۸ آذر ۱۳۹۷، ۱۲:۴۴
کد خبر: 83116846
T T
۰ نفر
اتحادیه اروپا فعلا به دنبال تحریم های جدید علیه روسیه نیست

تهران-ایرنا- منابع دیپلماتیك در اتحادیه اروپا روز گذشته اعلام كردند كه پس از بروز تنش اخیر میان روسیه و اوكراین، مقامات تندرو این اتحادیه خواستار اعمال تحریم های بیشتر علیه مسكو شده اند اما این اتحادیه قصد ندارد به سرعت تحریم های جدیدی را علیه روسیه اعمال كند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، پس از تنش اخیر روسیه و اوكراین مقامات اتحادیه اروپا اعلام كردند اختلافاتی میان اعضای این اتحادیه در مورد اعمال تحریم های جدید علیه روسیه وجود دارد. پیش از صدور بیانیه اخیر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مورد این تنش و ابراز نگرانی در مورد وخامت اوضاع، اختلافات میان اعضای این اتحادیه مشهود بود.
مقامات ارشد آلمان و فرانسه در چند روز اخیر بارها بر كاهش تنش ها میان روسیه و اوكراین تاكید كرده اند. كشورهایی همچون ایتالیا، یونان، بلغارستان و قبرس نیز خواستار یك موضع نرم تر در قبال مسكو شده اند و معتقدند كه تحریم های فعلی اتحادیه اروپا علیه مسكو به فعالیت های تجاری اروپا نیز آسیب وارد می كند.
یك مقام اروپایی گفت: ما نمی خواهیم در مورد مسئله تحریم های جدید علیه روسیه خیلی سریع تصمیم گیری كنیم.
بر اساس این گزارش، رهبران اتحادیه اروپا قرار است در مورد تحریم های اقتصادی علیه روسیه و تمدید آن برای یكسال دیگر در نشست ماه دسامبر در بروكسل تصمیم گیری كنند.
به گزارش ایرنا، تنش میان روسیه و اوكراین روز یكشنبه در دریای آزوف زمانی آغاز شد كه روس ها مدعی شدند دو كشتی اوكراینی به همراه یك یدك كش با سرعت بالا در حال ورود به تنگه كرچ (آب های سرزمینی آنها) هستند.
این تنگه دریای سیاه را از دریای آزوف در شمال جدا می كند.
ساعاتی بعد، از شورای امنیت روسیه خبر رسید كه جنگنده 'كا-52' و 'سوخو-25' روسیه بر فراز 'آزوف' به پرواز درآمدند و دریای آزوف بر روی كشتی های مسافری بسته و شناورهای اوكراینی نیز توقیف شده اند و روسیه خواستار تشكیل جلسه فوری شورای امنیت در مورد اقدامات بی ثبات كننده اوكراین در اطراف كریمه شده است.
در طرف مقابل، اوكراینی ها مدعی شدند كه شناورهای آنها طبق برنامه از قبل هماهنگ شده از بندر 'اودسا' به بندر 'ماریپول' در دریای 'آزوف'در حركت بودند و اقدامات تهاجمی طرف روس برخلاف كنوانسیون حقوق دریایی صورت گرفت.
اختلافات روسیه و اوكراین كه با یكدیگر پیوندهای تاریخی و مذهبی بی پایانی دارند از سال 2014 و پس از وقوع تغییرات در اوكراین كه كی یف از آن به عنوان «انقلاب» و روس ها «كودتا» یاد می كنند، آغاز شده است.
مردم شرق اوكراین و شبه جزیره كریمه پس از این اتفاق، دست به مخالفت با دولت مركزی در كی یف زدند.
با توجه به حضور نظامی روسیه در كریمه، روسیه امنیت برگزاری همه پرسی در شبه جزیره كریمه را فراهم كرد و مردم این منطقه كه اكثر آنان را روس زبانان متمایل به مسكو تشكیل می دادند رای به استقلال از اوكراین و سپس درخواست پیوستن به روسیه دادند كه با موافقت پوتین جنبه اجرایی پیدا كرد.
از آن تاریخ به این سو، آمریكا و غرب انواع تحریم های اقتصادی را علیه روسیه و شخصیت ها و شركت هایی كه در كریمه فعالیت می كنند، وضع كرده اند تا شاید روسیه از كریمه پا عقب بگذارد.
اروپام**9234**شبس**1613
۰ نفر