۴ آذر ۱۳۹۷، ۹:۵۰
کد خبر: 83111673
T T
۰ نفر
نقش هنر در تقویت وحدت و رنگ‌باختن تفرقه، بی‌بدیل است

تهران- ایرنا- مدیر پیشین اداره كل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است: هنر فی ذاته عامل ارتقای آگاهی است و سطح آگاهی هر اجتماعی با هنر می‌تواند ارتقا پیدا كند و وقتی آگاهی ارتقا یابد، قطعا تفرقه رنگ می‌بازد و كنار گذاشته خواهد شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، هنر در تمام جهان به عنوان فراگیرترین و تاثیرگذارترین زبان ارتباطی در مسیر جریان‌سازی و اثربخشی فرهنگی میان عموم مردم شناخته می‌شود.
درباره مساله وحدت و ایجاد فرهنگ اتحاد و هم‌دلی بر اساس آموزه‌های دین مبین اسلام و منویات خاتم رسولان، پیامبر مهربانی حضرت محمد مصطفی (ص) می‌توان گفت زبان هنر توانایی اثرگذاری دوچندانی خواهد داشت.
چرا كه مسلمانان در سراسر ایران اسلامی فارغ از هر قوم، نژاد و رویكردی كه به دین اسلام در حوزه‌های تشیع و تسنن دارند، جملگی زیر پرچم واحدی به ایران اسلامی در حال حركت هستند و بی هیچ تردیدی برای تقویت فرهنگ اتحاد و همبستگی تحت نام وحدت اسلامی، می‌توان از زبان هنر برای تقویت روحیه وحدت میان ملت ایران و تمامی مسلمانان و مردم جهان بیشترین استفاده را برد.
در همین ارتباط حسین مسافر آستانه روز یكشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، وحدت را امری بسیار مهم و سازنده در مسیر قوام یك ملت در ابعاد جهانی دانست و یادآور شد: وقتی مسائلی در حوزه مخالفت با وحدت مطرح می‌شود ابتدا باید ببینیم چه كسانی در این میان از تفرقه مردم بهره‌مند می‌شوند و هیچ شكی وجود ندارد كه جز دشمن كسی از تفرقه سودی نخواهد بود.
وی ادامه داد: به همین سبب است كه تأكید داریم وحدت باعث قوام فرهنگی، ملی و ایدئولوژی افراد جامعه می‌شود، در حقیقت وحدت، عاملی است كه ارتقای مقاومت هر ملتی در برابر تعرض دشمنان را به دنبال خواهد داشت.
مدیر پیشین اداره كل هنرهای نمایشی با تاكید بر اینكه وحدت، عامل اتحاد عمومی است كه جز با برآیند قوای متعدد در جامعه میسر نخواهد شد، افزود: تمامی قوای نظام و دولت و یكپارچگی مردم تنها زیر سایه كلمه وحدت است كه می‌توانند به اتحاد مبانی ملی و دینی دست یابند و شكی وجود ندارد هنر در این میان نقش بسیار اساسی و مهمی را ایفا می‌كند.
به گفته مسافر آستانه آثار هنری در هر موضوعی در حوزه رویكردهای ملی و دینی، به ویژه با محوریت نام حضرت رسول (ص) كه خودشان عامل وحدت بودند می‌تواند به معرفی هنر ایرانی و اسلامی در شكل جهانی كمك شایانی برساند و در این میان هدف مهمی مانند وحدت ایدئولوژیك جهان اسلام را نمی‌توان از خاطر دور داشت كه برای تحقق آن زبان هنر می‌تواند نقش مهم و بی‌بدیلی ایفا كند.
مدیر پیشین مجموعه تئاترشهر و پردیس تئاتر تهران با اشاره به اینكه پیام دین اسلام برای كل بشریت است چرا كه برای رهایی كل بشریت آمده و وحدت ملی و وحدت جهانی را مدنظر قرار داده است، افزود: در این میان حضرت رسول به عنوان عامل اصلی این وحدت نه فقط برای مسلمانان كه برای بسیاری از افراد و بیداردلان سایر ادیان می‌تواند الگویی بی‌مثال باشد.
وی در پاسخ به این پرسش كه با توجه به رویكرد جمهوری اسلامی ایران و هنرمندان آن نسبت به مقوله وحدت و مبانی اصول اسلامی در خلق آثار هنری، آیا هنر و هنرمندان ایرانی می‌توانند در آثارشان موضوعی به نام وحدت را به مخاطبان جهانی صادر كنند؟ گفت: در این مبحث شكی وجود ندارد كه هنرمندان ما در تاثیرگذاری و تولید آگاهی در افكار اجتماعی جزء بهترین‌ها در جهان هستند.
دبیر پیشین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر یادآور شد: ما نیروهای انسانی فوق‌العاده ارزشمندی داریم كه اگر حمایت خوبی از آنها به عمل آید می‌توانند آثاری كه به وحدت جهانی دامن می‌زنند را تولید ‌كنند و با ارائه آن آثار به بسیاری از كشورهای دنیا، تاثیرگذاری خود و فرهنگ و هنر ایرانی را نشان دهند.
فراهنگ**9266** 1055