به گزارش ايرنا از مركز ارتباطات و اطلاعرساني معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، سورنا ستاري در آيين آغاز همكاري اين معاونت و وزارت حفاظت محيط زيست آلمان با هدف توسعه اقتصاد كمكربن كه با حضور سفير آلمان در ايران برگزار شد، افزود: منابع غني زيرزميني و نيروي انساني خلاق و توانمند دو مزيت سرزميني ايران براي توسعه پايدار فناوريهاي انرژي و زيست محيطي است.
وي ادامه داد: مزيت هاي سرزميني و ساختاري كشورمان در حوزه انرژي دو ويژگي مهم ايران است كه به عنوان نخستين دارنده ذخاير هيدروكربني جهان و سومين توليد كننده گاز دنيا بخش قابل توجهي از ظرفيت جهاني در حوزه انرژي و محيط زيست را به خود اختصاص دادهايم.
ستاري با بيان اينكه توانمندي ايران در حوزه نيروي انساني خلاق قابل توجه است، گفت: ايران با دارا بودن بيش از 4 ميليون دانش آموخته، همپاي پيشرفته ترين كشورهاي جهان فارغ التحصيل مهندسي تربيت مي كند. اين ظرفيت از دانشگاه ها كه شامل جامعه و بازار كار مي شود، فرصت بالقوه قابل توجهي را براي كسب و كارهاي دانش بنيان و خلاق حوزه انرژي در اختيار ايران قرار مي دهد.
*** رونق بازار انرژي و محيط زيست با ورود دانشبنيانها
رئيس بنياد ملي نخبگان با تأكيد بر ضرورت كسب و كارهاي دانش بنيان فناور براي شكوفايي ظرفيت عظيم ايران در حوزه انرژي، محيط زيست و رونق بازار اين حوزهها گفت: انرژي داراي مشكلات متعددي است كه پرداخت يارانه هاي هنگفت توسط دولت، قيمت انرژي را كاهش داده و زمينه سوء استفاده و قاچاق اين ظرفيت ارزنده را فراهم آورده است؛ غافل نيستيم و بايد با ايجاد ساز و كارهاي جديد زمينه حضور شركت هاي دانش بنيان و فناور در حوزه انرژي فراهم شود.
وي پيشرفت ايران در رونق كسب و كارهاي دانش بنيان و استارتاپ ها را يادآور شد و افزود: ايران در حوزه استارتاپ ها گامهاي بلندي پيموده است و بزرگ ترين كسب و كارهاي فناور در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات و شركت هاي دانش بنيان حوزه فناوري هاي پيشرفته منطقه، متعلق به ايران است كه اين توانمندي مي تواند در خدمت خلق ارزش افزوده و اشتغال با توسعه كسب و كارهاي دانش بنيان و فناور قرار بگيرد.
معاون علمي و فناوري رياست جمهوري ضمن ابراز اميدواري به توسعه همكاري مشترك ميان ايران و آلمان و رونق كسب و كارهاي فناور و دانش بنيان انرژي و محيط زيست گفت: معاونت علمي فناوري رياست جمهوري عزم خود را براي حمايت از روند همكاري هاي مشترك جزم كرده است و اميدواريم با همكاري طرف آلماني به پيشرفتهاي قابل توجهي در اين حوزه دست پيدا كنيم.
*** توسعه همكاريهاي فناورانه آلمان و ايران در حوزه انرژي
ميكاييل كلور برشتولد سفير آلمان در ايران، در اين مراسم با اشاره به گسترش همكاري هاي دو كشور در حوزه فناوريهاي بهينه سازي انرژي و زيست محيطي گفت: پس از برجام وزارت محيط زيست آلمان در ايران فعال شد و سفرهاي متعهدي بين دو كشور انجام گرفت و اين پروژه يكي از برنامهها به شمار ميرود.
سفير كشور آلمان در ايران اظهار داشت: در راستاي همكاري ميان معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و وزارت حفاظت محيط زيست آلمان، اين برنامه شكل گرفته است.
وي ادامه داد: تا سال 2021 بودجه 3 و نيم ميليون يورويي براي اين پروژه در نظر گرفته شده است.
برشتول، با اشاره به گامهاي جدي آلمان در توسعه فناوري هاي بهينه سازي انرژي گفت: موضوع بهينه سازي انرژي اهميت بسياري دارد. آلمان سالهاي زيادي تلاش هايي را براي بهينه سازي مصرف انرژي داشته است، مازاد انرژي مصرف نشده در ايران قابليت مصرف دوباره و صادرات را دارد و بهينه سازي انرژي در آلمان سبب پايين آمدن مصرف انرژي و ايجاد روند جديد در مصرف انرژي شده است.
