۲۹ آبان ۱۳۹۷، ۱۷:۰۰
کد خبر: 83106994
T T
۰ نفر
پنتاگون به عدم موفقیت در مذاكرات صلح افغانستان اقرار كرد

تهران - ایرنا - پنتاگون اعلام كرد: برغم تلاش‌های دولت آمریكا و افغانستان برای متقاعد كردن طالبان به ‌منظور توافق صلح طی سه ماه گذشته ، تاكنون هیچ موفقیتی در این روند به دست نیامده است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، بر اساس ارزیابی اخیر بازرسان پنتاگون ، دولت‌های واشنگتن و كابل تاكنون نتوانسته اند در متقاعد كردن طالبان برای رضایت به توافق صلح در افغانستان دست پیدا كنند و در حقیقت باید گفت، تلاش‌های سیاسی و امنیتی برای پایان دادن به جنگ افغانستان با بن بست مواجه شده‌ است.
ژنرال گلن فین بازرس عمومی پنتاگون در مقدمه بررسی جامع شرایط نظامی، سیاسی و بشردوستانه در افغانستان در مدت زمان ماه جولای تا سپتامبر سال جاری خاطر نشان كرد، با توجه به انجام تمام تلاش‌های صورت گرفته در سه ماه گذشته باید گفت، همچنان تحقق صلح در جنگ افغانستان بسیار بعید به نظر می‌رسد.
بر اساس این گزارش به‌رغم تجدید نظر استراتژی دولت ترامپ در جنگ افغانستان و فراهم كردن فرصت برای ایجاد مذاكره میان دولت افغانستان و نیروهای طالبان برای تحقق صلح در این كشور باید گفت كه حمایت‌های دولت دونالد ترامپ آنچنان مستحكم و متداوم نبوده است.
مایك پامپئو وزیر خارجه آمریكا در سفر به كابل در جولای سال جاری گفت، راهبرد آمریكا در حال پیگیری در افغانستان است.
باگذشت سه ماه از سفر وزیر خارجه آمریكا به كابل و ادامه تلاش های ارتش آمریكا برای تقویت نیروهای ارتش افغانستان و آموزش نیروهای امنیتی و پلیس این كشور باید گفت كه طالبان همچنان به مقاومت خویش ادامه می‌دهد.
«جوزف دانفورد» رئیس ستاد ارتش آمریكا نیز چند روز پیش گفته بود: طالبان در افغانستان در حال شكست نیست و هیچ راه حل نظامی برای پایان دادن به جنگ این كشور وجود ندارد. فرماندار ارشد آمریكا در نشست امنیتی هالیفاكس كانادا گفت، ما باید اعتراف كنیم كه طالبان هم اكنون در موضع شكست قرار نگرفته است. جوزف دانفورد افزود، آمریكا و ناتو تلاش می‌كنند تا از اهرم‌های نظامی، سیاسی و اقتصادی برای متقاعد كردن طالبان برای پیوستن به روند صلح و پایان دادن به جنگ افغانستان استفاده كنند.
بر اساس گزارش ارزیابی ژنرال گلن فین، راهبردی دولت ترامپ در افغانستان با محوریت متقاعد كردن طالبان برای ادامه مذاكرات صلح است اگرچه تا كنون نتیجه قابل قبولی نداشته است. تلاش‌های دولت ترامپ در ماه سپتامبر با انتصاب زلمی خلیل زاد سفیر سابق واشنگتن در كابل به‌عنوان نماینده ویژه وزارت خارجه آمریكا در افغانستان پیگیری شد. به گفته رویترز، خلیل زاد در ماه اخیر به مدت سه روز با نمایندگان طالبان در كشور قطر دیدار و گفت گو داشته است.
زلمی خلیل زاد نماینده ویژه آمریكا در افغانستان در مصاحبه با اصحاب رسانه در روز یكشنبه (27 آبان) گفت، با آغاز انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در تاریخ 20 آوریل (31 فروردین 1398) ما امیدوار هستیم تا به یك توافق صلح با طالبان دست پیدا كنیم.
خلیل زاد به خبرنگاران گفت، من براین باورم كه نتیجه نهایی این مذاكرات صلح و موفقیت برای افغانستان است و این صلح هیچ تهدیدی برای خود این كشور و جامعه جهانی نخواهد داشت.
بر اساس گزارش بازرسان پنتاگون به‌رغم تلاش‌های دولت امریكا برای تحقق صلح در كشور افغانستان باید گفت كه شمار قربانیان حملات گروه‌های تروریستی به مردم و نیروهای امنیتی افغانستان در سه ماه گذشته با افزایش همراه بوده است و هیچ نشانی از تحقق صلح در این مذاكرات مشاهده نمی‌شود.
ارتش آمریكا بارها طی بیانیه‌های متعدد از ارائه آمار قربانیان و كشته شدگان حملات گروه‌های تروریستی خودداری می‌كند و ادعاهای خود را به گزارش دولت افغانستان مبنی بر ممنوعیت انتشار آمار قربانیان ارتباط می‌دهد، درحالی‌كه اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان خود طی سخنانی عنوان كرد كه در چهار سال گذشته در پی درگیری با گروه‌های تروریستی شمار 28 هزار نیروی امنیتی افغان و 58 نیروی آمریكایی كشته شده ‌اند.
در حال حاضر تعداد 14 هزار نیروی امریكا در كشور افغانستان مستقر هستند.
آساق**9473**1663**
http://www.mohavedailynews.com/news/pentagon-says-little-clear-progress-seen-in-afghanistan-war/article_14923372-ec8c-11e8-bfee-db05bac6f645.html