به گزارش ایرنا، آنان دراین نشست به تشریح توانمندی ها و ظرفیت های این نیروی قدرتمند مردمی برای رفع مشكلات و سازندگی كشور پرداختند و گسترش فرهنگ بسیجی در جامعه را بسیار ضروری و مهم ارزیابی كردند و افزودند: بسیج بدون ملاحظات سیاسی و جناحی از ظرفیت های متعدد خود برای محرومیت زدایی و خدمت رسانی به اقشار مختلف مردم استفاده می كند و كاری به طرز فكر آنان ندارد.
** بسیج نهادی قدرتمند برای حل مسائل كشور
معاون هماهنگ كننده سپاه امام علی بن ابیطالب(ع) قم در این میزگرد گفت: بسیج نهادی است كه درآن همه مردم برای رساندن نظام اسلامی به بهترین حالت خود و تحقق اهداف تعیین شده تلاش می كنند،بدون اینكه به دنبال ثروت و یاپست های دولتی باشند و این ارزشمندترین سرمایه ای است كه یك حكومت می تواند در اختیار داشته باشد.
سرهنگ پاسدار مهدی كبیری پور افزود: مساله فرهنگ و اقتصاد از جمله مهمترین بخش های مورد توجه بسیج در سال های اخیر است كه با تاكید رهبر معظم انقلاب مبنی بر ورود مردم به صحنه مدیریت كشور صورت گرفته است.
وی ادامه داد: بر اساس این راهبرد، مردم در قالب تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی، وارد فعالیت های اقتصادی می شوند و همچنین برای ساماندهی وضعیت فرهنگی جامعه، قرارگاه های فرهنگی در مناطق مختلف به مركزیت مساجد و حضور گسترده تشكل های مردمی، تشكیل شده است.
** تشكیل قرارگاه های فرهنگی مسجد محور
معاون هماهنگ كننده سپاه امام علی بن ابیطالب (ع) قم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امروز بسیج با تشكیل قرارگاه های فرهنگی مسجد محور در سطح محلات مختلف، به صورت میدانی وارد موضوعات اجتماعی شده است و این كار موجب هم افزایی توان مجموعه های متنوع فرهنگی برای ترویج ارزش های اسلامی و مقابله با آسیب های اجتماعی می شود.
كبیری پور، افزود: بسیجیان در این قرارگاه ها براساس الگوی مشاركت مردم در مدیریت جامعه با هدایت ائمه جماعات مساجد به ساماندهی امور فرهنگی و اجتماعی محلات می پردازند و از ظرفیت تشكل های مردمی برای كمك به مسئولان استفاده می كنند.
وی ادامه داد: با تشكیل این قرارگاه ها، سرمایه های كشور برای مقابله با آسیب های اجتماعی به صورت هوشمندانه هزینه می شود و با اعتبارات محدود، كارهای بزرگی صورت می پذیرد.
كبیری پور بیان كرد: هر كدام از محلات شهرها، مجموعه ای از نیازمندی های خاص خود را دارند كه با سایر مناطق متفاوت و این مساله از طریق قرارگاه های فرهنگی مساجد به خوبی قابل شناسایی و مدیریت است.
كبیری پور گفت: كمك بسیج به تخصیص صحیح منابع كشور و استفاده درست از آن برای رفع مهمترین نیازهای مردم، موجب ایجاد حس رضایتمندی اجتماعی می شود و این بهترین سرمایه برای نظام اسلامی است.
وی با اشاره به موفقیت الگوی مشاركت مردم در صحنه های مدیریت كلان كشور به واسطه تشكیل بسیج، افزود: از همان ابتدای تشكیل بسیج، این نیرو در صحنه های مختلف و از جمله در دوران هشت سال دفاع مقدس به خوبی ظاهر شد و نشان داد اگر مسئولان كشور به ظرفیت های مردمی بسیج توجه كنند، این نیرو می تواند به بازوی توانمند نظام در رفع مسائل و مشكلات، تبدیل شود.
