به گزارش ایرنا، نشست دو روزه ژنو كه امسال ششم آذر ماه (دیروز) با سخنرانی«محمداشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان با حضور وزیران خارجه 62 كشور و 35 موسسه خارجی آغاز شد، به اصلاحات به وجود آمده در بخش های مختلف اقتصادی و اجتماعی در كشور خود تمركز كرد و گزارش جامع درمورد اقدامات افغانستان درقبال تعهدات قبلی كه دو سال پیش در نشست «بروكسل» داده بود، ارائه كرد.
«محمد هارون چخانسوری» سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان گفته است كه تعهدات قبلی دولت به جامعه جهانی بین 60 تا 70 درصد عملی شده است.
هرچند براساس گزارش دولت افغانستان نشست ژنو تنها ارائه گزارش كاری دولت این كشور به جامعه جهانی خواهد بود هیچ تعهد مالی برای سال های بعد در این نشست صورت نخواهد گرفت اما اگر رئیس جمهوری و رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان بتواند رضایت آنها را از پیشرفت در باره تعهدات خود فراهم كند، دستاورد خوبی حساب خواهد شد.
بررسی تعهدات افغانستان در نشست دو سال پیش بروكسل و تعهد به ادامۀ همكاری جامعه جهانی با این كشور از اهداف عمده این نشست عنوان شد.
دولت افغانستان در نشست بروكسل تعهد كرده بود كه در شش بخش عمده یعنی اصلاحات انتخاباتی، در بخش امنیتی، اصلاحات مالی و اقتصادی، تقویت سیاسی زنان، فراهم كردن زمینه مدیریتی برای آنان و مبارزه با فساد اقدامات عملی انجام خواهند داد و جامعه جهانی هم با همین شرایط سالانه 4 میلیارد دلار به افغانستان كمك مالی می تعهد كرده بود.
علاوه بر نشست گزارش دهی كه افغانستان و سازمان ملل متحد آن را بگونه مشترك مدیریت می كرد، نشست های حاشیه ای هم برگزار شد كه رئیس جمهوری افغانستان و رئیس اجرایی در آن شركت كردند.
در حاشیه این نشست رئیس افغانستان با «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران دیدار كرد كه در آن در باره گسترش روابط دوجانبه، توسعه رابطه اقتصادی بین دو كشور، انتخابات و صلح افغانستان بحث و تبادل نظر كردند.
ریاست جمهوری افغانستان در اطلاعیه ای گفته است كه اشرف غنی در این دیدار نقش ایران را در صلح افغانستان مهم ارزیابی كرده است.
اشرف غنی در این دیدار همكاری ایران و افغانستان را برای ثبات و پیشرفت اقتصادی دو شكرو مهم و مفید ارزیابی كرده است.
در مقابل ظریف هم گفته است كه كشور از هیچ گونه همكاری برای صلح، ثبات و تأمین امنیت افغانستان دریغ نخواهد كرد.
رئیس جمهوری در حاشیه نشس ژنو با نمایندگان بخش های خصوصی كشورهای منطقه و جهان دیدار كرد و در باره فرصت سرمایه گذاری در افغانستان سخنرانی و آن را تشریح كرده است.
وی همچنین در دیدار با رئیس كمیته صلیب سرخ و معاون وزارت خارجه آمریكا و نماینده هند در این نشست نیز دیدار كرده است.
دفتر مطبوعاتی ریاست اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان نیز در اطلاعیه نوشته است كه «عبدالله عبدالله» در نشست تحت عنوان «امنیت غذایی و زندگی در جریان خشك سالی» سخنرانی كرد و از اثرات منفی خشك سالی در افغانستان و منطقه هشدار داده است.
وی گفته است كه در سال جاری 22 استان افغانستان با خشك سال مفرط مواجه بوده و مطالعاتی كه از طرف دولت و سازمان های بین المللی صورت گرفته نشان می دهد كه 3.6 میلیون نفر با قحطی مواجه شده است.
عبدالله همچنین در حاشیه این نشست با محمدجواد ظریف دیدار كرد و در باره وضعیت منطقه ای ، گسترش روابط دوجانبه ، كنفرانس ژنو بحث و تبادل نظر كرده است.
ریاست اجرایی افزوده است كه ظریف هم در این دیدار به افغانستان اطمینان داد كه ایران به همكاری ها و حمایت خود از دولت افغانستان ادامه خواهد داد و شركت وی در نشست ژنو نیز نشانه دوستی دو كشور است.
آساق*291**1663**
كابل - ایرنا - جامعه جهانی پس از سال 2001 كه آمریكا و كشورهای غربی برای سركوب تروریست ها به افغانستان حمله كردند، علاوه بر حضور نظامی، برای پیشرفت اقتصاد كابل كمك های مالی هم در نظر گرفت كه به همین منظور كنفرانسی هردو سال در یك كشور برای حسابرسی و تجدید این كمك ها برگزار می شود كه امسال در ژنو برگزار شد.