۶ آذر ۱۳۹۷، ۱۶:۰۵
کد خبر: 83114524
T T
۰ نفر

15 روستاي چالدران در مقابل سيل ايمن مي شود

۶ آذر ۱۳۹۷، ۱۶:۰۵
کد خبر: 83114524
15 روستاي چالدران در مقابل سيل ايمن مي شود

اروميه- ايرنا- فرماندار چالدران گفت: با اجراي هفت طرح آبخيزداري در اين شهرستان كه در مراحل پاياني قرار دارد، 15 روستاي منطقه در مقابل سيل ايمن مي شود.

كريم حسين زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين طرح هاي آبخيزداري با اختصاص اعتبار 60 ميليارد ريالي در سه حوزه 'خان صدر'، 'سعدل' و 'حراملو' اجرايي شده است.
وي اضافه كرد: ساخت اين سدها از نوع ملاتي است كه از سال گذشته با هدف جلوگيري از خطرات ناشي از سيل و فرسايش خاك و استفاده از آب جمع شده در پشت سدها در جهت مصارف آب كشاورزي آغاز شده است.
وي بيان كرد: با ساخت اين سدها از رسوب 200 هزار مترمكعب رسوب ناشي از سيل درمسير آب جاري جلوگيري مي شود كه نقش بسزايي در كاهش معضلات ناشي از سيل دارد.
فرماندار چالدران گفت: ساخت اين سدهاي آبخيزداري در مراحل پاياني قرار دارد و اميدواريم با تلاش بيشتر پيمانكاران، شاهد بهره برداري زودهنگام از اين طرح ها باشيم.
به گزارش ايرنا، شهرستان چالدران از جمله شهرستان هاي سيل خيز آذربايجان غربي است.
امسال از محل صندوق توسعه ملي بالغ بر 200 ميليارد ريال اعتبار براي اجراي طرح هاي آبخيزداري براي استان آذربايجان غربي تخصيص يافته كه اين طرح ها در 17 شهرستان و 20 حوزه قرار دارد.
آبخيزداري به علم و هنر برنامه ‌ريزي مستمر و اجراي اقدام‌ لازم جهت مديريت منابع حوزه‌هاي آبخيز اعم از طبيعي، كشاورزي، اقتصادي و انساني بدون ايجاد اثرات منفي در منابع آب و خاك گفته مي شود و مي‌ تواند به صورت مكانيكي يا بيولوژيكي باشد.
صاحب نظران اين بخش تاكيد دارند كه با اجراي هر هكتار آبخيزداري مي‌ توان 500 مترمكعب آب جديد توليد كرد؛ ضمن آنكه اجراي هر هكتار عمليات آبخيزداري از 6.5 تن فرسايش خاكي و رسوب جلوگيري مي‌كند.
آذربايجان غربي از جمله استان هاي نيازمند آبخيزداري به شمار مي رود زيرا اين استان از يك سو منابع آبي لازم جهت ذخيره سازي و مصرف در بخش كشاورزي را دارا بوده و از سوي ديگر اين بخش سهم قابل توجهي از اقتصاد منطقه را به خود اختصاص داده است.
8137/7129