به گزارش خبرنگار ایرنا معاون اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در این آیین گفت: برای اعتلای فرهنگ این مرز و بوم باید با همدلی و تلاش جمعی گام برداشت.
ناصر چنانی افزود: برای دست یافتن به استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی هزینه های فراوان داده ایم لذا امروز تلاش همه باید در راستای تقویت ابعاد جامعه اسلامی باشد.
وی برگزاری این جشنواره ها را گامی ارزنده برای بالندگی فرهنگی و هنری كشور دانست و اظهار داشت: هنر یك رسانه بسیار مهم است با چنین جشنواره هایی می توان به جنگ های ناعادلانه امروز و تلاش دشمنان پرداخت.
معاون اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با قدردانی از دست اندركاران این جشنواره و تلاش حدود 380 روزه هنرمندان و عوامل مربوطه برای این جشنواره افزود: اجرای این برنامه ها در شهرستان هایی كه ظرفیت های لازم را دارند مورد حمایت قرار می گیرد.
دبیر هنری جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی انسان و محیط زیست نیز در این آیین گفت: آثار مختلفی از 16 كشور جهان به جشنواره ارسال شد البته برخی از هنرمندان كشورهای مختلف برای ارسال آثار خود مشكلاتی داشتند.
عبدالرضا رابطی افزود: بیش از 50 جلسه رسمی در راستای كیفیت بخشی به این جشنواره برگزار شده است.
وی با تقدیر از تلاش داوران گفت: داوری این جشنواره در واقع یك كلاس 100 درصد آموزشی، صادقانه و شفاف بود و همه انتخاب ها با دقت انجام شد.
رابطی افزود: نمایشگاه فروش ویژه آثار در بهمن ماه سال جاری در دزفول برپا می شود كه شناسنامه هر اثر و هنرمند مربوطه نیز در این نمایشگاه معرفی خواهد شد.
وی با بیان اینكه این آثار در بخش های جوانان، ملی و بین المللی به فروش خواهند رسید، اظهار داشت: آیین اختتامیه این جشنواره طی روزهای آتی برگزار و از برترین های جشنواره تقدیر می شود.
امام جمعه دزفول نیز در این آیین گفت: منشا هنر ذات اقدس الهی است و همه زیبایی ها و هنر به ذات تبارك و تعالی برمی گردد.
حجت الاسلام سید محمد علی قاضی دزفولی با اشاره به پیشینه تاریخی شهرستان دزفول افزود: استعدادهای زیادی در حوزه های هنر این شهرستان وجود دارد.
وی اظهار داشت: هنر از ابزارهای قوی در شناساندن انسانیت است و می توان از این ظرفیت برای شناساندن مسیر سعادت و تعالی بهره برد.
احمد رضا لاهیجان زاده مدیركل محیط زیست خوزستان نیز با تاكید بر لزوم آموزش و تقویت برنامه های آموزشی و فرهنگی در حوزه محیط زیست گفت: ارتقای سطح آگاهی جامعه منوط به برگزاری چنین برنامه های اثرگذاری است.
نادر سعادتی فر رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دزفول نیز اظهار داشت: این جشنواره با اهداف تعیین شده از مهمترین جشنواره های اثرگذار منطقه بوده است كه تداوم آن آثار ارزنده ای خواهد داشت.
كارن هیملز از هلند و از داوران مرحله نهایی این جشنواره نیز در سخنانی گفت: این جشنواره فرصتی فراهم كرد كه آنچه در ذهن هنرمندان است صورت عینی پیدا كند.
وی اظهار داشت: هنر نیروی متمركز و فراتر از كلمات است و با كلمات نمی توان آن را بیان كرد.
این داور مرحله نهایی جشنواره افزود: هنر می تواند به ما كمك كند با یكدیگر ارتباط برقرار كنیم به طوری كه نیاز به زبان نداشته باشیم.
هیلمز افزود: هنر یك زبان بین المللی است كه روح و جان ما را به هم پیوند می دهد و باید از این موضوع بهره ببریم و برای ساختن آینده تلاش كنیم.
وی از همه دست اندركاران این جشنواره قدردانی كرد.
به گزارش ایرنا در این جشنواره ازبین آثار راه یافته به بخش طراحی، شهاب موسوی از دزفول حائز رتبه سوم، شبنم شهریاری از رشت حائز رتبه دوم شد و با توجه به نظر هیات داوران هیچ اثری حائز رتبه اول نشد.
در بخش آثار حجم سازی رتبه سوم به طور مشترك به پریسا تاراجیان از تهران و ماهان مقصودی از تبریز اختصاص یافت.
با توجه به نظر هیات داوران هیچ اثری حائز رتبه دوم و اول در این بخش نشد.
در بخش نقاشی نیز شامینا آنا از بنگلادش حائز رتبه سوم، علی چهارمحالی حائز رتبه دوم شد و هیچ اثری حائز رتبه نخست نشد.
هیات داوران در روز نخست جشنواره فقط اسامی برترین ها را معرفی و مراسم اصلی تقدیر از آثار برگزیده را به روز اختتامیه موكول كردند.
نمایشگاه های آثار نقلاشی، حجمی و مجسمه سازی در نخستین روز از این جشنواره افتتاح شد.
مطرح كردن مشكلات زیست محیطی از نگاه هنرمندان تجسمی و تعامل هنرمندان ایران و دیگر كشورهای جهان از اهداف برگزاری این جشنواره است.
تعداد آثار ارسال شده به دبیرخانه این جشنواره ٣٣٠ اثر از ١٦ كشور است كه در بخش مجسمه ٢٢ اثر، در بخش طراحی هفت اثر و در بخش نقاشی ٥٨ اثر از آثار منتخب این جشنواره هستند.
آذرنوش گیلانی، سید نظام الدین امامی فر، امین بختیاری، حمید نورآبادی، رضا چراغ چشم و عبدالرضا رابطی از جمله اعضای هیات انتخاب حاضر در این جشنواره می باشند.
اعضای هیات داوران داخلی و خارجی این جشنواره را سید نظام الدین امامی فر، بهروز دارش، رضا رفیعی، آذرنوش گیلانی و كارن هیملز و ادهانس از كشور هلند تشكیل می دهند.
دومین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی انسان و محیط زیست به همت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در گستره بین المللی از هشت تا ١٦ آذر ماه سال جاری در مجتمع فرهنگی سینمایی شهرستان دزفول برگزار می شود.
7281/3022
دزفول - ایرنا - دومین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی انسان و محیط زیست پنجشنبه شب در آئینی با حضور مسئولان استانی و محلی در مجتمع سینمایی فرهنگی در دزفول آغاز شد.