به گفته كبیری پور، امروز نیز بسیج با شناسایی و رصد كامل آسیب های اجتماعی و سایر مسائل جاری كشور، آماده است به مسئولان نظام برای رفع این مشكلات كمك كند و اعتماد مردم به حاكمیت را بیش از پیش تقویت نماید.
** توانمندسازی نظام در همه بخش ها مهمترین وظیفه بسیج
معاون هماهنگ كننده سپاه امام علی بن ابی طالب (ع) قم درادامه گفت: بالاترین معروف در شرایط كنونی، افزایش توانمندی نظام اسلامی در بخش های مختلف است كه این كار با استفاده از ظرفیت های فراوان نیروی بسیج به خوبی قابل تحقق است و هم اكنون نیز مردم ثمرات اقدامات انجام شده توسط این نیروی مخلص را به خصوص در حوزه محرومیت زدایی و سازندگی كشور، با تمام وجود حس می كنند.
وی ادامه داد: بسیج دیگر تنها یك نیروی نظامی نیست بلكه در همه ابعاد اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی مشاركت و به مدیران كشور برای پیشبرد برنامه های در دست اقدامشان، كمك می نماید.
كبیری پور گفت: بسیج بدون ملاحظات سیاسی و جناحی از ظرفیت های متعدد خود برای محرومیت زدایی و خدمت رسانی به اقشار مختلف مردم استفاده می كند و كاری به طرز فكر آنان ندارد.
وی بیان كرد: همچنین بسیج با استفاده از شبكه گسترده خود در برقراری امنیت پایدار مناطق مختلف كشور و توزیع مناسب كمك های مردمی به نیازمند واقعی، مشاركت فعال دارد و هر كدام از اقشار آن به صورت تخصصی آماده خدمت رسانی به مردم هستند.
** بسیج معجزه انقلاب اسلامی
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج امام حسن مجتبی(ع) قم نیز در این میزگرد گفت: انقلاب اسلامی با پیروزی بر نظام طاغوت، هیمنه استكبار جهانی را زمین زد و باعث تغییر معادله قدرت در جهان شد كه در طول 40 سال گذشته موجب شگفتی همگان بوده است.
سرهنگ پاسدار امیر جعفری بیان كرد: اگر به سرگذشت انقلاب اسلامی و تاریخ پرفراز و نشیب آن نگاه كنیم، متوجه می شویم در تمام طول این سال ها، نظام اسلامی با كمترین امكانات و تجهیزات در برابر دشمنان ابرقدرت، ایستاده و آنها را شكست داده كه این مقاومت در سایه معجزه بسیج و استفاده از نیروی مردمی برای پیشبرد برنامه های كشور رخ داده است.
وی ادامه داد: امروز نیز استفاده از نیروی بسیج در بخش های مختلف مدیریت كشور، راهگشای مشكلات پیش روی مسئولان نظام است و این نیرو می تواند به صورت داوطلبانه در هر صحنه ای كه انقلاب اسلامی به آن نیاز دارد، وارد شود.
** بسیج به هر عرصه ای كه انقلاب نیاز دارد، وارد می شود
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج امام حسن مجتبی(ع) قم درادامه گفت: هرجا انقلاب اسلامی نیازمند حضور بسیج است، این نیرو با تمام توان وارد صحنه می شود و شرایط را به نفع نظام اسلامی تغییر می دهد.
جعفری بیان كرد: بسیج، نمونه حقیقی مردم سالاری دینی است كه در نظام اسلامی جریان دارد و براساس آن، خود مردم در قالب نهاد انقلابی بسیج، می توانند در صحنه های مختلف مورد نیاز كشور نقش آفرینی كنند.
وی ادامه داد: امروز بسیج در عرصه های مختلف خدمت رسانی به مردم از جمله سازندگی و محرومیت زدایی، اشتغالزایی و كمك به اقتصاد مقاومتی، بهداشت و درمان، مسائل امنیتی و نظامی و همچنین مقابله با آسیب های اجتماعی، حضوری فعال و تاثیرگذار دارد.
