به گزارش شنبه تارنمای وزارت صنعت، معدن و تجارت، این دستورالعمل همچنین با هدف تحقق راه اندازی سامانه های الكترونیكی و هوشمند جدید مورد نیاز برای نظارت بر فرایند واردات، صادرات، حمل، نگهداری و مبادله كالا و ارز تدوین شده است.
این دستورالعمل برای شفاف و روان سازی نظام توزیع و قیمتگذاری و روزآم سازی شیوه های نظارت بر بازار و مصوبه های ستاد تنظیم بازار كه در بند 23 سیاست های اجرایی اقتصاد مقاومتی بر آن تاكید شده است، تدوین و ابلاغ شد.
طبق این دستورالعمل، كالاهای مشمول طرح رصد كالا در زنجیره تجاری و ضوابط مرتبط با آنها از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین و به اطلاع فعالان تجاری می رسد.
برپایه این گزارش، فعالان تجاری حسب مورد باید برای انجام همه فعالیت های تجاری كالاهایی كه اعلام می شود در سامانه جامع تجارت ثبت نام و با ورود به سامانه شناسه كالا نسبت به ثبت شناسه كالا اقدام كنند.
همچنین ثبت اطلاعات مكان های نگهداری كالا در سامانه جامع انبارها، ثبت اطلاعات تولید، واردات و صادرات كالا، ثبت اطلاعات موجودی اولیه، ورود و خروج كالا و ثبت اطلاعات خرید و فروش كالا نیز باید از سوی فعالیت تجاری انجام شود.
اجرای این دستورالعمل برای همه فعالان تجاری اعم از وارد كنندگان، تولید كنندگان، صادركنندگان، شركت های پخش، عمده فروشان و خرده فروشان ضروری است.
به گزارش ایرنا بر پایه آمار سازمان حمایت از مصرف كنندگان و تولیدكنندگان، در نیمه نخست امسال در پی بیش از 186 هزار مورد بازرسی كشف كالای قاچاق در سطح عرضه، بیش از چهار هزار پرونده قاچاق به ارزش افزون بر پنج هزار و 480 میلیارد ریال تشكیل و به مراجع رسیدگی كننده ارسال شد.
اقتصام*3065*1961*
تهران- ایرنا- وزیر صنعت، معدن و تجارت با هدف تحقق موادی از قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز، دستورالعمل رصد كالا در زنجیره تجاری كشور را ابلاغ كرد.