به گزارش خبرنگار ورزشي ايرنا، ايران در نخستين مسابقات توزيع سهميه المپيك در رشته تيراندازي يعني مسابقات قهرماني جهان در كره جنوبي كه چند روز پس از هجدهمين دوره بازي هاي آسيايي جاكارتا برگزار شد، نتوانست سهميه اي كسب كند. در صورتي كه حضور در المپيك و البته كسب مدال رشته تيراندازي مهم است بايد از مدت ها قبل تيراندازان تمرينات خود را با فشنگ كافي آغاز كرده باشند.
در حالي كه تيراندازان و علاقمندان به اين رشته انتظار داشتند كه مديريت اين فدراسيون پس از ناكامي در كسب سهميه المپيك در قهرماني جهان كره جنوبي، با عزمي جزم و گام هايي بلند و پرقدرت خود را براي حضور در ديگر رويدادهاي توزيع سهميه آماده كند اما به نظر مي رسد فدراسيون تيراندازي به خوابي سنگين فرو رفته و قصد بيدار شدن از اين خواب را هم ندارد.
آنچه حكايت از خواب سنگين فدراسيون تيراندازي دارد تنها شروع نشدن تمرينات تيم ملي تيراندازي در رشته هاي مختلف تفنگ، تپانچه و اهداف پروازي نيست بلكه سخنان اخير رضا ملك محمدي دبير فدراسيون تيراندازي است كه در خصوص برنامه هاي فدراسيون براي تامين مالي فشنگ و مهمات گفته است: «اگر قرار است بدون آمادگي به مسابقات جهاني برويم، بهتر است نرويم. اول بايد با فشنگ خوب تمرين كنيم تا بتوانيم به مسابقات بينالمللي اعزام شويم. با اين شرايط به نظر ميرسد بايد برخي از اعزام ها را فداي سلاح و مهمات كنيم.»
چيزي كه جالب و حتي عجيب به نظر مي رسد آن است كه گويا دبير فدراسيون نمي داند كه حضور نيافتن در هريك از چهار مسابقه جام جهاني كه به ترتيب در هند (اوايل اسفند 97 دهلي نو)، چين (اوايل ارديبهشت 98 پكن)، آلمان (اوايل خرداد 98 مونيخ) و برزيل (اوايل شهريور 98 ريو) برگزار مي شود به واقع از دست دادن نزديك به 25 درصد از شانس كسب سهميه المپيك 2020 توكيو است.
نكته ديگر اينكه شانس كسب 2 سهميه تيراندازي المپيك در هر رشته براساس رنكينگ تعيين مي شود، رنكينگي كه با توجه به حضور تيراندازان در مسابقات جهاني افزايش مي يابد و شركت نكردن تيراندازان در مسابقات جام جهاني در برابر شانس استفاده از فشنگ خوب در تمرينات، يعني از دست دادن شانس سهميه براساس رنكينگ تيراندازان خواهد بود.
در حالي كه تيراندازان ايران با انجام تمرينات به موقع و منظم، حضور در تورنمنت ها و رويدادهاي مهم بين االمللي و تامين تجهيزات و مهمات كافي و مناسب مي توانند بيش از 20 سهميه المپيك براي زنان ومردان در رشته هاي تفنگ، تپانچه و اهداف پروازي كسب كنند، مسئولان فدراسيون تيراندازي از كمبود اعتبار و انتخاب تامين مهمات با اعتبار كم در برابر عدم حضور در رويدادهاي كسب سهميه سخن مي گويند.
نكته جالب ديگر در سخنان ملك محمدي آنجا است كه با وجود همه كمبودها، باز سخن از جذب مربي خارجي به ميان مي آورد و در جاي ديگري از سخنانش مي گويد: «كادر مربيان تيم تفنگ با هدايت ابراهيم اينانلو تشكيل شده است اما همچنان تلاش فدراسيون جذب مربي خارجي است.»
اگر چه نتايج بدست آمده توسط تيم ملي تيراندازي تفنگ در زمان «لازلو سوچك» بيانگر نياز ايران به حضور سرمربي خارجي تراز اول جهاني را نشان مي دهد اما حضور «گوران ماكسيموويچ» كه به گفته مسئولان فدراسيون به طور پاره وقت و روزمزد با ايران همكاري مي كرد، نشان داد هر مربي هم توان بدست گرفتن سكان تيراندازي ايران براي كسب سهميه و مهم تر از آن مدال را ندارد.
كارشناسان ورزشي و متخصصان رشته هاي مختلف بر اين باورند كه حضور كادر فني توانمند، تمرينات منظم و به موقع، اردوهاي داخلي و خارجي و شايد مهم تر از همه حضور در رويدادهاي مهم ورزشي به منظور كسب تجربه ميادين مختلف و افزايش آمادگي عمده ترين شاخص هاي آماده سازي يك ورزشكار حرفه اي و قهرمان است بنابراين مسئولان يك فدراسيون نبايد به بهانه اينكه امكان تامين فشنگ مناسب خارجي فراهم نشده است ساير شاخص ها را ناديده گرفته يا حذف كنند.
ايران از سال 1948 كه شانس حضور در المپيك را يافت به كرات شاهد حضور تيراندازان ايراني در اين رويداد مهم ورزشي با وايد كارت يا كسب سهميه بوده است. حالا مردم انتظار كسب مدال از اين رشته در المپيك را دارند. براي حضور در اين رويداد مهم بايد فدراسيون با حمايت بخش خصوصي، وزارت ورزش و جوانان و كميته ملي المپيك شرايط مناسب براي تمرينات با بهترين امكانات و تجهيزات و حضور در مسابقات كسب سهميه را فراهم كند.
تيراندازان ايران در هر سه رشته، علاوه بر رقابت هاي چهار استيج جام جهاني، آبان سال آينده نيز اين فرصت را دارند تا در مسابقات قهرماني آسيا در قطر و متعاقب آن مسابقات بين قاره اي در همين كشور كسب سهميه كنند.
بنابراين فدراسيون در اين مورد نيز بايد بيشترين تلاش را براي اعزام تيراندازان داشته باشد.
تيراندازان ايراني از آرمينا صادقيان، نجمه خدمتي و الهه احمدي تا اميرمحمد نكونام نشان داده اند كه پتانسيل كافي براي كسب سهميه و مدال را دارند و نبايد اين توان و ظرفيت ناديده گرفته شود.
ورزشي **1828**9129
تهران- ايرنا- كمتر از سه ماه ديگر مسابقات تيراندازي جام جهاني به ميزباني دهلي نو در هند كليد مي خورد تا دومين بخش از سهميه هاي المپيك 2020 توكيو در اين رشته توزيع شود اما هنوز تمرينات تيم ملي آغاز نشده است.