۷ آذر ۱۳۹۷، ۲۳:۵۹
کد خبر: 83116422
T T
۰ نفر
نیلی احمد آبادی: غربی ها در اجرای وقف بهتر عمل كرده اند

تهران - ایرنا - رییس دانشگاه تهران با تاكید بر ضرورت وقف در دانشگاه ها می گوید: هر چند كه اصل وقف به شرق تعلق دارد اما غربی ها در اجرا بهتر عمل كرده اند .

به گزارش شامگاه چهارشنبه خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا ، « محمود نیلی احمد آبادی» در دومین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با حضور وزیر علوم گفت : دانشگاه استنفورد آمریكا نمونه بارز وقف علمی در غرب است.
وی ادامه داد : ما در كشورمان در حوزه های مختلف خیرینی داریم كه فعالیت می كنند یكی از گروه های فعال خیرین در كشور خیرین مدرسه ساز است كه خدمت ارزنده ای به جامعه و تحصیل فرزندان این كشور كردند.
رئیس دانشگاه تهران افزود: باید توجه كنیم كه دانش آموز در دانشگاه تبدیل به محصولی می شود كه برای جامعه قابل استفاده است بنابراین وقف در حوزه آموزش عالی را باید تقویت كرد.
« البته در سال های گذشته این مسئله رشد چشمگیری داشته است و جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان نمونه بارزی از كمك این خیرین به آموزش عالی است.»
نیلی در ادامه با اشاره به تغییر و تحولات سریع در دنیای امروز گفت: دنیا به سرعت در حال تغییر است و تغیبر در ذات انسان است و این چیزی است كه خداوند به انسان هدیه داده است. خلاقیت هم جزیی از این تغییر است و وقتی خلاقیت در جامعه ای رشد كند منجر به رفاه بیشتر آن جامعه می شود.
رئیس دانشگاه تهران با تاكید بر این نكته كه در دنیای امروز این افراد نیستند كه عامل تغییر و تحولات هستند چرا كه دنیای امروز دنیای تخصص گرایی است و عصر مدرن كمتر ابن سیناها به خود دیده است ادامه داد: نقش آفرینان تحولات در دنیای مدرن جمعیت و گروه ها هستند و این تغییرات بر اساس زیست بوم ایجاد می شود و آن نیز چیزی جز ایجاد فضای برای رشد خلاقیت های افراد آن جامعه نیست.
نیلی احمد ابادی با بیان اینكه ساختارهای مدرن را كپی كرده ایم اما از جهت محتوا ضعف هستیم، گفت: ما در جامعه باید فضای خلاقیت را فراهم كنیم كه این امر منجر به اعتماد به نفس، جرات و شجاعت علمی می شود، فضا را باید ایجاد كرد تا این خلاقیت ها بروز پیدا كنند ، این وظیفه دانشگاه است و دانشگاه تهران به عنوان بزرگترین دانشگاه كشور با این جشنواره به دنبال ایجاد این فضا است.
وی ادامه داد: ما به دنبال خلاقیت هستیم چرا كه نمی خواهیم دنبال رو تحولات در دنیا باشیم بلكه می خواهیم خودمان بخشی از این تحولات باشیم.
رئیس دانشگاه تهران، آینده كشور را در گرو مراكز رشد و استارتاپ ها دانست و تاكید كرد: شركت های بزرگ در دنیا زمانی برای خود بخش های تحقیقاتی ایجاد كرده و كارهای توسعه ای را خود انجام می دادند اما امروزه این شركت ها به دنبال استفاده از خدمات شركت های كوچك و استارتاپی هستند.
وی ادامه داد: امروز گرفتاری هایی كه شركت های بزرگ با مسائلی از جمله مسائل گارگری و.. مواجه هستند توجه ها را به سمت شركت های كوچك مبتنی بر ایده های خلاقه سوق داده و در آینده این شركت ها بیشتر رشد خواهند كرد.

**از 6 تیم برگزیده حمایت خواهیم كرد
محمود كمره ای رئیس دومین همایش اندیشمندان و دانشمندان جوان هم در سخنانی به ذكر چند نكته پیرامون كار آفرینی و فرایند برگزاری جشنواره پرداخت.
مدیرعامل بنیاد حامیان دانشگاه تهران گفت: كار آفرینی فقط تبدیل ایده ها به شغل نیست بلكه یك سبك زندگی است و فرایندی اكتسابی و قابل یاد گرفتن است و وظیفه دانشگاه آموزش كار آفرینی است.
كمره ای ادامه داد: كار آفرینی و جامعه بر هم اثر می گذارند. توزیع ثروت ، عدالت اجتماعی ، اشتغال ، بهبود كیفیت زندگی انسان ها، از جمله اثراتی است كه كار آفرینی در جامعه دارد.
وی افزود: كار آفرینی یك رویكرد جدید در دنیای مدرن است. كار آفرینان باید تحولات سریع در جامعه ایجاد كنند تا در نتیجه این تحولات فضای كسب و كار در شرایط مناسبی قرار بگیرد.
رئیس دومین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با ذكر این نكته كه در دنیای مدرن پول و مستغلات قدرت تلقی نمی شوند، گفت: قدرت اصلی در جامعه نه دلار بله ایده و تفكر است این ها جامعه را رشد می دهند سرمایه جامعه را به حركت در نمی آورد ، این ایده است كه سرمایه را به حركت در می آورد و باعث رشد جامعه می شود.
كمره ای با بیان اینكه 570 ایده به دومین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان رسیده و در دو مرحله مورد ارزیابی قرار گرفت، گفت: در مرحله اول كه ارزیابی علمی ایده ها بود 45 ایده توانست به مرحله بعد راه پیدا كند. در مرحله دوم كه ارزیابی داوران كسب و كار بود از این ایده ها 10ایده انتحاب شد و در مرحله نهایی با هم به رقابت پرداختند.
وی در مورد نتایج نهایی هم گفت: از 10 ایده نهایی شش ایده انتخاب شد كه دانشگاه تهران و بنیاد جمیلی از آنها حمایت می كنند تا ایده خود را تبدیل به كسب و كار كنند. البته حمایت هایی هم از چهار تیم بعدی انجام خواهیم داد.

**سال آینده جشنواره بین المللی می شود
ابراهیم جمیلی مدیرعامل بنیاد نیكوكاری جمیلی گفت كه هدف سال آینده این جشنواره برگزاری آن به صورت بین المللی است و سال آینده با حضور میهمانان خارجی برگزار می شود.
وی ادامه داد : برآن هستیم تا استفاده حداكثری از مكانات محدود جوانان را با محیط كار آفرینی و بخش خصوصی آشنا كنیم .
جمیلی افزود: در این جشنواره به جوانان عشق به كار، تمركز بر شكوفایی استعدادهای خود و نظم برای مطالعه و بروز خلاقیت ها را آموزش می دهیم.
مدیرعامل بنیاد نیكوكاری جمیلی گفت: نخبگان علمی ما در جامعه حضور داشته و كم و بیش مورد توجه هستند، با این جشنواره می توان نخبگان علمی- اجتماعی را تقویت كرد كه در جامعه یا اندك هستند و یا خیلی كم دیده می شوند.
**9487**1601**