وي با اشاره به كاهش 20 درصدي مصرف انرژي تا سال 2050 گفت: حمايت آلمان در رابطه با ايران با بهينه سازي مصرف انرژي بيان كننده برنامه توسعه مستمر سازمان ملل تا سال 2020 است و از ژانويه آينده آلمان عضو غير ثابت در شوراي سازمان ملل خواهد شد؛ زيرا حفظ محيط زيست برنامه اصلي ما در سازمان ملل است.
سفير آلمان در ايران، روابط گسترده و مستحكم دو كشور را يادآور شد و گفت: آلمان به طور عمده در امضا شدن برجام دخيل بود؛ اطمينان مي دهم كه به ارزش بالاي اين معاهده ايمان داريم و تمام تلاش خود را براي ادامه اين معاهده مهم و بينالمللي صرف ميكنيم.
وي با ابراز تأسف نسبت به خروج آمريكا از معاهده برجام و انجام دوباره تحريم ها گفت: بر اين باور هستيم كه تحريم ثانويه آمريكا برخلاف قوانين بين المللي است. ايران وظايف خود را انجام داده و آژانس بينالمللي انرژي هستهاي، 12 بار اين موضوع را تاكيد كرده است و آمريكا بايد به برجام پايبند بماند.
برشتول به پايبندي كشورهاي اتحاديه اروپا از جمله آلمان به برجام، اشاره كرد و افزود: هفته گذشته نشان مثبتي داشته ايم و پس از يك هفته از تحريم آمريكا هيئت متوسط و تعيين كننده به ايران سفر كرد و مديريت آن را يك بعد سياسي عمده برعهده داشت و اتحاديه اروپا نشان داد كه در رابطه با برجام ثابت قدم است و به اتفاق 28 كشور اروپا با يك پيام واحد داريم.
وي افزود: پيام ما مبني بر اينكه به اين معاهده پايبند مي مانيم واضح است و در اروپا براي ايجاد ساختار جديد كار ميكنيم تا تشكيلاتي كه امنيت مالي را برقرار سازد، ايجاد كنيم.
*** انگيزه عمومي براي بهينهسازي انرژي بالا ميرود
زينب حميدزاده مدير پروژه آغاز همكاري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و وزارت حفاظت محيط زيست آلمان گفت: پياده سازي طرح بازار بهينه سازي انرژي و محيط زيست پياده سازي ساز و كارهاي مناسب و كارآمد براي جذب مشاركت حداكثري مردم، نيروي انساني جوان و تحصيل كرده، بخش خصوصي، شركت هاي خدمات انرژي و دانش بنيان براي رفع چالش هاي مهم جامعه و مسائل مرتبط با انرژي، آب و محيط زيست در دستور كار معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري بوده و سازماندهي و مديريت تلاش هاي ملي براي حل مسائل كلان و ابر چالشها از شروع كار دولت يازدهم پيگيري شده است.
وي به تنظيم آئين نامه بازار بهينه سازي انرژي و محيط زيست در معاونت علمي و فناوري و پيشنهاد آن به شوراي عالي انرژي اشاره كرد و گفت: مصوبه اين آييننامه در اسفند 1396 ابلاغ شد كه براساس اين مصوبه انرژي صرفه جويي شده بر اثر اقدامات مصرف كننده و بخش خصوصي قابل فروش به بخش ها و مصرف كنندگان با تعرفه بالا خواهد بود.
حميدزاده ادامه داد: اجراي اين طرح سبب ميشود توجيه اقتصادي طرحها و پروژه هاي صرفه جويي و بهينه سازي انرژي، افزايش يابد و انگيزه اقتصادي بالا براي مردم و بخش خصوصي شكل گيرد كه براساس ساز و كار بازار و در چارچوب بازار بورس انرژي و در محيط شفاف و رقابتي خواهد بود.
علمي 9014**1584
ستاري:
راه ورود كسب و كارهاي دانشبنيان به حوزه انرژي هموار ميشود
۱ آذر ۱۳۹۷، ۹:۲۰
کد خبر:
83108884
تهران - ايرنا- معاون علمي و فناوري رييس جمهوري گفت: با هموار شدن ورود كسب و كارهاي دانشبنيان و فناور به حوزه انرژي و محيط زيست ضمن حل چالشهاي اساسي، ظرفيتهاي غني اين حوزهها به خلق ارزش افزوده، رونق صادرات و اشتغال منجر ميشود.