي‌كند.
سازمان بين‌المللي دريانوردي، به دنبال تسهيل همكاري و مبادلهٔ اطلاعات ميان كشورهاي عضو درزمينهٔ موضوعات فني مربوط به كشتي‌راني و به وجود آوردن عالي‌ترين معيارهاي ايمني دريايي است.
اين سازمان كه ازجمله اهدافش «ايمني، امنيت، كشتي‌راني كارآمد در اقيانوس‌هاي عاري از آلودگي» است هم‌اكنون با 171 عضو و 3 عضو وابسته يكي از مؤسسات تخصصي وابسته به سازمان ملل متحد است و مقر آن در لندن مي‌باشد و اركان اصلي آن شامل مجمع ، شورا و نيز پنج كميته تخصصي است.
مجمع عالي‌ترين ركن سازمان محسوب مي‌شود و از تمامي دولت‌هاي عضو تشكيل‌شده است. اين ركن هر 2سال يك‌بار به‌طور منظم تشكيل جلسه مي‌دهد اما در صورت نياز از اختيار برگزاري جلسات اضطراري هم برخوردار است.
سازمان آيمو با بيش از 30 سازمان بين الدولي ارتباط رسمي دارد. همچنين به حدود 50 سازمان بين‌المللي غيردولتي وضعيت مشورتي اعطاشده است و به آن‌ها اجازه داده‌شده است كه به‌عنوان ناظر در كار كميته‌هاي مختلف شركت كنند.
اروپام ** هـ ن ** 1546