** هر كس تفكر خدمت به مردم را دارد، بسیجی است
جعفری گفت: بسیج محدود به لباس و نام و نشان خاصی نیست و هر كس به دنبال خدمت رسانی به مردم و اعتلای انقلاب اسلامی است، روحیه و فكر بسیجی دارد، هر چند عضو رسمی این نهاد مقدس نباشد.
وی افزود: در نظام اسلامی، خود مردم هستند كه از دستاوردهای كشور پاسداری می كنند و این مهمترین شاخص تفكر بسیجی است كه امروز در میان اقشار مختلف جامعه جریان دارد و موجب شده هیچ قدرتی نتواند به كشور آسیب وارد كند.
جعفری با اشاره به این كه تفكر بسیج، سرمایه ای بسیار ارزشمند برای نظام اسلامی است، ادامه داد: این تفكر موجب شده است تا جمع زیادی از افراد دغدغه مند، بدون هیچ چشمداشت مادی و تنها برای خدمت به مردم، دور هم جمع شوند و حتی در این مسیر جان خود را فدا كنند.
** اجرای الگوهای فرهنگی در منطقه پردیسان قم
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج امام حسن مجتبی(ع) قم همچنین گفت: اجرای الگوی امامت و امارت تحت هدایت امام جمعه پردیسان از جمله فعالیت های فرهنگی است كه با مشاركت فعال امامان جماعت این منطقه و استفاده از ظرفیت مساجد انجام و درآن به مسائل مختلف اجتماعی برای رسیدن به آرمان شهر اسلامی، توجه می شود.
وی با اشاره به حضور 12 هزار طلبه درمنطقه پردیسان و لزوم استفاده از این ظرفیت، افزود: هم افزایی خوبی میان بخش های فرهنگی و نهادهای اجتماعی در منطقه پردیسان به وجود آمده، همچنین با وجود ارتباطات موثری كه دربین مساجد این منطقه شكل گرفته است، می توان امیدوار بود در آینده نزدیك الگوی مدیریت فرهنگی پردیسان به عنوان یك الگوی موفق برای مقابله با آسیب های اجتماعی و ترویج ارزش های اسلامی، در سایر مناطق كشور نیز مورد استفاده قرار گیرد.
پردیسان در منطقه هشتم شهرداری و در جنوب غربی شهر قم واقع شده است، این منطقه در سال 1377 توسط وزارت مسكن و شهرسازی وقت تاسیس و در سال 1390 به یكی از مناطق شهرداری قم تبدیل شد.
** بسیج پشتوانه مستحكم نظام و یاریگر محرومان
همچنین فرمانده ناحیه مقاومت بسیج امام رضا(ع) قم در این میزگرد بیان كرد: بسیج پشتوانه مستحكم و حامی مردمی نظام در برابر مسائل و مشكلاتی است كه انقلاب اسلامی با آن مواجه است و امروز نیز با اتكا به توانمندیهای این نیرو، به آسانی می توان از شرایط سخت فشارهای اقتصادی دشمن، عبور كرد.
سرهنگ پاسدار ابراهیم سانی خانی، افزود: بسیج ظرفیت عظیمی است كه امروز كشورهای مختلف دنیا برای به كار گیری توان مردمی، از آن الگو برداری می كنند و این نیرو آمادگی دارد در تمام عرصه های مورد نیاز انقلاب اسلامی به صورت داوطلبانه و بدون هیچ چشم داشت مالی وارد صحنه شود.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج امام رضا(ع) درادامه گفت: كمك به مستضعفان از جمله مهمترین اولویت های بسیج است و در همین راستا، بسیاری از پایگاه های مقاومت با همكاری خیران در تهیه مایحتاج زندگی، جهیزیه، كمك هزینه تحصیل و درمان و حتی تامین غذای روزانه مردم نیازمند مشاركت فعال دارند.
