۵ آذر ۱۳۹۷، ۱۲:۳۴
کد خبر: 83112842
T T
۰ نفر
سياست ترامپ عليه لاتين تبارها؛ تهديد امنيتي يا مهاجر ستيزي

تهران-ايرنا- «دونالد ترامپ» رئيس جمهوري آمريكا اجراي سياست مهاجرتي خود عليه كارواني از لاتين تبارها را كه تلاش مي كنند خود را از مرز مكزيك به آمريكا برسانند با استدلال هاي امنيتي توجيه كرده است اما برخي بر اين باورند كه وي در اصل نگران «تغييرات جمعيتي» به نفع لاتين تبارها و به اصطلاح نسل كشي سفيدپوستان است.

به گزارش ايرنا، «الگا سانچز كوردرو» وزيركشور دولت جديد مكزيك، به تازگي و به دنبال اختلافات بر سر تلاش كارواني از مهاجران اهل آمريكاي مركزي وجنوبي براي ورود به آمريكا توافق رسمي با واشنگتن را در باره ماندن اين گروه از مهاجران در اين كشور پيش از ورود به آمريكا، رد كرد.
پيشتر روزنامه آمريكايي واشنگتن پست به نقل از مقامات مكزيك و اعضاي بلندپايه دولت «آندرس مانوئل لوپز اوبرادور» رئيس جمهوري منتخب مكزيك، نوشته بود كه سياست مرزي دولت ترامپ مورد حمايت دولت جديد اين كشور قرار گرفته است.
اين روزنامه همچنين نقل قول هايي از سانچز كوردرو مبني بر موافقت دولت جديد با اين سياست مطرح كرده بود.
اين اتفاقات به دنبال تهديد روز شنبه ترامپ مطرح شد كه گفته بود مرز مكزيك را خواهد بست. ترامپ از زمان كمپين انتخاباتي اش وعده ساخت ديواري در مرز مكزيك را داده كه هنوز محقق نشده است. اين وعده انتخاباتي ترامپ در پي وعده هاي ديگر او مبني بر اين كه مي خواهد آمريكايي را از شر خارجي ها نجات دهد، مطرح شد. تلاش ترامپ براي به اصطلاح نجات آمريكا از دست خارجي ها از نظريه اي نشات گرفت كه مدعي است سفيدپوستان تحت محاصره هستند. از اين موضوع همچنين به عنوان «نسل كشي سفيدپوستان» نيز ياد مي شود.
ترامپ تقريبا يك ماه پيش نيز در اظهارنظري راجع به مهاجراني كه ازآمريكاي مركزي و مرز مكزيك قصد ورود به آمريكا را دارند، گفت: اين اقدام آنها مانند يك تهاجم است. آنها با خشونت از مرز مكزيك گذشته اند. بسياري از آنها جوان و قوي هستند و بسياري از آنها كساني هستند كه شايد ما نخواهيم در كشورمان حضور داشته باشند.
ترامپ همچنين اوايل سال جاري ميلادي در بحبوحه سياست جداسازي خانواده ها در مرز مكزيك و آمريكا اشاره كرد كه اين سياست را بكار بسته تا از فشار بر آمريكا نظير آنچه كه در اروپا و در نتيجه ورود مهاجران به اين قاره رخ داد، جلوگيري كند. وي به غلط ادعا كرد كه مهاجران با خود موجي از خشونت را مي آورند كه منجر به افزايش آمار جرم و جنايت مي شود.
برخي چنين استدلال مي كنند كه سفيدپوستان در آمريكا توسط شهروندان به اصطلاح درجه دوم در حال «پاكسازي» نظام مند هستند و از اين رو براي بقا به هجوم كودكان سفيدپوست و مهاجران جديد سفيدپوست نياز هست.
در بين اين عده برخي بر اين باورند كه سفيدپوستان و فرهنگ آنها با يك روند آرام «نسل كشي» از طريق جابجايي جمعيتي تهديد مي شود (در حقيقت ترامپ يكبار توئيتي را به نقل از كاربري بازنشر كرد كه به موضوع «نسل كشي سفيدپوستان» اشاره داشت.
اين نظريه مورد حمايت راست افراطي در رسانه هاي محافظه كار و حتي كنگره قرار گرفته است.
در اين ديدگاه عنوان مي شود كه اگر فكر كنيم نروژي ها نسبت به مهاجراني از لاگوس و آديس آبابا بهتر مي توانند با فرهنگ آمريكايي كنار بيايند، اين نژادپرستي نيست. اين يك واقع گرايي نژادپرستانه است و تنها راه براي جلوگيري از شكست سفيدپوستان در جنگ بين نژادهاست.
چنين ديدگاهي قديمي است و ريشه در نژاد پرستي علمي و ترس تركيب نژادي سفيد با غيرسفيدپوست دارد كه در دوران ترقي خواهان از جمله «وودرو ويلسون» رئيس جمهوري پيشين آمريكا و گروه هاي نژادپرست برتري طلب رواج داشت اما اكنون به نظر مي رسد كه نزد نزديكان رئيس جمهوري كنوني آمريكا خريدار دارد و نقش مهمي را در ايجاد سياست هاي مهاجرتي ايفا مي كند.
