خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۱ آذر ۱۳۹۷، ۱۱:۲۶
کد خبر: 83119666
T T
۰ نفر
چين از پژوهشگران براي كاهش تنش ها با آمريكا بهره مي گيرد

پكن- ايرنا- چين اعلام كرد خواستار بهره گيري بهينه از محققان و پژوهشگران اين كشور براي كاهش تنش ها با آمريكا، بهبود مناسبات دوجانبه و كاستن از مناقشات تجاري دو كشور است.

به گزارش ايرنا روزنامه مورنينگ پست هنگ كنگ روز يكشنبه نوشت از اين پس محدوديت هاي چين در زمينه بودجه براي اعزام محققان، اعضاي شركت ها و گروه هاي تحقيقاتي به آمريكا لغو مي شود تا آنها بتوانند مدت زمان بيشتري در آمريكا بمانند و آسانتر به آن كشور سفر كنند.
گزارش حاكي است پكن از طرق مختلف در حال تشويق پژوهشگران است تا به آمريكا سفر كنند و از هر طريق ممكن به كاهش تنش ها با آمريكا مساعدت كنند.
اين روزنامه مي نويسد راه هاي ارتباطي زيادي ميان آمريكا و چين وجود ندارد و بسياري از مجاري بسته شده است و اكنون زمان آن است كه پكن راه هايي را براي برقراري ارتباط بيشتر با دولت دونالد ترامپ رييس جمهوري آمريكا پيدا كند.
'تايو ونجو' از آكادمي علوم اجتماعي چين از اعزام آكادميسين ها به آمريكا و لغو محدوديت هاي سفر محققان چيني به آن كشور حمايت كرده و آن را اقدامي سازنده در مناسبات دانسته است.
وي گفت كه تا پيش از اين محدوديت ها باعث مي شد آنها نتوانند راحت به آمريكا بروند و يا نتوانند مدت زيادي در آنجا بمانند اما با لغو اين ممنوعيت ها راه براي ارتباطات بيشتر ميان دو كشور هموار مي شود.
اين خبر در شرايطي منتشر مي شود كه رهبران چين و آمريكا روز گذشته در حاشيه اجلاس سران جي 20 در آرژانتين درباره راه هاي كاهش تنش ها و پايان جنگ تجاري دو طرف گفت و گو كردند.
«شي جينپينگ» رئيس جمهوري چين و همتاي آمريكايي اش «دونالد ترامپ» در ديداري حساس در آرژانتين توافق كردند تا پس از ماه ها جنگ تجاري، آتش بسي 90 روزه اعلام كنند.
برخلاف اين اقدام چين، سفارت آمريكا در پكن بتازگي رواديد 10 ساله صادر شده براي شماري از محققان چيني را بدون ارايه توضيحات لغو كرد.
روزنامه چاينا ديلي در اين خصوص نوشت: اقدام سفارت آمريكا در چين نشان مي دهد كه اين كشور سختگيري هاي بيشتري براي شهروندان چيني از جمله پژوهشگران اين كشور در نظر گرفته است.
در سال 2014 ميلادي دو كشور به توافق رسيدند كه آمريكا براي اين محققان رواديد گردشگري و يا تجاري 10 ساله صادر كند و اين نخستين بار است كه ويزاي صادر شده براي شماري از آنها را لغو مي كند.
برخي از محققان كه رواديد آنها لغو شده است گفتند كه به سفارت مراجعه كرده و با مسئولان ذي ربط مذاكراتي داشته اند اما هيچ توضيحي در اين خصوص به آنها داده نشده است و از اين پس بايد براي دريافت هر مورد رواديد، مورد مصاحبه قرار گيرند.
بسياري از محققاني كه رواديد آنها لغو شده است از كساني بوده اند كه در موسسات و مراكز مطالعاتي آمريكا فعاليت كرده اند اين موضوع نشان دهنده تلاش واشنگتن براي محدود كردن حضور آنها در اين مراكز است.
'دونالد ترامپ' رييس جمهوري آمريكا مي گويد كه چين يك رقيب راهبردي براي اين كشور است و خواستار آن شده است كه دسترسي چيني ها به مراكز علمي و فني پيشرفته كاهش يابد.
پيش از اين براي شماري از دانشجويان چيني كه خواستار تحصيل در رشته هاي هوانوردي، فناوري پيشرفته و رباتيك در آمريكا شده بودند رواديد 5 ساله صادر مي شد كه اكنون به 12 ماه كاهش يافته است.
با اين حساب حتي در صورتي كه چين محدوديت ها را كاهش دهد ، آمريكا با اين موانعي كه در نظر گرفته و كاهش زمان رواديد صادره ، باعث خواهد شد تا محققان چيني همچنان براي ورود به آن كشور و اقامت طولاني مدت با چالش روبرو باشند.
آساق**231**1904**