به گزارش ايرنا، گردشگري غذا يا FOOD TOURISM به عنوان ظرفيتي مطلوب براي توسعه گردشگري كشورهاي جهان مطرح است كه مي توان از اين ظرفيت درآمدزا به منظور توسعه گردشگري داخلي و خارجي استفاده كرد.
كشورهاي پيشرو در توسعه گردشگري از Culinary Tourism يا Food Tourism به عنوان يك بخش درآمدزا و مستقل اين صنعت بهره مي برند تا از اين طريق به توسعه گردشگري كشور كمك كنند، فرهنگ كشور خود را تبليغ كرده و از سويي درآمدهاي كلاني نيز كسب كنند.
بر اساس آمارها و نتايج نظرسنجي هاي رسمي، بيش از 88 درصد گردشگران در جهان، آشنايي با سبك هاي مختلف آشپزي و خوردن غذاهاي سنتي كشورهاي مختلف را از مهم ترين فاكتورهاي سفر مي دانند.
سازمان گردشگري جهاني وابسته به سازمان ملل هم پيش از اين اعلام كرده بود، 30 درصد درآمد كل گردشگري جهان وابسته به صنايع غذايي است.
جشنواره بين المللي يكروزه فرهنگ و غذاي ملت هاي جهان، به همت انجمن زنان نمايندگي هاي كشورهاي خارجي مستقر در اسلام آباد (PFOWA) روز يكشنبه در محل وزارت امور خارجه پاكستان گشايش يافت و اين جشنواره فرصتي براي معرفي فرهنگ ايران به ديگر كشورها بود.
اين جشنواره يكروزه با حضور همسر رييس جمهوري پاكستان و «تهمينه جنجوعه» قائم مقام وزارت خارجه اين كشور گشايش يافت.
در اين جشنواره بين المللي، نمايندگي هاي ديپلماتيك و فرهنگي كشورهايي نظير «ايران، پاكستان، چين، سريلانكا، روسيه، برزيل، مالزي، فيليپين، آذربايجان، ازبكستان، اندونزي، بنگلادش، عربستان سعودي، سودان، هند، فلسطين» و چند كشور ديگر با نمايش محصولات فرهنگي و هنري، جلوه هايي از فرهنگ و آداب و رسوم خود را در معرض ديد بازديدكنندگان قرار دادند.
سفارت جمهوري اسلامي ايران نيز با همكاري رايزني فرهنگي ايران در پاكستان، با ارائه بخشي از جاذبه هاي فرهنگي و هنري كشورمان و عرضه سوغات و صنايع دستي ايران و معرفي جاذبه هاي گردشگري، فرهنگ و تمدن غني ايران را به بازديدكنندگان معرفي كردند.
غرفه جمهوري اسلامي ايران در اين جشنواره با ارائه غذاهاي ايراني نظير «چلوكباب و چلومرغ، شله زرد، حلوا، كشك و بادمجان» و عرضه سوغات ايران نظير «پسته، نقل، گز و زعفران»، فرهنگ ايراني را به بازديدكنندگان ارائه كرد.
همچنين اماكن تفريحي و گردشگري ايران نيز از سوي غرفه جمهوري اسلامي ايران در اين نمايشگاه به بازديدكنندگان معرفي و شيريني هاي محلي و سنتي ايران زمين نيز به همراه كتاب ها و ديگر آثار فرهنگي و هنري مردم ايران نيز، در اين نمايشگاه عرضه شد.
در اين جشنواره همچنين بخشي از آثار صنايع دستي هنرمندان ايراني نظير «منبت كاري، خاتم كاري، مينياتور و فرش ايراني»به فروش گذاشته شد كه مورد استقبال ديگر بازديدكنندگان قرار گرفت.
ديگر كشورهاي جهان نيز با حضور در اين جشنواره يكروزه تلاش كردند كه جاذبه هاي فرهنگي، فرهنگ ملت ها، آداب و رسوم، جاذبه هاي گردشگري و صنايع دستي خود را به ديگران معرفي كنند.
اجراي موسيقي محلي برخي كشورها نظير پاكستان، هندوستان، و رقص محلي برخي كشورها نظير فلسطين، نيجريه و روسيه از برنامه هاي جانبي اين جشنواره بود.
آساق**6125**1211
اسلام آباد - ايرنا - فرهنگ، جاذبه هاي گردشگري، صنايع دستي و غذاي مردم ايران در جشنواره بين المللي فرهنگ و غذاي ملت هاي جهان در اسلام آباد پايتخت پاكستان به بازديدكنندگان معرفي شد.