از جمله اين افراد «استيوبنن» استراتژيست سابق ترامپ بود كه از مدتها قبل در كمپين انتخاباتي اش و سپس با نقشي كه در كاخ سفيد برعهده گرفت بر اين باور بود كه مهاجران غيرسفيدپوست - چه قانوني چه غيرقانوني- خطري فيزيكي، فرهنگي، سياسي و اخلاقي براي كشورهاي سفيدپوست قلمداد مي شوند.
بنن يكبار در مصاحبه اي گفت 20 درصد از جمعيت 61 ميليوني مهاجر هستند. اين مشكل نيست؟
نژادپرستي ترامپ مي توانند تحت تاثير كساني باشند كه بر اين باورند كه «سفيدپوست بودن» ركن اساسي ويژگي آمريكا است؛ موضوعي كه به طور مستقيم بر بحث ها درباره سياست مهاجرتي تاثير گذاشته است. اين ايدئولوژي بر اين باور است كه تغييرات جمعيتي ياحتي وجود كودكاني با نژادهاي مختلط به نوعي «نسل كشي» است.
لفاظي ها درباره «نسل كشي سفيدپوستان» در نشريات و وبسايت هاي نژادپرستي همچون «استورم فرانت»، عمدتا در دهه هاي 1990 و 2000 رواج يافت و تحت پوشش نژادپرستي علمي يا واقع گرايي در نژادپرستي به بنيادها و نهادهاي سياسي راه يافت. اين ديدگاه بر اين باور بود كه نژادپرستي بر اساس حقايق نيست بلكه پيشينه علمي دارد.
هر چند بنن از كاخ سفيد خارج شده است اما ديدگاه هاي او درباره مهاجران همچنان به قوت خود باقي است و از سوي كساني همچون «استفان ميلر» مشاور ارشد سياسي كاخ سفيد و «جف سشنز» دادستان كل مستعفي آمريكا كه بر اين باور بودند كه مهاجران براي حيات و فرهنگ آمريكا خطرناك هستند تاييد مي شود. اين افراد معتقدند مهاجران براي آمريكا تهديد هستند مگر اين كه از كشوري با اكثريت جمعيت سفيدپوست باشند.
ترامپ خود از چنين ديدگاه هايي حمايت مي كنند. وقتي در درگيري هاي ناسيوناليست هاي سفيدپوست در شهر شارلوتزويل ايالت ويرجينيا شعارهايي با اين مضمون سر داده شد كه «شما جاي ما را نخواهيد گرفت» كه به طور مستقيم به افسانه«نسل كشي سفيدپوستان» اشاره داشت، ترامپ گفت افرادي خوبي در بين كساني بودند كه شعار مي دادند.
دمكرات ها و جمهوري خواهان تلاش مي كنند از ورود به هر بحثي درباره نژادپرستي درسياست هاي مهاجرتي پرهيز كنند. وقتي سخن از تهديد مرزي و جلوگيري از تهديدهاي امنيتي آمريكا است مصالحه آنها قابل تصورتر و حتي امكان پذير است.
اما وقتي بحث هاي مهاجرتي در واقع بر سر اين باور است كه مهاجرت غيرسفيدپوست ها، تهديدي موجوديتي براي آمريكا و هويت آمريكايي است و بر اساس مسائل «جمعيت شناسي» بايد مهاجران هائيتي از كشور اخراج شوند و مهاجران احتمالي از نروژ مورد استقبال قرار مي گيرند، امكان مصالحه وجود ندارد.
موضوع خدشه دار شدن هويت ملي آمريكا در نتيجه به اصطلاح هجوم مهاجران، از سوي نظريه پردازاني همچون «استيون هانتينگتون» نيز مطرح شده است.
هانتينگتون در بخشي از مباحث خود درباره چالش هاي هويت آمريكا چنين استدلال مي كند كه الگوي كنوني هجوم گسترده مهاجران از آمريكاي لاتين به ويژه مكزيك، تاكنون به تغييراتي در فرهنگ، تجارت، زبان و آموزش در ايالت هاي جنوب شرق آمريكا منجر شده است.
وي معتقد است اگر اين روند ادامه پيدا كند مي تواند اين بخش هاي كشور را به يك بلوك فرهنگي مجزا در درون آمريكا تبديل كند كه تهديد دوپارگي آمريكا را به دنبال دارد .
اين نظريه پرداز در جايي نوشت: مهاجرت مكزيكي‌ها به بازپس‌گيري جمعيتيِ مناطقي منجر مي‌شود كه آمريكاييان در دهه‌هاي 1830 و 1840 به‌زور از مكزيك گرفتند و بيان مي‌كند ايالات متحده هم‌اكنون دارد يك «تهاجم جمعيتي غيرقانوني» را تجربه مي‌كند.
ترامپ به هر حال به آراي سفيدپوستان براي پيروزي در دور بعدي انتخابات نيازدارد و تلاش هاي او براي جلوگيري از ورود لاتين تبارها مي تواند براي حفظ ساختار جمعيتي باشد كه به وي در تحقق اين هدف ياري مي رساند.
اروپام**9158 ** 1546