وی ادامه داد: ماموریت های محوری بسیج برای یاری رساندن به محرومان و سازندگی كشور بعد از جنگ تحمیلی سرعت یافت و این نیرو توانست به عنوان حامی معتمد مستضعفان جامعه نقش ایفا كند.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج امام رضا(ع) با اشاره به اینكه حضور بسیج در عرصه سازندگی تحول آفرین است، بیان كرد: استفاده از ظرفیت استادان و دانشجویان بسیجی برای ایجاد آبادانی در مناطق محروم، ایجاد سالن های ورزشی چندمنظوره، تامین زیرساخت های مورد نیاز مردم همچون ساخت مسجد و جاده كشی و همچنین آبرسانی به مناطق كم برخوردار از جمله مهمترین اقدامات بسیج در عرصه سازندگی است.
** بسیج عنصری موثر در ساماندهی وضعیت فرهنگی
سانی خانی گفت: ورود بسیج به عرصه های نظامی و امنیتی با توجه به شرایط انقلاب اسلامی صورت گرفت و این نیروی مردمی در دوران دفاع مقدس منشا بركات فراوانی برای نظام بود، امروز نیز این نیرو با توجه به تهدیدات سخت دشمنان و توطئه های ضد انقلاب در سطح منطقه، آماده هرگونه جانفشانی برای دفاع از مردم و ارزش های نظام اسلامی است.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج امام رضا(ع) بیان كرد: بسیج برای مدیریت مطلوب بخش فرهنگی كشور، مساجد را به عنوان اركان اصلی برنامه های خود معرفی و از ظرفیت امامزادگان و مراكز تفریحی همچون بوستان ها نیز در این جهت استفاده می كند.
وی ادامه داد: بسیج امروز بر اساس نیازمندیهای فرهنگی هر منطقه وارد میدان می شود و با ارائه مشاوره های تخصصی تلاش می كند آمار آسیب های اجتماعی در سطح محلات مختلف به طور محسوس كاهش یابد.
سانی خانی بیان كرد: كمك به رفع بیكاری، مقابله با اعتیاد و همچنین تلاش برای درمان معتادان و بازگرداندن آنان به زندگی سالم از جمله مهمترین فعالیت هایی است كه توسط بسیج برای كاهش آسیب های اجتماعی انجام می شود.
وی گفت: یكی از مهمترین راهكارها برای جلوگیری از آسیب های اجتماعی كمك به ارتقا وضعیت معیشت خانواده های آسیب پذیر است و در این راستا، بسیج با ایجاد كسب و كارهای كوچك در حوزه های مختلف از جمله ساخت انگشتر و سنگ های زینتی كه احتیاج به سرمایه اولیه كمی دارد اما سودآور است، برای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی تلاش می كند.
پنجم آذر، سالروز تشكیل بسیج مستضعفین به فرمان امام خمینی (ره) در سال 1358 است؛ بیست و نهم آبان تا پنجم آذرماه به نام هفته بسیج نامگذاری شده است.
بیش از 400 هزار بسیجی برادر و خواهر در قشرهای مختلف بسیج استان قم فعالیت می كنند.
40 عنوان برنامه راهبردی و همچنین 380 برنامه ارزشمند در محورهای مختلف اقتصادی، اجتماعی، امنیتی و فرهنگی به مناسبت هفته بسیج در استان قم اجرا شد.
گزارش: سید محمد ابراهیم جنابان
7405/ 6133/
قم - ایرنا - شماری از مسئولان سپاه و بسیج استان قم در میزگرد ایرنا با عنوان «واكاوی ظرفیت های بسیج برای كمك به حل مسائل كشور» گفتند: بسیج پشتوانه مردمی و مستحكم نظام است و این نیرو با استفاده از ظرفیت های خود می تواند به عنوان حامی اصلی مسئولان در مسیر توسعه نقش آفرینی كند.